E Okul VBS öğrenci girişi yapma (2022) MEB birinci dönem sınav notları nasıl sorgulanır_

Öğrenciler ve aileleri birinci dönemin sona ermesine kısa bir zaman kala sınav notlarını öğrenebilmek için e-Okul VBS öğrenci giriş ekranına ulaşmaya çalışıyor. Öğrenciler 'Veli Bilgilendirme Sistemi' ile birlikte sınavdan aldıkları notları, devamsızlık bilgileri, sınav takvimi, diploma puanı ve karne notlarına erişebiliyor. Okullar 21 Ocak cuma günü kapanacak. Bugüne kadar öğrencilerin sınav bilgileri E-Okul VBS ekranına öğretmenleri tarafından girilecek...

E Okul VBS öğrenci girişi yapma (2022) MEB birinci dönem sınav notları nasıl sorgulanır_
E Okul VBS öğrenci girişi yapma (2022) MEB birinci dönem sınav notları nasıl sorgulanır_
GİRİŞ 04.01.2022 09:33 GÜNCELLEME 04.01.2022 09:33

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan e-Okul VBS ile öğrenciye ait birçok bilgiye erişilebiliyor. E-okul sayfasına giriş yapıldıktan sonra kullanıcıların önünde iki seçenek yer alıyor. Velisi oldukları öğrenciye ait bilgileri görüntülemek isteyenler öğrenci ve veli girişi seçeneğini tercih ediyor. Masaüstü bilgisayar, tablet, telefon ve laptop üzerinden e-Okul VBS'ye giriş yapılabilir. Veli Bilgilendirme Sistemini sık kullananlar telefonlarının mobil marketlerinden bu uygulamayı cihazlarına kurarak kısa sürede ulaşabilirler. MEB'in açıkladığı takvime göre okullar 21 Ocak Cuma günü kapanacak ve öğrenciler yarıyıl tatiline girecek. Tatil öncesinde son sınavlar düzenlenirken öğretmenler başarı notlarını sisteme girmeye başladı. Peki 2022 e-Okul VBS nasıl giriş yapılır? İşte not, devamsızlık görüntüleme yöntemi...

E Okul VBS 2022 Giriş Nasıl Yapılır?

Kullandığınız cihaz (telefon, tablet, bilgisayar) fark etmeksizin e-Okul ekranına ulaşmak isteyen kullanıcılar buradan direkt olarak sayfaya gidebilir. Giriş sayfasında karşılarına gelen ekranda öğrenciye ait bilgiler kullanıcıya soru olarak yöneltilmektedir. Sırasıyla "Resimdeki rakamlar, T.C. kimlik numarası ve okul numarası alanlarını doldurarak e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapabilirsiniz.

İlk adımı geride bırakan kullanıcılar, güvenlik kontrolü bölümüne geçiş yapıldıktan sonra burada öğrenciye ait eğitim ve kişisel bilgiler doldurularak öğrenciye ait fotoğraf seçilerek giriş işlemini tamamlayabilirsiniz.

Öğrenciye ait ana sayfaya ulaştığınızda sol tarafta bulunan menü üzerinden devamsızlık bilgisi, sınav sonucu sorgulama, sınav takvimi, haftalık ders programı, karne notu, diploma puanı ve nakil bilgilerine erişilebilir.

Okullar 21 Ocak Cuma Günü Kapanacak!

2021-2022 eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 21 Ocak Cuma günü kapanacak. 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yarıyıl tatiline gidecek. Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında uygulanacak. 7 Ocak Pazartesi günü okullarda ikinci dönem başlayacak. Öğrenciler 11-15 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatile gidecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı