Kılıçdaroğlu ve CHP'li medya taktik değiştirdi: Bayraktar'a methiye yarışı!

Yıllardır Baykar ve İHA/SİHA'ları hedef alan CHP ve yandaş medyası, son günlerde taktik değiştirerek methiye yarışına girdi. Birbiri ardına gelen Bayraktar övgüleri, halkın tepkisi ve Baykar'a daha çok sahip çıkmasından sonra geldi.

GİRİŞ 19.03.2022 15:21 GÜNCELLEME 19.03.2022 15:36
Bu Habere 256 Yorum Yapılmış

Haber7 - Özel

Türkiye'nin son dönemde savunma sanayiinde attığı önemli adımların mimarlarından Baykar, muhalefetin iftiralarına ve hakaretlerine maruz kalıyordu. CHP'ye yakın medya, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ı hedef alıyor, Bayraktar İHA'larını küçük düşürmek için haberler yapıyordu.

Selçuk Bayraktar'dan ABD'li profesör Max Tegmark'a tarihi cevapSelçuk Bayraktar'dan ABD'li profesör Max Tegmark'a tarihi cevap

Ancak, Baykar'ın ürettiği İHA ve SİHA'ların terörle mücadelede etkin rol oynaması, Azerbaycan-Ermenistan savaşının kaderini değiştirmesi ve son olarak Rus işgaline direnen Ukrayna'nın mücadelesinde vazgeçilmez unsurlardan biri olması, muhalefeti de söylem değişikliğine zorladı. 

Zira, Bayraktar'ın başarısı hem uluslararası kamuoyunda takdirle karşılandı hem de toplumda Bayraktar'a olan sevgiyi artırdı. 

METHİYE YARIŞINA GİRDİLER: TAKTİK DEĞİŞİKLİ Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, medyada daha önce sürekli Baykar ve Selçuk Bayraktar'ı hedef alan isimler methiye yarışına girdiler. CHP ve CHP'ye yakın medyadaki bu methiye yarışı, "Taktik değişikliği mi?" sorusunu akıllara getirdi. 

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Baykar'ı ilk destekleyenin kendisi olduğunu öne sürdü. Aynı Kılıçdaroğlu, 2018 yılında attığı iftira yüzünden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'a 60 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti. 

Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar SİHA 'U' dönüşü: Erdoğan'dan önce ben destekledimKılıçdaroğlu'nun Bayraktar SİHA 'U' dönüşü: Erdoğan'dan önce ben destekledim

FAİK ÖZTRAK'IN "SOSYETE DAMAT" SÖZLERİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Baykar'la dalga geçmek için "havacı" ifadesini kullanmış, açıklaması tepki çekmişti. 

Öztrak, "Sayın Erdoğan, damadınız çıktı, ‘birileri bir dönem Türkiye’yi ithalat cenneti yapmaya çalıştı’ diyerek zülfü yâre dokunuverdi. Size tavsiyemiz, sizde nasılsa sosyete Damat çok, bu kuru sıkıcıyı gönderin, yerine epeydir reklamını yaptığınız havacıyı getirin. Belki birkaç gün daha idare edebilirsiniz" diye konuşmuştu. 

Haluk Bayraktar'dan CHP'li Öztrak'a karikatürlü cevapHaluk Bayraktar'dan CHP'li Öztrak'a karikatürlü cevap

TANRIKULU'NUN ÇİRKİN YALANI UNUTULMADI

CHP'deki Bayraktar düşmanlığı bununla da sınırlı değil. İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Bayraktar SİHA'ların terör operasyonlarında sivilleri vurduğunu iddia edecek kadar ileri gitmişti. Tanrıkulu, kendisine tepki gösterenleri de hedef alan açıklamalar yapmıştı. 

CHP içinde Bayraktar'ı hedef alan açıklamalar oldukça fazla... 

"T3'E 41 MİLYON LİRA VERİLDİ" İFTİRASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, T3'e 41 trilyon liralık destek verildiğini iddia etmişti. Ağbaba'nın iftirası büyük tepki çekmiş; siyasiler, "Veli Ağbaba'nın PKK/YPG'lileri Meclis'te konuşturduğuna; Selçuk Bayraktar'ın ise teröristleri İHA ve SİHA'larla susturduğuna" dikkati çekmişti. 

Selçuk Bayraktar, CHP'li Veli Ağbaba'ya sert cevap verip, İmamoğlu'na çağrıda bulunduSelçuk Bayraktar, CHP'li Veli Ağbaba'ya sert cevap verip, İmamoğlu'na çağrıda bulundu

CHP ve ona yakın medya, Selçuk Bayraktar'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olması üzerinden de yükleniyordu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bir damat ekonomiyi yönetecek, bir damat SİHA üretecek" demişti. 

Selçuk Bayraktar, Özel'e verdiği yanıtta, "Milletimize hizmet için ekibimizle 15 yıldır S/İHA üretiyoruz. Şimdi Akıncı TİHA geliyor sonra da insansız savaş uçağı inşallah. Milletin vekili sıfatlı birisi terörle mücadelede ve teknolojik gelişmede ülkemizde çığır açan bu işten neden rahatsız olur? Asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. 

MERDAN YANARDAĞ'A GÖRE MONTAJ SANAYİ!

Geçtiğimiz haftalarda gazeteci Merdan Yanardağ, TB2 SİHA'larla ilgili alaycı ifadeler kullanmıştı. Yanardağ, "Bunlar planör. Oyuncak uçak gibi düşünün yani bir uçak teknolojisi filan değil böyle ileri teknoloji filan deniliyor ama yüzde 70'i zaten dışardan gelmiş montajla sağlanıyor her neyse sonuçta bir sanayi evet. Ama öyle yerli ve milli filan değil, montaj sanayi" ifadelerini kullanmıştı.

SELÇUK BAYRAKTAR'IN OKKALI CEVABI 

Selçuk Bayraktar ise, Yanardağ'a okkalı bir cevap vermişti:

"Kandil'i vuruyor, en çok ses bundan geliyor. Sebep-sonuç ilişkili korelasyon ve nedensellik bağlamında; kontrollü deneyle pozitif bilime katkı böyle bir şey..."

HALK TV'DEN ALGI OPERASYONU

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin internet sitesinde yer alan bir haberde, Rus yapımı bir keşif uçağının Hırvatistan'ın başkenti Zagreb yakınlarında düştüğü ifade edildi. Haberde Bayraktar'ın ürettiği İHA'nın fotoğrafı kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU ÖDEDİĞİ TAZMİNATI UNUTTU

Ancak, atılan iftiralar ve hakaretler sonrası halkın Selçuk Bayraktar ve Baykar'a sahip çıktığını gören muhalefet ve ona yakın medya, taktik değiştirdi. Bunun en net örneklerinden biri, 2018'de attığı iftiradan dolayı tazminat ödemek zorunda kalan Kılıçdaroğlu'nun, "Bayraktar'a ilk ben sahip çıktım" demesi. 

Bayraktar'ı övme yarışı medyada da kendini gösteriyor. Ancak yakın zamana kadar aynı medya, Selçuk Bayraktar ve Baykar'a iftira atmaktan geri durmuyor, hakarete varan açıklamalar yapıyor ve İHA-SİHA'larla alay etmeye çalışıyordu. 

O isimlerden biri İsmail Saymaz. Saymaz; T3 Vakfı'nın İBB'den ödenek aldığı iftirasını sosyal medyadan paylaşmış, daha sonra özür dilemişti. T3 Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "Gazeteci olduğu iddiasıyla yazı yazan ve TV programlarına katılan İsmail Saymaz, daha önce vakfımıza yönelik iftira kampanyasına aracılık etmiş, sonrasında ahlak ve şeref çağrımız üzerine özür dilemişti" denilmişti. 

Aynı İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde savaşı takip etmek için gittiği Ukrayna izlenimlerini anlatırken Bayraktar İHA'larından övgüyle bahsetti. Halk TV'de konuşan Saymaz, Ukrayna'da Bayraktar'a duyulan ilginin abartıldığını zannettiğini belirterek şunları söyledi: 

"Şu gerçekten doğru, ben iki defa karşılaştım. Türk olduğumuzu duyunca Bayraktar diyorlar."

MURAT AĞIREL: TÜR'ÜM DEDİĞİNİZ ANDA 'OO BAYRAKTAR' DİYORLAR

Halk TV'de Bayraktar'ı öven isimlerden biri de Murat Ağırel. Ağırel, Ukrayna'daki Türkiye ve Bayraktar sevgisini şöyle anlattı: 

"Türk'üm dediğiniz anda 'Oo Bayraktar' diyorlar hemen. Şaşırıyorsunuz. Ben Polonya'da da bunu duydum. Polonya taksicisi dedi bana. Sizin ordunuz çok güçlü ve elinizde çok güçlü silah var dedi. Ukrayna'da girdikten sonraysa her sınırdaki güvenlik görevlisi hem çok seviniyorlar Türk olduğunuza hem de Bayraktar'ı söylüyorlar. Ben bunu 4-5 yerde duydum. Türk olduğunuzu duyunca zaten oradaki milisler, polis, asker hemen iletişime geçiyor, 'Buyurun lütfen' diyor."

SON GÜZELLEME UĞUR DÜNDAR'DAN

Bayraktar'ı övme yarışına son katılan isim ise Uğur Dündar. Türkiye'nin terörle mücadelede kendi savunma sanayiini güçlendirdiğine vurgu yapan Dündar şunları söyledi: 

"Mesela terör örgütü PKK ile mücadelede Heronları vermediler. Ne oldu? Bayraktar, İHA ve SİHA yaptı. Onlar gururumuz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 256
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Uğur Dündar denen mahluk yine kamufle olmaya çalışıyor. Yalan dolanlari senaryoları artık sökmüyor. Yarın baykar in bayrağını sallamaya kalkarsa hiç şaşırmam. Bunlar tam bir Yahudi takdigi
    Cevapla
  • gara 2 yıl önce Şikayet Et
    Uğur dündar yıllar önce soğuk oluk açığa çıkardı'da bayraktarı niye araştırmadı ? Doğruyu ögrenip haber yapsaydıya ÜLKENİN MİLLİ GURURUNU herkes yabancı basının bahsetmesinden sonra konuşmaya başladı. !!!!
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakın inanmayın bu bir oyundur rus halkına ve rus medyasına türkiye ukraynaya sığa veriyor algısını yerleştirmek ve rusya ile ülkemizin arasının açılmasını sağlamak bütün amaç bu
    Cevapla
  • @li 2 yıl önce Şikayet Et
    IBB de yapilan iftiralar, chp de yapilan iftiralar, kapatilan deneyap atolyeleri, kapatilan ismek kurslari ve iftiralar.. biz onlarin çaresizlik den dolayi övgülerini yemeyiz
    Cevapla
  • ihtiyar delikanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    gözlerim doldu...:)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı