Son dakika: 22 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!

Türkiye'de son 24 saatte 361 bin 5 Kovid-19 testi yapıldı, 24 bin 856 kişinin testi pozitif çıktı, 193 kişi yaşamını yitirdi.

Son dakika: 22 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 22 Kasım koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 22.11.2021 21:20 GÜNCELLEME 22.11.2021 21:20

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 22 Kasım'da açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 24 bin 856 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 193 olarak kayıtlara geçti. Tedavisi tamamlanan 28 bin 935 hasta taburcu olurken bugün 361 bin 5 test yapıldı.

BAKAN KOCA'DAN 20 AY VURGUSU

Bakan Koca da sosyal medya hesabından vaka tablosuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Bakan Koca, "Covid-19 salgınının doğrudan halk sağlığını tehdit eden sonuçlarını 20 aydır yaşıyoruz. Salgın bununla kalmıyor, bütün ülkelerde hayatın tüm alanlarını zayıf düşürüyor. Aşı ve tedbir, başta sağlığımız olmak üzere hayat kalitelerimizin savunulması demektir. Aşınızı zamanında olun." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 22 Kasım’da açıklanan 24 saatlik verilere göre, 24 bin 856 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 193 oldu. Bir günde toplam 361 bin 5 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 28 bin 935 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 80,70 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 90,33 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 119 milyon 473 bin 872’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Ordu var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 84,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 55,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

YORUMLAR 27
  • Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek arası beyin yiyenler. Yazık!
    Cevapla
  • AHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayanlar ısrar ederse karantina ve evde oturacak.dunya bilimi bunu böyle söyliyorken bir ikitane zombi yuzunden ulkenin kafasi karismasin
    Cevapla
  • Özcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aöf sınavları yüzünden rakamlar artacak, demedi demeyin.
    Cevapla
  • Bora 4 yıl önce Şikayet Et
    Asi olduk olmaya da bu vakalar aşı olmayanlardami sadece hayır aşı olayanlarmi ölüyor sadece hayır
    Cevapla
  • ultraslan_usk 4 yıl önce Şikayet Et
    bakin arkadaslar dukkanda 6 kisi corona olduk 4 kisi asili biri ben evde 7 gun hic birsey hissetmedim corona oldugumuda kendim.test yaptirdim yoksa bilmicektim.ama diger asi olmayan 2 arkadas suan zor nefes aliyorlar haberiniz olsun.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Fatih kardeş D Vitamini ,Bağışıklık hikaye... isterse D Vitamininin küpüne girsin..Delta Varyantında birincisinde Ölmese bile Aşılı değilse ,İkinci bulaşda kesin Ölüyor..Çünkü ikinci üçünçü bulaşda Vücüdda Organlar zayıf düşer Antikorlar yeterli olmaz.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen onlara d vitamini iğne yaptır...c vitamini 1000 lik...kekik ver yarın ayağa kalkar koşar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başörtülü öğrenciyi derse almayan öğretmen hakkında karar
Son dakika: İran'dan Rusya'nın teklifine cevap: Kararı ABD'ye ilettik