Sonar'ın son Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinde dikkat çeken sonuçlar

Hakan Bayrakçı'nın başkanı olduğu Sonar'dan son seçim anketi geldi. Sonar'ın anketine göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 39.2 oy alırken 15.7 ile en yakın rakibi Mansur Yavaş oldu.

Sonar'ın son Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinde dikkat çeken sonuçlar
Sonar'ın son Cumhurbaşkanlığı seçimi anketinde dikkat çeken sonuçlar
GİRİŞ 18.05.2022 19:26 GÜNCELLEME 18.05.2022 19:39
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yeni anketler gelmeye devam ediyor. 6'lı ittifakın ortaya bir aday çıkaramaması ve ittifak içindeki çalkantılar anketlere de yansıyor. 

Sonar Araştırma’nın 6-12 Mayıs tarihleri arasında 2840 kişi ile, yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı araştırmanın sonuçları paylaşıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda konuyu kapatmasına rağmen anketlerde ön sıralarda çıkmaya devam ediyor.

YÜZDE 39.2 "ERDOĞAN" DEDİ

Ankette "Yapılacak ilk seçimde kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsunuz?" sorusuna kararsız dağıtıldıktan sonra yüzde 39.2 oranında ‘Erdoğan’ cevabı ilk sırada yer aldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÜSTÜNÜ ÇİZDİĞİ İSİMLER 2. VE 3. SIRADA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu daha önceki açıklamalarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimlerinin adaylık konusunda üstünü çizse de İmamoğlu ve Yavaş anketlerde üst sıralarda çıkmaya devam ediyor.

Katılımcıların yüzde 15.7'si ‘Mansur Yavaş’ derken ‘Ekrem İmamoğlu yüzde 12.5’le üçüncü sırada.

KILIÇDAROĞLU YÜZDE 3,9'DA KALDI

Sonar’ın anketinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 3.9’la 6’ncı sırada kaldı.

Diğer isimlerin ankette çıkan oranları şu şekilde;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Yüzde 8

Selahattin Demirtaş: Yüzde 4.7

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 119
  • Vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gelecek güzel günlere gebe şu an doğum sancıları çekiyor. Her şeyin bir bedeli var Allah'ın izniyle bu zor günler geçecek alım gücü eskisinden daha iyi olacak
    Cevapla
  • Sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis kazanor boşa kürek çekiyorlar
    Cevapla
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhallebili hepsini üst üste koy çeyrek reis etmez bu ülkeye kaostan başka bir hizmetleri varmı söylesinler bende onlara oy vereyim alayı yalancı verdikleri namus sözleri onların referans lari bunların neyine guvenecen
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke erbakan hocam olsa aday
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın, Bayrakçı, Her gece CNN Türk de kadrolu olarak, muhalefete muhalefet yapmaktasınız, Bu da yetmezmiş gibi, size ihale yada konum vermeyen olunca, bu -U- dönüşü yada -O- dönüşü mü desek bilmediğimiz kıvraklığı kimden öğrendiniz,
    Cevapla
  • Vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakan bayrakçı adam gibi adam yorumlarını yerinde ve adil buluyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama