TİHEK'ten Tanju Özcan'a kötü haber!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Bolu Belediye Başkanlığı’nın kentte yaşayan yabancılara yönelik su ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına ilişkin kararında ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına hükmetti.

TİHEK'ten Tanju Özcan'a kötü haber!
TİHEK'ten Tanju Özcan'a kötü haber!
GİRİŞ 19.05.2022 13:09 GÜNCELLEME 19.05.2022 14:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bolu Belediyesi hakkında 40 bin TL idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

Kararda, "Tanju Özcan'ın düşmanlık ve reddetme hissine yol açmayı amaçlayan söylemleri, Türkiye'nin içinde bulunduğu 2011 yılından bu yana yüksek sayıda göçmene ev sahipliği yapması ve yoğun bir şekilde entegrasyon çalışmaları içinde olması durumuyla bağdaşmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

TİHEK'in kararında "Söz konusu ifadelerin nefret söylemi boyutunda olduğu değerlendirilmektedir. Belediyelerin tarife ücretlerinin fahiş olarak belirlemesinin yetkinin kötüye kullanım olarak değerlendirildi" denildi.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancılardan su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınacağını ve Nikah ücretlerinin 100 bin TL olduğunu açıklamıştı.

Özcan, Bolu’da yaşayan ve mekanik sayaç kullanan Türk vatandaşlarından su ücretinin metreküpüne 2,5 TL, yabancılardan ise 2,5 dolar alınacağını duyurmuştu. Özcan, "Yabancı sığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız oldular mı? Eğer oldularsa Şam'da su daha ucuz. Buyursunlar. Nikah ücretleri de Şam’da ucuz" demişti.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Irkçı ALLAH seni bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • sems 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu parayı kim ödeyecek.
    Cevapla
  • sadık 1 yıl önce Şikayet Et
    Irkçı faşistler.. Bu chp zihniyetinden ne beklenir..
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlete seri katil diyen chp 'nin belediye başkanı. Bunlar mikser gibi karışıklık peşinde.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bemce çok yanlış karar gitmeleri gerekiyor artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beştepe'deki kritik zirve sona erdi! Erdoğan'dan son dakika açıklamaları
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı