22 Nisan (Yarın) devlet daireleri, bankalar ve vergi daireleri açık mı? Memurlar yarım gün mü çalışacak?

Türkiye'nin resmi tatil günleri arasında yer alan 23 Nisan'a artık saatler kaldı. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, devlet memurları; banka personeli ve kargo çalışanları 22 Nisan Cuma gününün akıbetini merak ediyor. Peki, 22 Nisan (Yarın) yarım gün mü çalışılacak? En az devlet dairelerindeki memurlar kadar öğretmenler de yarım gün olup olmadığını araştırıyor. Resmi tatilin hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle Cuma günü için nasıl bir plan uygulanacağı yeni günün gündem maddesi oldu. İşte, devlet daireleri, bankalar, vergi daireleri, noterler ve diğer kurumların 22 Nisan Cuma günü uygulayacağı çalışma saati...

22 Nisan (Yarın) devlet daireleri, bankalar ve vergi daireleri açık mı? Memurlar yarım gün mü çalışacak?
22 Nisan (Yarın) devlet daireleri, bankalar ve vergi daireleri açık mı? Memurlar yarım gün mü çalışacak?
GİRİŞ 21.04.2022 16:00 GÜNCELLEME 21.04.2022 16:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olması hasebiyle, ülkemizde her 23 Nisan gününde resmi tatil uygulamasına gidiliyor. Senelik resmi tatiller arasında da yılın ilk ulusal bayramı olarak değerlendiriliyor. Lakin bu yıl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hafta sonuna denk gelecek. Bundan ötürü, devlet dairelerinde; bankalarda ve noter gibi tek tip çalışma saatinin bulunduğu kurumlarda yarım gün mü çalışılacak sorusu sorulmaya başlandı. Cuma günü için ödeme planı yapan bireyler, 22 Nisan'da uygulanması beklenen devlet daireleri çalışma saatleri çizelgesini araştırıyor. Bunun dışında, ilkokul; ortaokul, lise ve üniversitelerde görev yapan binlerce eğitimci de, yarım gün olup olmadığını irdeliyor. Peki, 22 Nisan Cuma yarım gün mü?

22 Nisan Cuma Yarım Gün Mü Çalışılacak?

İşverenlerin; işçilerin ve öğrencilerin senelik olarak riayet ettiği resmi tatil günleri arasında 22 Nisan yer almıyor. Bu sebeple, Cuma günü çoğu kurumda tam gün mesai yapılacak. 23 Nisan Cumartesi günü de resmi tatil olarak geçirilecek. Yani, banka işlemleri; vergi ödemeleri, kargo gönderimi ve buna benzer tüm faaliyetler günlük rutininde sürdürülecek.

22 Nisan Cuma yarım gün mü?

Bankalar, Noterler ve Devlet Daireleri Açık Mı?

Ülkemizde faaliyet gösteren tüm bankalar; noterler ve devlet daireleri, resmi tatil günlerini iç yapılarında uygulamaktadır. Ekstrem olaylarda işçi önceden bilgilendiriliyor. 22 Nisan Cuma günü resmi tatil olarak geçmediği için, çalışanlar gündelik programlarına devam edecek. Yarım gün faaliyet gösterileceğine dair şimdilik herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu sebeple, banka; noter ve devlet daireleri çalışanları tam gün olmak suretiyle hizmet verecek. 

Banka, noter ve devlet daireleri yarım gün mü?

22 Nisan Cuma Çalışma Saatleri

22 Nisan Cuma günü, diğer hafta içi günlerdeki şekliyle çalışma programı geçerli olacak. Yani, bankalarda; devlet dairelerinde ve noterlerde en geç sabah saat 09.00'da hizmet verilmeye başlanacak. Saat 12.30 ile 13.30 aralığında öğle arası tatiline gidilecek. 13.30 itibariyle personel görevine geri dönecek. Akabinde, en geç 18.00'e kadar mesai yapılacak. Kapanış saatinin şubelerde 17.00 olduğunu belirtmekte fayda var. Kurumların genel merkezinde de saat 18.00'e kadar çalışılıyor.

22 Nisan Cuma çalışma saatleri

Okullar Yarım Gün Mü?

En az devlet daireleri, bankalar ve noterler kadar okulların durumu da merak ediliyor. Binlerce öğretmen, milyonlarca öğrenci ve veli; 22 Nisan Cuma gününde nasıl bir program uygulanacağını araştırıyor. Lakin bu konuya ilişkin ilgili makamlardan resmi bir açıklama yapılmadı. Bu sebeple, öğrenciler tam gün süreyle okulda eğitim görecek. Bir gün sonra da bu kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri yapılacak.

2022 Resmi Tatil Günleri Çizelgesi

  • 1 Ocak (Yılbaşı)

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

  • 1 Mayıs İşçi Bayramı

  • Ramazan Bayramı

  • 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

  • Kurban Bayramı

  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

  • 30 Ağustos Zafer Bayramı

  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri