Göcek Semenderi'ni yurdışına gönderen şahsa 600 bin lira ceza

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyada sadece bu bölgede bulunan ve nesli tehlike altında bulunan Göcek Semenderi isimli kuyruklu kurbağa türünü yurtdışına gönderen şahıs polis ekipleri tarafından yakalndı.

GİRİŞ 05.04.2022 18:59 GÜNCELLEME 05.04.2022 20:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Muğla'da Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bir şüphelinin dünyada sadece Güneybatı Anadolu bölgesinde yayılış gösteren ve endemik bir tür olan Göcek semenderi isimli kuyruklu kurbağayı toplayarak yasadışı yollarla Uzakdoğu başta olmak üzere yurtdışı ülkelerine sattığını tespit etti.

Ekipler yapılan operasyon ile biokaçakçılık yaptığını tespit ettiği şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Operasyonda ele geçirilen 4 adet Göcek semenderi ise Fethiye Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrollerinin ardından doğaya salınırken, Milli Parklar Genel Müdürlüğünce şahsa 600 bin TL idari para cezası uygulandı.



Topladığı endemik tür Göcek semenderini Japonya’ya göndermek üzereyken Fethiye KOM ekiplerince kıskıvrak yakalanan şahıs, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemeye çıkan şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 

YORUMLAR 25
  • Prof 2 yıl önce Şikayet Et
    Ceza bana bin kat fazla geldi. Semender bu. Ne işe yarıyor ki ?
    Cevapla
  • şaka mı 2 yıl önce Şikayet Et
    dostum şaka yapmış olmalısın. bu kadar uzak kalmana üzüldüm. örnekle açıklayalım ama senin ilgisizliğini kapatmaz bu açıklamam. Türkiyede neredeyse 12 bin tür bitki vardır ve bunların 3700 ü endemiktir. endemik ne demek? sadece bizde olan demek. Dünyada bu bakımdan birinciyiz. Bunun stratejik önemini ben anlatmayayım. sen biraz araştır. bu çağda bu şekilde yorum yapman çok üzücü....
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tiplere para cezası değil ömürbıyu hapis cezası verilsin. Gündüz kendisine belirlenen bir işte mesai saatleri içinde çalıştırıldı. Akşamları ve izin günleri hapishanede kalsın. Kendi kazancı ile yaşaması temin edilerek, hapishanedeki ikameti için gelirinden ücret tahsil edilsin. Yerleşim yeri dışına çıkmasına izin verilmesin.
    Cevapla
  • Traş 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi daha çok yapar parayı ödemek için.
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyguladıkları fahiş fiyat politikalarıyla vatandaşın ana'sından emdiği sütü burnundan getiren büyük marketlere de 30 40 milyon cezalar kesseler o zaman daha adil olurlardı sanıyorum..
    Cevapla
  • Suatg 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz şimdi rakamları da anlayamazsınız. İki buçuk milyar TL ceza kesildi. Hatta 3 harflilerin ikisi peşin indirim için erkenden dahi yatırdı.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak iş basit para odene kadar devlet malı olsun ağaç dikimi okul boya işleri olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor