Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Yazıcıoğlu'nu ölüm yıldönümünde andı

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 13 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölüm yıl dönümünde Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından anıldı.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Yazıcıoğlu'nu ölüm yıldönümünde andı
Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Yazıcıoğlu'nu ölüm yıldönümünde andı
GİRİŞ 28.03.2022 22:59 GÜNCELLEME 28.03.2022 22:59
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Özdemir Özdemir anmayı, "Anadolu’nun yiğit evladı, dava adamı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehadetinin 13. yıldönümünde şükran ve özlemle yâd ediyorum. Ruhu şad olson Mekanı Cennet Olsun" notuyla duyurdu.

Bu anma sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Eleştirilere yanıt veren Özdemir Özdemir şunları söyledi: Türkiye'de Alevi yurttaşların CHP'li olacağı ya da solcu olacak diye bir kanun yok. Muhsin Yazıcıoğlu Anadolu evlatlarından biriydi. Türk gençliğine, Türk İslam sentezini öğretti. Biz o programı daha önceki yıllarda da gerçekleştiriyorduk. Bu ülkenin bütünlüğü için mücadele vermiş, sağcı solcu, herkese aynı mesafedeyiz. Bunda tepki çekecek bi şey yok.

"BİRİLERİNİN ZORUNA GİDİYOR"

Özdemir Özdemir "Muhsin Yazıcoğlu'nu anmamız birilerinin zoruna gidiyor.Bu ülkenin mücadelesi için sizi gibi değerli gazeteciler ve yorumcular da var. İleriyi gören kişilerin söylediği haklılık sonra ortaya çıkıyor." dedi.

"RAMAZANDA KOLİ DAĞITIYORUZ"

"Ülkemiz zaman zaman sıkıntılı dönemlerden geçmiştir." diyen Özdemir Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: Biz, Türküz, Müslümanız, Aleviyiz diyoruz. Bundan rahatsız oluyor. Bu ülkenin bütünlüğü için çalışıyoruz.Ramazanda 10 bin koli dağıtıyoruz. Ondan bile rahatszılık duyuyorlar. Mehmet Akif Ersoy'un da kabrini ziyaret ettim, bu kadar eleştiri olmadı.

İMAMOĞLU'NA DAVA

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, 23 Nisan'da çocuklara gönderilen hediye kolileri içindeki kitapçıkta Aleviliğin ayrı bir din gibi resmedilmesinin, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

YORUMLAR 16
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aliyi sevmek sucmu
    Cevapla
  • VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz, Türküz, Müslümanız, Aleviyiz demek ne demek ya , Namaz yok niyaz yok kendinizi kandırmayın Önce hak yolunu bulun Başkalarınıda kandırmaya çalışmayın
    Cevapla
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    işte böyle hakiki alevilere ihtiyaç var. Alevi kisvesine girmiş gripto sebatay ve ermeniler yüzünden alevilik ayrı bir din gibi gösteriliyor. Sanki tüm aleviler cenabet geziyor, aleviler kuran ve islam dışılarmış gibi gösteriliyor. Alevi solcu yada sağcı olmak zorunda değil çok güzel bir tespit yapmış. Bir hanefi ehli sünnet olarak ellerinden öperim
    Cevapla
  • mehmet muzaffer 2 yıl önce Şikayet Et
    evet alevilik islam dır doğrusuda budur ayrı bir din depildir aksini söyleyen alevilere kötülük yapandır
    Cevapla
  • esklapeyt 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten ülkeyi karıştıran tunceli bölgesindeki ermeni sözde aleviler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...