Yeni yıla buruk girdi... "Oğlumdan 7 yıldır haber yok"

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan direnişçi aileler, 2022 yılının ilk gününe buruk girdi.

Yeni yıla buruk girdi... "Oğlumdan 7 yıldır haber yok"
Yeni yıla buruk girdi... "Oğlumdan 7 yıldır haber yok"
GİRİŞ 01.01.2022 14:42 GÜNCELLEME 01.01.2022 14:42

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP İl Binası önünde başlattığı oturma eylemi devam ediyor. Aileler, 2022 yılının ilk gününde evlatlarına kavuşmak için nöbetlerine kaldıkları yerden devam ederken, yeni yıla da buruk girdiler.

"OĞLUMDAN 7 YILDIR HABER YOK”

Ankara’dan Diyarbakır’a gelerek eyleme katılan ve 7 yıl önce oğlu Mecit Taşkın’ın 20 yaşındayken örgüt yandaşları tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü söyleyen baba Seyfullah Taşkın şöyle konuştu: “7’nci yıla girdi maalesef ve oğlumun hasreti ile üzüntüsünü çekiyoruz. Oğlum matbaa ustasıydı. 2015 yılında kardeşimin oğlu ile beraber götürüldü. Kardeşimin oğlu 3 ay sonra gelip teslim oldu. Ama oğlumdan 7 yıldır haber alamıyorum. Burada bulunan 33 aile kendi çocuklarına kavuştular, inşallah 34’üncü çocuk da benim çocuğum olur. Oğluma da çağrım, gelsin güvenlik güçlerine teslim olsun."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!