Son dakika: 31 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 31 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 31 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 31 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 31.01.2022 20:21 GÜNCELLEME 31.01.2022 20:21
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 435 bin 513 Kovid-19 testi yapıldı, 93 bin 261 kişinin testi pozitif çıktı, 182 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablousna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Virüsle mücadelede zorlu dönemi geride bıraktık. Uygulamakta olduğumuz kişisel tedbirler dışında hayat normale yakın. Salgın halen gündem olmaya devam etse de, kısa süre zarfında bunun da değişeceğinden emin olun. Bu noktaya gelişimizde aşının rolünü ise asla unutmayın.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 31 Ocak’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 93 bin 261 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 182 oldu. Bir günde toplam 435 bin 513 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 93 bin 438 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 84,42 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 92,51 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 141 milyon 981 bin 790’a yükseldi.

2 doz aşılamada ilk sırada Osmaniye var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 88,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

En düşük aşılama Şanlıurfa’da

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 61,3 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 40
  • Galip 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapanmada fabrikalarmi duruyor tabiki hayir ,sadece insanlar aksam kafelere kalabaliga cikmiyor bence kapanma gelmeli
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüsü çin denilen ........ varlıklar bilerek çıkardı Çin'de ilk çıktığında bayağı şatafatlı gosteriler yaptılar ne oldu şimdi sesleri çıkmıyor bizim bazı süper zekalılar grib gibi oldu diyor hey Allahım ya akıllı olun biraz bu sürü bağışıklığı grib kelimesi çok cahilce ben bunun normal bir hastalık olduğuna inanmıyorum
    Cevapla
  • Oynanan oyun 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin bahane. Bunun arkasında ABD ve batı var. Maksatları hem çin ekonomisini çökertmek hemde kendi ülkelerindeki zayıf, hasta ve yaşlı insanları bu isimsiz virusla öldürmek. Emperyalist güçlerine göstere göstere güç katmak. Japonya ya nükleer silahıda bu amaçlarla kullandılar. Şimdiki yeni verziyon
    Cevapla
  • ümit*korku 2 yıl önce Şikayet Et
    kapanma bekleyen vatandaşlarımız boşuna beklemeyin, illa da kapanma istiyorsak herkes kendi çapında kapanmasını sağlasın, bu saatten sonra ülkemiz geneli kapanma ihtimali denizde sazan ihtimali kadardır, Allah covid ve diğer tüm hastalıklarla mücadele eden hastalarımıza şifa versin.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Okullar kapatılmalı . Bu virüs hatta online eğiyimde bile radrasyon vasıtası ile bilgisayardan geçiyormuş . Tüm eğitime ara verilmeli . Çocukların hayatı daha değerli . Bu vebal altında kimse kalmak istemez . Online eğitimde yasaklanmakı . Herşey yasaklansın . Bakkala giderkende test yapılsın şütfen
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    kendini eve kapat
    Cevapla
  • Halkistan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapanma katşıtla rı egitimi sevdigibden deil cocuk 3 4 saat okula gitsinde kafa dinlielim dien tiplerdir ana okulu ne mecburda sabah 8 de koştur koştur yürüyerek ana okula getirirler soukda anlamıorum cokmu katkı daglıo hayır kafa dinlicek kadınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?