Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'de terörist istihdam edilmesine tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'li İBB'de terörist istihdam edilmesini eleştirerek "İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım. Elbette seçim öncesi verilmiş sözler var. PKK’nın uzantısı konumundaki partiye verilen sözler var." dedi.

GİRİŞ 30.04.2022 14:24 GÜNCELLEME 30.04.2022 16:55
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde aralarında Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Zahid Akman'ın da olduğu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sosyal yardım uzmanı olarak çalışan bir kadının, kırsal bölgede elinde uzun namlulu bir silahla çekilmiş bir fotoğrafının kamuoyuna yansıdığı hatırlatılıp bu fotoğraf üzerine Büyükşehir Belediyesi ve CHP yönetiminin açıklamalarına ilişkin görüşleri sorulan Erdoğan, her şeyden önce fotoğrafın "bir delil, bir ispat" olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"İBB'NİN BUNUN HESABINI VERMESİ LAZIM"

"İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bunun hesabını vermesi lazım. Neden böyle bir teröristi istihdam ettiği, neden teröristlerin müracaat ettiği kapı olduğu ve neden onlara mali imkanlar sağlandığı sorularının cevabının verilmesi lazım. Elbette seçim öncesi verilmiş sözler var. PKK'nın uzantısı konumundaki partiye verilen sözler var. Bundan sonraki süreç de tabii özellikle yargının sürecidir. Yargı da zaten gereğini yapacaktır, ben öyle inanıyorum, öyle de olması lazım. Zira, Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletinde de devletin kurumlarının içerisinde bu tür teröristlerin iş bulması ve bu teröristlerin oralarda belli makamları elde etmeleri asla kabul edilemez. Yani siz bir taraftan günahsız birçok insanı kapının önüne koyacaksınız, öbür taraftan da boşalan yerlere bu teröristleri alıp yerleştireceksiniz. İlla boşalan yere de gerek yok, icabında bunlara zaten yer hazırlanabiliyor. Şu an itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi de eminim yargı önünde bunun hesabını verecektir. CHP, hukuksuz olduğunu iddia ediyor ama şu anda bunların başında olan zat, bunların kendi elemanı.

"ŞUNU AÇIK SÖYLEYEYİM; CHP’NIN DE KENDİ BELEDIYE BAŞKANIYLA ALAKALI YAPACAĞI HERHANGİ BİR ŞEY YOK"

Şunu açık söyleyeyim, CHP'nin de kendi belediye başkanıyla alakalı yapacağı herhangi bir şey yok, çünkü öyle bir derdi, öyle bir sıkıntısı yok. Bunlar, 'Biz filanca yeri kaptık, dolayısıyla burada da süreci biz işletiriz.' mantığıyla hareket ediyorlar."

Eli keleşli PKK'lı İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı çıktı!Eli keleşli PKK'lı İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı çıktı!

İBB, PKK'lı çalışan için arşiv/güvenlik soruşturması yapmamış!İBB, PKK'lı çalışan için arşiv/güvenlik soruşturması yapmamış!

Erdoğan, şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büyük oranda yolsuzluklarla hemhal olduğunu belirterek bütçe müzakerelerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütün kuruluşlarında bu sıkıntıları gördüklerini anlattı. Erdoğan, "Tabii Meclisteki ağırlık partimizde olduğu için de her şey adım adım orada belli olarak ortada. Bütün belgeleriyle, detaylarıyla neyi nasıl elde ediyorlar, neyi nasıl birilerine peşkeş çekiyorlar, bunların hepsini oradaki Meclis Grup Başkanımız, arkadaşlarımız ispatladılar, ortaya koydular. Temenni ederim ki en başta yargı ve ardından da halkımız gereken hesabı soracaktır. Üç yıl geçti. Üç yılda İstanbul'da acaba belediyecilik adına ne yapıldı, bunu hep birlikte takip etmemiz lazım, görmemiz lazım." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 37
  • sarıçiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    imamoglu başta olmak üzere bu hainleri işe alanlar yargılanmayacakmı?
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    pişkin cuna yine cevap vermeyecek.. veya seviyesiz birşekilde hükümeti suçlayacak.. çukurlar böyle yapar.. ama asıl durum şu.. biz doğu ve güneydoğu anadoluda bulunan hdp belediyeleri için duyardık.. şimdi istanbulda izmirde duyulup görülüyor.. tabii ki chp belediyelerinde.
    Cevapla
  • Hakkı Kuleli 1 yıl önce Şikayet Et
    hainliktir. pkk nın hem Kürtleri hem Türkleri acımasız bir şekilde katlattiğini defalarca şahitlik ettik.
    Cevapla
  • Ufz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayyum gelecek 1 aya kadar
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatihin yadigarı İstanbul tez zamanda bu Müslüman düşmanı Bizans ittifakının elinden kurtarılmalı. İstanbul'un en kritik bilgilerini teröristlere veriyorlarsa ne yapacağız.. Bu millet nasıl bunlara oy veriyor gerçekten anlamıyorum ya seçimlere hile karıştırdılar yada yoldaş medya milleti hipnotize ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı