İki sağlık ocağı, iki farklı olay!

Antalya'da bir aile sağlık merkezinde tedavi olmak için gelenlerin içeriye alınmadan muayene edilmesi tepki çekti. Bir haber de Karaman'dan geldi. Doğum sancısı çeken hamile kediye, sağlık merkezinde doğum yaptırıldı.

GİRİŞ 05.04.2022 23:25 GÜNCELLEME 05.04.2022 23:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dün sabah saatlerinde Karamanoğlu Mehmet Bey Mahallesinde bulunan 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşandı. Hamile olan ve doğum sancısı çeken sokak kedisi, aile sağlığı merkezinin kapısına geldi. Burada bir süre miyavlayan kedi daha sonra sağlık merkezinin içerisine girdi. Hemşire ve doktorlar kedinin hamile olduğunu ve doğum sancısı çektiğini anlayarak onu hemen boş bir odaya alarak müdahale etti. Ebe ve hemşireler tarafından yapılan müdahale sonrasında anne kedi, 4 yavru dünyaya getirdi. Yavrulardan birisi ise nefes almadığını fark eden ebenin yaptığı müdahale ile hayata tutundu.

"ANNE KEDİ VE YAVRULARININ SAĞLIĞI GAYET İYİ"

Kedinin bu davranışından çok etkilendiğini söyleyen Aile Hekimi Dr. Hüseyin Ulu, "Sağlık merkezinin koridorunda bir anda inleyen kedi sesi duyduk. Bunun üzerine hemşire ve ebe hanımlarla birlikte baktığımızda karnı şiş bir kedi vardı. Kedinin doğum yapacağını anlayan arkadaşlar hemen onu arka odaya alarak doğumunu yaptırdılar. Şu anda yavruları ile birlikte mutlu. 4 yavrusu oldu. kediyi şimdi yerinden de kaldıramıyoruz, yavrularının alınacağını zannediyor. Şu an anne ve yavruların genel sağlık durumu gayet iyi" dedi.

Anne kediye doğumu sırasında müdahale eden hemşire Tuğba Yaman ise, “Sabah kapımıza gelen bu kedinin yardıma ihtiyacı olduğunu anladık. Belli ki hamileydi. Odamıza aldık ve doğumuna yardımcı olduk. 4 tane güzel yavru kedimiz oldu. Şu an çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

İlk yavrulardan birinin nefes alamadığı ve kalp masajı ile hayata dönmesine yardımcı olduğunu ifade eden ebe Betül Yılmaz da, “İlk doğan yavrumuz buydu ve doğduğunda nefes almıyordu. Ben de kalp masajı yaparak hayata tutunmasına yardımcı oldum. İnşallah sağlıklı bir şekilde de büyütürüz her beraber” şeklinde konuştu.

SAĞLIK MERKEZİNDE  İÇERİ ALINMAYAN HASTAYA PENCEREDEN MUAYENE

Antalya'da, bir aile sağlığı merkezine tedavi olmak için gidenler, merkez içine alınmıyor.Doktorlar, odalarının camından dışarıdaki hastalarla görüşüyor ya da merkez kapısına çıkarak, hastaları kontrol edip, reçete yazıyor. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, pandemi nedeniyle hastaları içeri almadıklarını söyleyen doktorun, hastanın bademciğine telefon ışığıyla bakıp, ilaç tavsiye ettiği görülüyor.

Muratpaşa ilçesine bağlı Yüksekalan Mahallesi'nde bulunan 30 No'lu M. İhsan Oğul Aile Sağlığı Merkezi'ne giden hastalar, ilginç durumla karşılaşıyor. Hastalar, önce etrafı şeffaf branda ile kapalı alanda bulunan görevliye kimlik numarasını söylüyor ardından görevli, hastalara doktorun ya dışarı geleceğini ya da yan taraftaki odanın camına giderek, görüşeceğini belirtiyor. İlk önce büyük şaşkınlık yaşayan hastalar, sağlık merkezi önüne kurulan brandanın altında doktorun gelmesini bekliyor. Gelen doktor, hastaya şikayetini sorduktan sonra reçete yazmak için tekrar odasına gidiyor. Bazı doktorlar ise odalarında kapalı camın arkasında, hastaya ne şikayeti olduğunu soruyor ve reçete yazıyor.

O ANLAR KAMERADA 

Sağlık merkezinde yaşanan bu olay ise cep telefonu kamerasıyla görüntüleniyor. Doktorun, muayene olmak isteyen hastayı önce sağlık merkezi dışına çağırdığı görülüyor. Hastanın "İçeri geçilmiyor mu?" sorusuna doktor, "Pandemi nedeniyle biz hasta olmayalım, diye hastaları içeri almıyoruz, 2 kez Covid geçirdim" diye cevap veriyor.

Hastanın diğer sağlık merkezlerinde içeri alındığını söylemesi üzerine doktor, "Bizim havalandırmamız yeterli değil" yanıtını verirken, kapı önündeki kişiye ne şikayeti olduğunu soruyor ve telefonunun ışığıyla bademciğine bakıyor.

 

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR 3
  • Çoban Memed 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevk-i İlahi.
    Cevapla
  • Demirtaş’lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Muratpaşa’da değil, Alanya Demirtaş sağlık ocağında da doktorlar sadece bakıp reçete yazıyor. Sağlık ocağı sadece reçete yazma yeri olmuş. Hatta orada bir doktor arkadaş sizin doktorunuzsa ve o gün yoksa vay halinize bakmıyorlar bile.
    Cevapla
  • SİVASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye uğraşıyorsunuz bu kadar zor işlere gerek yok internetden muayene yapsaydınız daha kolay olurdu hasta telefonun ışığını yakar kameradan boğazına bakardı doktor teknoloji kullanın bu kadar cahil olmayın ne günlere kaldık ya cahillik de level atlamak bu olsa gerek saçma sapan işlere başladık kapıda camda muayene dünya bize hayran kalır bu gidişle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!