Son dakika: 10 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 10 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 10 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 10.01.2022 20:14 GÜNCELLEME 10.01.2022 20:14
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 403 bin 104 Kovid-19 testi yapıldı, 65 bin 236 kişinin testi pozitif çıktı, 141 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Omicron varyantının hızlı bulaştığını belirtmiştik. Bu özellik, kişisel tedbirlerin önemini artırdı. Maske, ağzı ve burnu kapatacak şekilde takılmalı; sosyal mesafeye daha çok dikkat edilmelidir. Teste bile ihtiyaç duymamak, hastalığın en hafifinden de çok daha iyi değil mi?'' ifadelerini kullandı.



Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 10 Ocak’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 65 bin 236 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 141 oldu. Bir günde toplam 403 bin 104 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 38 bin 242 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 83,67 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,04 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 136 milyon 898 bin 878’e yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.
En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 60,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 38
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Susturun şu bakanı millet işine baksın ya. Milleti psikolojik hasta yaptılar.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet paronayak oldu. Ormanda tek başına yürüyüş yaparken, yatıp uyurken bile maske takmaya başladılar.
    Cevapla
  • cihan 2 yıl önce Şikayet Et
    bakan boş konuşuyorsun. herkes maske takmak zorunda takmayana ceza desenize pes yani o kadar alınan tedbirler emekler hepsi fısssssssss
    Cevapla
  • @ProfSFindik 2 yıl önce Şikayet Et
    Prof.Dr. Serhat Fındık Der ki; Maske korumuyor. Maske takmaya gerek yok. Maske takmak kalp krizine neden olabilir.
    Cevapla
  • türbedar 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın Bakanım,vatandaşın yarıdan fazlası seni dikkate almıyor,en başta kurallara uyması gereken gıda sektörünün çoğu maskesiz eldivensiz,bulunduğum cadde de fırın şarküteri lokanta vs,,, maske yok,adamı uyarıyoruz bizi duymuyor bile,,bu maskesizlere ceza kesilmeli acilen,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu