Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren haber! Meclis toplanıyor

TBMM'de verilen 1 haftalık ara sonrası çalışmalar bugün tekrar başlayacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Semra Güzel hakkındaki fezleke Meclis'teki ana gündem maddeleri olacak.

Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren haber! Meclis toplanıyor
Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren haber! Meclis toplanıyor
GİRİŞ 31.01.2022 07:09 GÜNCELLEME 31.01.2022 14:17
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Meclis'te 1 hafta aranın ardından yoğun gündem kaldığı yerden devam ediyor.

Binlerce eğitimciyi ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi Genel Kurul'un ana gündemlerinden olacak.

Osmanlı Ocakları kurulacak yeni partinin adını duyurdu!Osmanlı Ocakları kurulacak yeni partinin adını duyurdu!

Yüz binlerce öğremeni ilgilendiren haber! Meclis toplanıyorYüz binlerce öğremeni ilgilendiren haber! Meclis toplanıyor

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TEKLİFİ

Yeni düzenlemeyle öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına girecek ve 4 grupta sınıflandırılacak. Aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kadroları ile görev ve sorumluluklar netleştirilecek.

10 yıl kıdemi olan ve sınavı başarıyla geçen uzman öğretmenlerin maaşlarında bin lira artış olacak.

10 yıllık uzman öğretmenler, başöğretmen unvanı alabilecek. Öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesi de teklifte yer alıyor.

Öğrencilere müjde! Ödemeler artırıldı, 4 bin 253 TL verilecekÖğrencilere müjde! Ödemeler artırıldı, 4 bin 253 TL verilecek

İmaj yapayım derken fena trollendi! CHP gençlik kolları Kılıçdaroğlu'nu ifşa etti...İmaj yapayım derken fena trollendi! CHP gençlik kolları Kılıçdaroğlu'nu ifşa etti...

BEKİR BOZDAĞ YEMİN EDECEK

Abdulhamit Gül'ün görevden af talebinin kabul edilmesiyle birlikte Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ Genel Kurul'da yemin edecek. Böylece Bekir Bozdağ'ın milletvekilliği de düşmüş olacak.

Meclis'te Anayasa Komisyonu başkanlığını yürüten Bozdağ'ın yerine komisyon başkanlığı için seçim yapılması da bekleniyor.

SEMRA GÜZEL HAKKINDAKİ FEZLEKELER

Yeni haftada HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin süreç de işleyecek. Teröristle fotoğrafları çıkan Güzel hakkındaki fezlekeyi inceleyen Hazırlık Komisyonu, hafta başında HDP'li vekilin sözlü savunmasını almak üzere toplanacak.

Semra Güzel'in, yüz yüze savunmanın yanı sıra bir milletvekiline de savunma yaptırma hakkı bulunuyor. Savunmanın ardından hazırlanacak rapor Karma Komisyon'a sunulacak. Bu hafta ayrıca, Meclis İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu raporunun da Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor.

YORUMLAR 41
  • Öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Ufacık bir şey verilecek ona da yok on yıldi yok sinavdi iş yokuşa sürülüyor.Bu rutberin de emeklilik halinde bir katkısı olmuyor normal öğretmen emekli ikramiyesi ve maaşı olacak .Anlayacağınız hepsi triskadan işler.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Uzman ve başöğretmenlerin görev tanımı yapılsın yıllardır boş durdukları yerden para aldılar adamlar okullarda bi görev yapsınlar devamsız öğrencilerin evine gidip ilgilensinler başarısız öğrencilerinbaşaarılarını arattırsınlar problemli öğrencilerin problemeini çözsünler yani kısacası bi halt ettsinlerde parayı hak etsinler
    Cevapla
  • Barbaroslar 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun uzman öğretmen diye ayrı bir mevki mi var ben 12 yıldır uzman öğretmenim ve sınıfımı hiç bırakmadım normal derse giriyorum . maaş farkı bile yoktu inşallah bundan sonra olur.
    Cevapla
  • 32 yillikOgretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Özel okullarda öğretmenlik yapanlar kadroya geçmek için can atıyor parası olan öğretmen çocuğunu özel okulada okutuyor 20 yıl önce öğretenlerin yüzde 80 ninin evi arabası yoktu olanların da çoğu mirası . Mevcut öğretmenlerin yüzde yetmiş beşinin son yirmi yılda atandigini söylüyor bakanlık çoğunluk yorumlar eleştiri Beğenmeyen sn öğretmenler pazarda limon satarak daha çok para kazanabilrsiniz öğretmenlik sevgi ve fedakarlık mesleğidir siyasetle parayla ilgilenenler başka kapiya
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlette adalet şaşarsa toplumda düzen olmaz,subaylar(kurmaylar hariç) sınavlamı terfi alıyorda öğretmenler sınava tabi tutuluyor,o halde teğmenlerden başlayın sınava.
    Cevapla
  • Vatann sever 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT ye takılanlara erken emeklilik hakkı verilirse gençlere iş imkanıda sağlanmış olur Bir taşla 2 kuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...