Abdullah Ağar: Polonya, Ukrayna’dan gelen milyonları tutmadan transfer etse...

Abdullah Ağar NATO'nun Rus tehdidine karşı tampon bölge konumundaki Ukrayna'nın komşusu Polonya'nın olası mülteci akımında Türkiye gibi davranmayıp kapılarını tamamen açarak Avrupa'ya geçişlerine izin vermesi senaryosuna değindi.

Abdullah Ağar: Polonya, Ukrayna’dan gelen milyonları tutmadan transfer etse...
Abdullah Ağar: Polonya, Ukrayna’dan gelen milyonları tutmadan transfer etse...
GİRİŞ 25.02.2022 10:11 GÜNCELLEME 25.02.2022 10:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ukrayna Rusya savaşında Avrupa ve Rusya'nın arasındaki en önemli tampon bölge konumundaki Polonya'da 1700 askeri bulunan ABD 3 bin asker daha sevk edeceğini açıklamıştı. 

Zelenskiy, büyük tehlikeye karşı Ukraynalıları uyardı!Zelenskiy, büyük tehlikeye karşı Ukraynalıları uyardı!

POLONYA: UKRAYNA TÜM AVRUPA ADINA SAVAŞIYOR

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki daha önce "NATO'nun (Avrupa'nın) doğu kanadını güçlendirme" çağrısında bulunmuş, Ukrayna'nın sadece kendi bağımsızlığı için değil aynı zamanda "tüm Avrupa adına" savaştığını söylemişti.

POLONYA-UKRAYNA SINIRINDA MÜLTECİLER İÇİN ÖZEL KABUL NOKTALARI OLUŞTURULMAYA BAŞLANDI

Polonya'nın Lubelskie ve Podkarpackie eyaletlerinde mülteciler için kabul noktaları oluşturmaya başlandı. Bu kapsamda ilk aşamada açılacak 8 noktada mültecilere yiyecek, tıbbi yardım ve bilgi sağlanacağı bildirildi.

AB: UKRAYNA'DAN GELECEK MÜLTECİLER İÇİN HAZIRIZ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de potansiyel mülteci akınına hazırlıklı olunması gereken bir aşamada olunduğunu belirterek, "Ukrayna'dan gelen mültecileri hemen karşılamak ve ev sahipliği yapmak için net acil durum planlarımız var." dedi.

Ülke içinde yerinden edilmiş insanlar için de yardım planlarının bulunduğunu ifade eden von der Leyen, Ukrayna'ya yönelik mevcut 1,2 milyar avroluk yardımın ötesinde yeni desteklerin de verileceğini söyledi.

Von der Leyen, mümkün olduğunca az mülteci olmasını umduklarını vurgulayarak, "Ancak onlar için tamamen hazırız ve gelenleri memnuniyetle karşılarız." diye konuştu.

ABDULLAH AĞAR: POLONYA TAMPON DEĞİL TRANSFER ÜLKESİ GİBİ DAVRANSA? 

Daha önce tampon ülkeyi "İstikrarsızlıkla Avrupa'nın istikrarı, fakirlikle Avrupa'nın zenginliği arasında Avrupa'yı koruyan bir ülke. Bize bu rolü biçti müttefiklerimiz." diye tanımlayan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Polonya'nın kendine biçilen rolü oynamaması durumunda Avrupa'da olası senaryo hakkında paylaşım yaptı.

"BİRBİRLERİNE DALSALAR"

Ağar paylaşımında "Olası durum: Polonya bizim yaptığımızı yapmasa… Transfer ülkesi olsa… Ukrayna’dan gelen milyonları Almanya-Fransa-Belçika ve Hollanda’ya transfer etse.. Bununla da kalmasa… Manş denizi, yeni Ege olsa.. Bir de İngiltere hoplasa. Üstüne birbirlerine dalsalar… Nasıl olur?" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    bu pembe bir hayal olur sonuçta Müslüman değil gelenler bu yüzden alırlar avrupa ülkelerine dağıtırlar mülteciler kısa bir süre sonra gittikleri ülkenin vatandaşı olup çıkarlar
    Cevapla
  • gargi 2 yıl önce Şikayet Et
    dalsınlarda biraz uzaktan endişelensek
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah.
    Cevapla
  • biri 2 yıl önce Şikayet Et
    keşkeee. bu sefer de biz seyretsek.
    Cevapla
  • Sadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Super olur...insallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor