Meteoroloji duyurdu! Karadeniz'de sağanak, Doğu'da kar...

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre; Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevreleri sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun büyük bölümü kar yağışlı olacak.

GİRİŞ 04.01.2022 08:19 GÜNCELLEME 04.01.2022 08:57

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

KAR YAĞIŞI

Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Hatay, Osmaniye ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, bu akşam saatlerinde Artvin çevreleri ile Ardahan’ın kuzey ve batısında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. 

METEOROLOJİ

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KAR - KIŞ

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan’ın kuzey ve batısında kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KARDAN KAPANAN YOLLAR

KAR ERİMESİ VE ÇIĞ RİSKİ

batı kesimlerden başlayarak, zamanla yurt genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede artması ve hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Artan sıcaklıklarla birlikte, mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskinin arttığı değerlendirilmektedir.

ŞİDDETLİ KAR YAĞIŞI

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 14°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ANKARA °C, 10°C
Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 19°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmurlu

TRABZON °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

ERZURUM °C, 1°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 6°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KARLI YOLLAR

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış