Son dakika haberi: Türkiye'yi yakından ilgilendiren gelişme! ABD'de hamlesini yaptı

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'a 6,9 milyar dolar değerinde 4 adet savaş gemisinin satışı ile 2,5 milyar dolarlık modernizasyon işlemlerini onayladı.

GİRİŞ 11.12.2021 07:02 GÜNCELLEME 11.12.2021 09:18
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunanistan'a potansiyel savaş gemisi satışı ve mevcut gemilerin modernizasyonuna yönelik onaya ilişkin tebligat, Amerikan Kongresine sunuldu.

Söz konusu onay, Yunanistan'a 6,9 milyar dolar değerinde 4 adet "Meko" sınıfı savaş gemisinin satılmasını ve 2,5 milyar dolarlık modernizasyonu kapsıyor.

"NATO MÜTTEFİĞİNİN GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRME"

Açıklamada, "Bu satış, Avrupa'da siyasi istikrar ve ekonomik süreç için önemli bir ortağı olan bir NATO müttefiğinin güvenliğini geliştirme yoluyla ABD'nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini desteklemektedir." ifadesine yer verildi.

Söz konusu satışların yapılabilmesi için kongrenin ilgili komitelerinin 30 gün içinde bu onaylara itiraz etmemesi gerekiyor.

YORUMLAR 85
  • tarık Akın 2 yıl önce Şikayet Et
    kaşıntıları artarsa, -atmaca-larımız bunlara da alayına da şevkle konacaktır, hele ki kara konuşlu versiyonları ile artık tüm sahil şeridimiz uçak gemisidir biline!
    Cevapla
  • .... 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistana kaçan fetöcü subaylar boş durmuyor, Türkiyeye karşı Yunanı kışkırtıyorlar.Yunanistanın yöneticilerine sürekli Türkiye'nin Yunanistanı işgal etmeyi planladığını söylüyorlar.Onlar da korku ve panikle silahlandıkça silahlanıyorlar.Yunaistanın silahlanma yarışına başladığı tarihe bakılsın, 15 Temmuz 2016'dan sonra arttığını görülür.
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu çok önemli bir gelişme. Balkan savaşlarında, 1912 de İmroz deniz muharebesi ve 1913 de Mondros deniz muharebesinde, ingilizlerin, kendilerinden satn aldığımız modern 2 savaş gemisini Osmanlı'ya teslim etmemesi sebebiyle, Yunanistan'ın satın aldığı modern Averof zırhlısı Osmanlı donanmasını perişan etmişti. Yenildik ve sakız, midilli gibi horoz seslerinin duyulabileceği yakınlıkta olan onlarca adayı kaybettik
    Cevapla
  • Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım bu Yunanistan AB ye sadece zarar. Avrupalı yunanla oynayacak.. ABD önce silahını satıp sonra savaşa sürükleyecek. Türkiye'nin müdahalesi ile kısa zamanda İnşallah Karabağ Ermeniler gibi susacaklar.... Türkiye'nin kazanması artık yunanlarin dost olmasına yani Rumlarla Türklerin birleşip diğer Milletlere karşı Birlikte çalışacağı bildirilmekte...
    Cevapla
  • Misak- ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Adalar Denizi, Batı Trakya ve Kıbrısın tamamı Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Türkiye'ye aittir, İngiliz-Fransız-İtalyan-Rus desteğiyle savaşmadan kalleşçe topraklarımıza çöken gaspçı Yunan ilk fırsatta ortadan kaldırılmalı, şehit kanlarıyla alınmış topraklarımızı geri almalıyız. Yunanistan 1821'den itibaren Müslümanlara karşı adalarımızda ve batı trakya'da vahşi soykırımlar yapmıştır, Yunanistan eğitim sistemi hala Türk düşmanlığı ile yeni nesillerini zehirliyor marşlarında bile Türk kanı içeceğiz diyorlar hala, bizim kripto medya'da "komşi komşi" diye cicili bicili başlıklar atıyor, dizilerde Yunan erkeğine aşık olan ezik Türk kızı konsepti ile sürekli alı operasyonu yapılıyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti