İBB'de işe alınan PKK'lı gassallarla ilgili Ali Erbaş'tan tepki

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İBB'de işe alındığı tespit edilen PKK iltisaklı DİAYDER üyesi gassallarla ilgili "Diyanet olarak terör örgütüne müzahir kişilerin hiçbir kurumda olmaması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

GİRİŞ 06.01.2022 16:03 GÜNCELLEME 07.01.2022 08:59
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Gazetecilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündeme dair sorular cevaplandırdı.

DİNLE İLGİİ HABERLERDE HASSAS OLMALIYIZ

Din konusundaki algı operasyonlarının yeni olmadığını söyleyen Erbaş "Yıllardır medyada en çok gündeme gelen din konusudur. Yorumlar ideolojik bir düzlemde ve önyargıyla yapılıyor. Dini değerler tahrip ediliyor. Sadece hedeflenen kurumu değil milyonları etkiliyor. Din üzerinden toplumu ayrıştıran faaliyetleri ve söylemlere karşı duyarlı olmalıyız. Din ve diyanet de ilgili haberlerde daha hassas olmalıyız." dedi.

15 TEMMUZ SONRASI İHRAÇLAR

15 Temmuz hain darbe girişimi sonra çok hızlı adımlar atıldığını ifade eden Erbaş "10.000’e yakın dosya oluştu. 3000 civarında ihraç oldu. Bir kısmı mahkemelerde suçsuz oldukları tespit edilince geri döndü. 200 civarında PKK’ya müzahir olanlar ihraç edildi. Soruşturmalar devam ediyor." dedi. Erbaş ayrıcı FETö ile mücadelede "Din istismari ile mücadele seferberliği başlattık. 2 milyon kadar FETÖ ve diğer işin gerçek yüzünü ortaya koyan raporları kitap halinde bastık." dedi.

İBB'ye personel veren DİAYDER, HDP ile kol kola PKK'lı teröristin cenazesinde!

İBB'DEKİ PKK İLTİSAKLI DİAYDER ÜYESİ GASSALLAR

Erbaş, CHP'li İBB'de görev aldığı tespit edilen Terörist başı Öcalan'ın talimatıyla kurulan sözde Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyesi 3 gassalla ilgili  "İBB ile konuları medyadan okudum. Yetkililer gerekli çalışmaları yapacaktır. İçişleri bakanlığı ve İBB soruşturmalara devam ediyor. Milletin her bir Ferdi gibi biz de diyanet olarak terör örgütüne müzahir kişilerin hiçbir kurumda olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle Gassallık gibi bir konuda hiç olmamalı." ifadelerini kullandı.

İBB gassalından hutbede PKK propagandası!

DİAYDER ÜYELERİYE İBB BAŞKANI AYNI KAREDE

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, PKK'ya yakınlığıyla bilinen DİAYDER üyeleriyle buluştuğu da ortaya çıkmıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu DİAYDER üyeleriyle

DİNLERARASI DİYALOG OLMAZ

Erbaş, FETÖ'nün Türkiye'nin gündemine soktuğu dinler arası diyalog hakkında "Din mensupları arasında görüşmeler olabilir. Dinler arası diyalog un doğru olmadığını ortaya koyan çalışmalar yapıyoruz." dedi.

"FETVALAR NOKTASINDA BİZİM HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK”

Zaman zaman fetvalar üzerinden yanlış açıklamalar yapıldığını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: “Fetvalar noktasında bizim hiçbir sıkıntımız yok. Algı oluşturmak isteyen bazı kesimler, eski açıklamaları, fetvaların önünü, sonunu kırpıp yayınlıyorlar. Bizim rahatsız olduğumuz konu, toplumu rahatsız eden, montajlanmış şekli ile meselenin gündeme getirilmesidir. Fetva Din İşleri Kurulu'ndan çıkmış şekliyle değerlendirilmiyor, bunlar çarpıtılmış olarak yansıtılıyor. Herhalde bilerek bunu yapıyorlar. Yanlışsa yanlıştan dönülür, bunun doğrusu şudur, bu yanlış anlaşılmıştır şeklinde açıklamalarımız oluyor” dedi.

Prof. Dr. Ali Erbaş'tan Özgür Özel'e ders olacak sözler!

CHP'Lİ ÖZEL KUR'AN KURSU TEPKİSİ: ORTAÇAĞ ZİHNİYETİNE BENZETMEK KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 4-6 yaş grubu çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretilmesine ilişkin çalışmalar için yaptığı skandal "Orta Çağ zihniyeti" yorumu büyük tepki toplamıştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da toplumun her kesiminin tepkisini çeken sözlere ilişkin konuştu. Medya temsilcileriyle bir araya geldiği Çatladıkapı Sosyal Tesisleri'nde konuşan Erbaş, açıklamanın kabul edilemez olduğunu belirterek: “4-6 yaş grubuna dini eğitim bizim önem verdiğimiz bir eğitim alanıdır.

Çünkü hepimiz biliyoruz ki küçük yaşlarda çocuklarımıza değerlerimizi anlatmamız lazım. Kur'an-ı Kerim'in tanıtılması, en azından harflerinin tanıtılması, anne, babaya saygı nasıl olur, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır. Devletin de bize verdiği bir yetkidir bu, toplumu her kesimiyle din konusunda aydınlatmak. Bizim yaptığımız budur. Tabi siyasi kişiler zaman zaman kendi anlayışları doğrultusunda konuşmalar yapıyorlar. Bu konuşmayı da ben öyle değerlendiriyorum, talihsiz bir konuşma olmuştur. Orta Çağ'a benzetilmiştir.

CHP'li Özel'in tepki çeken

Orta Çağ zihniyeti, batı karanlığı ile alakalı tanımlamadır. Orta Çağ karanlığı hemen arkasından zihniyeti gelir ki bu İslam medeniyetiyle alakalı bir zihniyet değildir. Tamamen Batı'nın bir tanımlamasıdır. Batı kendisini adeta Orta Çağ zihniyeti olarak o dönemde, İslam dünyasında ilmi gelişmeler zirveye tırmanırken, yaşadığı çöküş ile alakalı değerlendirmektedir. Batı'da büyük bir karanlık dönem yaşanıyor idi. Dolayısıyla çocukların din eğitimini Orta Çağ zihniyetine benzetmek kabul edilebilir bir şey değil. Zaten milletimiz büyük tepki gösterdi, biz de tepkimizi çeşitli vesilelerle gösterdik. Yani gönül ister ki hiç kimse bu tür yorumlarla milletimizi rahatsız etmesin” ifadelerini kullandı.

AŞI YAPTIRMAMAK VEBAL

Salgın hastalığı bitmedi. Tehlike devam ediyor. Aşı konusunda uyarıyoruz. Aşı yaptırmamanın vebal olduğunu söyledik. Üç aya yakın cemaatle namazlar kılınmadı. Şimdi de cemaatin durumuna göre camide uygun yer varsa ayrı ayrı saf tutulmasını tavsiye ediyoruz.

LGBT HUTBESİ: UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Biz insanlara doğruları anlatıyoruz. İnsanlar kabul edip etmemekte kendileri bilir. Biz neyin doğru olduğunu Kur'an ve sünnet perspektifinde anlatmak zorundayız. Hacı bayram Cami’ndeki cuma hutbesinde anlattım bu idi uyarmaya devam edeceğiz bizim görevimiz bu.

KARİYE CAMİNİN AÇILIŞI

2020 Ağustos ayında açmaya karar verdik. Sonradan fark edildi ki camide tamamlanması gereken yerler var. Tamamlanmadan açılırsa camiye zarar vereceği kanaatine vardık. Bu yıl içinde açmayı planlıyoruz.

Ali Erbaş'tan Hac ve Umre açıklaması

HAC VE UMRE KONUSU: BEKLEMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEY YOK

Haç ve umre Konusu bizim de hasretle beklediğimiz bir konu. İki yıldır hiç yapamadık.2020 Şubat’tan beri umre ziyaretleri de olmadı. Suudi Arabistan hac ve umre bakanına arzumuzu her görüşmemizde bildiriyoruz. Onlar da endişe içinde. Ne kadar eksilmiyor artıyor. Her görüşmemizde vakaların düşmesini Beklediklerini bize ifade ediyor. Beklemekten başka yapacak bir şey yok.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

DİJİTAL MECRALAR DAHA FAZLA KULLANILACAK

TRT ile işbirliği yapılarak Diyanet Çocuk televizyon kanalının yakında yayına başlayacağını belirten Prof. Dr. Ali Erbaş: “2-3 dakikalık dini konuları açıklayan kısa filmler hazırlıyoruz. Bunları dijital medya mecralarında yayına vereceğiz. Siyer-i Nebi ile alakalı bir çocuk tiyatro oyunumuz vardı. Bunu çizgi film olarak tasarlıyoruz. 13 bölümlük bir Şeker Hoca çizgi filmimiz yayına girdi. 13 bölümlük ikinci kısmı yayına hazırlanıyor.

Bunların hepsini dijital mecralarda ücretsiz, telif hakkını dağıtıp televizyon ve yayın kuruluşlarımızın kullanımına da sunacağız. Ayrıca deizm tartışmaları veya güncel konular ile alakalı gençleri bilgilendirecek, algı operasyonlarını boşa düşürecek kısa açıklamalarımız olacak. Gençlerin algı ile kandırılmaya çalışıldığı dijital mecralarda daha yüksek tonda yayınlar yapacağız” dedi.

YORUMLAR 30
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp Teröristleri Meclise soktuğu gibi şimdide devletn kadrolarona yerleştirmeye çalısıyor.Ey chp'ye oy verenler ALLAH Aşkına bunuda görün bari.
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    2023 Seçimleri çok önemli Müslüman kardeşlerim, Haçlı-Siyonist ittifakı askeri saldırı dışındaki tüm kozlarını oynadı. Maalesef sosyal medya zillet ittifakının elinde, çünkü sosyal medyanın sahibi küreselciler zillet ittifakına destek oluyor, devlet ve İslam düşmanlığı yapan videoları, kanalları, içerikleri trendlere ve önerilen videolara koyuyorlar, herkes yerli ve milli sosyal medya hesaplarına abone olup önemli videoları beğensin arkadaşlar, Kıyam, Sabır Meşhur, AHSEN TV gibi kanallara destek olalım, tek yapmamız gereken 2-3 tıklama, ortamı Bizans artıklarına bırakmayalım.
    Cevapla
  • Muslim Brothers 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk dan müslüman olmaz. Türk olmalılar önce
    Cevapla
  • antifaşizan 2 yıl önce Şikayet Et
    türklerin hepsi müslümanmı
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    pkaka dağda eşkiya , ötekiler milleti çarpmakla gaspla şehirde eşkiya kravatlısı var kravatsızı var
    Cevapla
  • esas 2 yıl önce Şikayet Et
    Din, Diyanet ,Namaz ,Allah ve Peygamber ile alay eden hakaret eden dinsiz PKK'nın dırar imamları dırar mescitlerinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!