Kurbanlık fiyatları belli oldu! 2022 yurtiçi ve yurtdışı hisse bedeli kaç TL?

Türk Kızılay, Deniz Feneri Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Derneği (HAYDER) Hüdayi Vakfı ve Tebessüm Derneği 2022 kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Peki bu yıl kurbanlık hisse bedeli ne kadar?

GİRİŞ 17.06.2022 08:48 GÜNCELLEME 17.06.2022 08:48
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramına sayılı günler kala vakıfların kurbanlık hisse bedelleri belli oldu. Türk Kızılay, Deniz Feneri Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Hoca Ahmet Yesevi Derneği (HAYDER) Hüdayi Vakfı ve Tebessüm Derneği yurtiçi ve yurtdışı kurbanlık hisse bedeli açıklandı. Peki 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar? 

TÜRK KIZILAY 2022 KURBAN BEDELİ AÇIKLANDI

Türk Kızılay, 2022 kurban hisse bedelini 2.475 TL olarak açıkladı. 

Kızılay, düzenlemiş olduğu kurban kampanyası sayesinde bu yılda da ihtiyaç sahipleri ile aranızda köprü olacak; kurban bağışlarınızı milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştırarak sofraları bereketlendirecektir. Vekâletlerinizi Türk Kızılay’a vererek, kurbanınızı yurt içinde yardıma muhtaç kişilerle paylaşabilirsiniz.

Kızılay 2022 Kurban Hisse Bedeli

Kurban bağışları peşin fiyatına (2.475 TL) 2 taksit ile yapılabilmektedir. Ayrıca aşağıda belirtilen bankalarda +2 taksit imkânı sunulmaktadır.

Finansbank ( +2 Taksit )

Garanti Bankası ( +2 Taksit )   

Halk Bankası ( +2 Taksit )

İş Bankası ( +2 Taksit )

Vakıfbank ( +2 Taksit )

Yapı Kredi Bankası ( +2 Taksit )

KIZILAY KURBAN VEKALETİ NASIL VERİLİR?

  1. Kızılay’ın internet sayfası üzerinden,

  2. Kızılay Mobil Bağış Uygulaması üzerinden,

  3. Tüm bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları yoluyla,

  4. 7/24 Fast Sistemi ile EFT/Havale yoluyla,

  5. Yurt içinde 168 / Yurt dışında 0090 216 168 11 22 numaralarından Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından telefonla,

  6. Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabı ile,

  7. Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden, Kızılay Genel Merkez Ofisinden kurban vekâletinizi verebilirsiniz.

KIZILAY KURBAN KESİM İŞLEMLERİ NASIL OLUYOR?

  • Veteriner hekim kontrolünde ve noter huzurunda,

  • Vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak,

  • İslami kesim koşulları ve dini vecibeler gözetilerek,

  • Hijyen kurallarına uygun modern kesimhanelerde yapılmaktadır.

Kurban Pazarlığı

HÜDAYİ VAKFI 2022 KURBAN BEDELİ 

Hüdayi Vakfı 2022 yılı yurt içi kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Büyük başlar için Çamlıca'da küçükbaşlar için Üsküdar'daki kesim hanede hizmet verecek olan vakıf, büyükbaş, kıvırcık koç ve büyük kıvırcık koç fiyatlarını yayınladığı afiş ile paylaştı. 

Hüdayi Vakfı kurban organizasyonuna katılmak isteyenlerin kurban kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Kayıtlar 18 Haziran Cumartesi sabah saat 16.30 İtibari ile başlayacak.

İşte Hüdayi Vakfı'na kurban kaydı yaptırmak isteyenler için kurbanlık fiyatları;

  • Büyükbaş 1 hisse 3.950TL

  • Kıvırcık Koç 3.600TL

  • Büyük Kıvırcık Koç 4.100TL

Hüdayi Vakfı kurbanlık kesimi hakkında detaylı bilgiye www.hudayivakfi.org adresinden veya 0532 691 48 32 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Hüdai Vakfı 2022 Kurbanlık Fiyatları

DENİZ FENERİ DERNEĞİ 2022 KURBAN BEDELİ

Deniz Feneri Derneği, 2022 kurban organizasyonunu "Kurbanlarınız Yoksulların Bayramı Olsun" sloganıyla Türkiye ile birlikte 30 ülke ve bölgede kurban bağışlarını sahiplerine ulaştıracak.

Çeyrek asırdır Kurban organizasyonu gerçekleştiren Deniz Feneri Derneği'nin bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli yurt dışında 1.700 TL olurken yurtiçi vekalet ücreti ise 2.800 TL olarak belirlendi.

Vekalet yoluyla kurbanlarını derneğe bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Bağışlar, Deniz Feneri Derneği'nin  merkezlerine gidilerek elden, internet üzerinden online olarak ya da kurumun  0212 414 60 60 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alınarak yapılabilecek.

Kurban bağışları www.denizfeneri.org.tr adresli internet sitesinden kredi kartı ile, bankalarda bulunan Deniz Feneri Derneği bağış hesaplarından ya da 0212 414 60 60 no'lu çağrı merkezi üzerinden kredi kartı ile yapılabilecek.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ’NDE KURBANLIK VEKALET İŞLEMİ 

  • Kurbanlıklar Deniz Feneri görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

  • Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.

  • Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

  • Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekalet sahiplerine iletilir. Ayrıca kurban kesimi sırasında alınan video da link olarak vekalet sahibinin cep telefonuna gönderilir.

2022 Küçükbaş Kurban Fİyatları

İHH KURBAN BEDELİ 2022

İHH’ya vekâlet aracılığıyla kurban bağışlamak isteyen bağışçılar, 2022 yılı için 2.000 TL ödeyerek dünyanın istediği ülkesinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’na 0212 631 2121 ‘den ulaşarak bilgi alabilir ve bağışlarınızı yapabilirsiniz. Ayrıca kurban bağışları için www.ihh.org.tr adresini ziyaret edebilir ve kurban hissenizi alabilirsiniz.

İHH KURBANLIK KESİMİ NASIL YAPILIYOR?

  • Kurbanlıklar İHH görevlilerince kesim yapılacak ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

  • Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilir.

  • Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

  • Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir.

HOCA AHMET YESEVİ DERNEĞİ KURBAN BEDELİ 2022 (HAYDER)

Hoca Ahmet Yesevi Derneği 2022 yılı kurban hisse bedelinin yurtiçi 2.000 TL, yurtdışı kurban hisse bedelinin ise 1.200 TL olduğunu açıkladı. HAYDER kurban bağışlarınız için İstanbul Fatih’te bulunan genel merkezine ya da Bursa İl Temsilciliğine giderek makbuz mukabilinde hisse bedelinizi elden teslim edebilirsiniz. 

Ayrıca Kuveyt Türk, Albaraka, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Finans ve PTT hesap numaraları üzerinden EFT/Havale yaparak bağışınızı gerçekleştirebilir veya online olarak bağış yapabilirsiniz. 

Daha fazla bilgiye https://www.ahmetyesevi.org.tr/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

2022 Büyükbaş Kurbanlık Fiyatı

HAYDER VEKALET İŞLEMİNİ NASIL YAPIYOR?

Kurban kestirme hususunda izne delalet eden söz, fiil ve davranışlar da izin sayılır. Kurban hisse  bedelini HAYDER’e ulaştırdığınızda davranışınızla niyetinizi ortaya koymuş olduğunuz için ayrıca sözlü vekâlet alma şartı aranmıyor. Ancak HAYDER, bağışçılarını arayarak sözlü vekâlet almaktadır. 

Sünnet-i Seniyyeye ittiba etmek açısından bu uygulamaya dikkat etmekteyiz. Kurban bedelini yatırırken açıklama kısmına not ettiğiniz telefon numarasından veya web sitesi üzerinden gerçekleştirdiğiniz bağış sonrasında tarafınıza ulaşılarak sözlü vekâletiniz alınmaktadır.

TEBESSÜM DERNEĞİ 2022 KURBANLIK HİSSE FİYATI

Tebessüm Derneği, 2022 yılı yurt dışı hisse bedelinin 1.300 TL olduğunu açıkladı.

Kurban bağışınızı tebessum.org.tr sitesinden online olarak, ilgili hesap numaralarına EFT/havale yoluyla, şube merkezlerinden ya da 0216 443 4331 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alarak yapabilirsiniz.

Tebessüm Derneği Kurban Bağışı

BAĞIŞÇILAR NASIL BİLGİLENDİRİLİYOR?

Bayramın 1. günü ve 2. günü kesilen hayvanların listesi ekiplerimiz tarafından merkezimize ulaştırılıyor.

Kurbanı kesilen bağışçılarımıza kısa mesaj ile “Kurbanınız kesilmiştir, Şükür namazınızı eda edebilirsiniz” mesajı gönderiliyor.

Ekiplerimiz Türkiye'ye kesim videolarını gönderdikten sonra bütün bağışçılarımıza isimlerinin okunduğu kurban kesim videosu Whatsapp aracılığı ile gönderiliyor. Kurbandan artan miktar olduğu takdirde Tebessüm Derneğimizin hizmetlerinde kullanılacaktır.

KAYNAK: HABER7
Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 56
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir memur olarak geçmiş yıllarda zorlanarak ta olsa kurban ibadetini yerine getirebiliyorduk. Ama bu yıl kesemeyeceğiz gibi görünüyor. :(
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ulkemizde hersey var ama sadece sukur yok.Hayat pahalida olabilir ama istedigin her gidaya ulasabilirsin.Kurban Allah rizasi icin niyet onemli.
    Cevapla
  • Cengiz Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    etin kilosu 60 tl civarı olması gerekirken. kurban etinin kilosu 300 tl ye geliyor. kurban kesenler yine fukaraya tokat vuruyor. fiyatlar böyle yükseliyor.
    Cevapla
  • Cengiz Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    5 bin 6 bin tl hisseye veripte kurban kesenlerden fakire 600 tl ver desen vallahi zırnık vermez. gösteriş için Kurban kesiliyor. zaten pay bile dağıtılmıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen daha kurbanın ne olduğunu anlamamışsın. O kıt aklınla saçma sapan yorum yazıyorsun! Kurban kesmek, ücreti ne olursa olsun Allah rızası için yapılan bir ibadettir. Hayatında Allah rızası ne demektir, ibadet ne demektir bilmeyenler ancak böyle bir yorum yazabilir!
    Cevapla
  • Bll 1 yıl önce Şikayet Et
    Şereften yoksun insan kimin kime nasıl yardım edeceğinin yorumunu yapma. Sen git yardımını yap. Yapılan yardımlar Allah için yapılıyor herkesi kandırsa ne
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaha girmeyin milletin bir kurbanı kaldı laf etmediğiniz
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Parayi varmı, batyoruz 1 litre mazot
    Cevapla
  • Serdengeçti 1 yıl önce Şikayet Et
    Bat ulan bat senin gibiler batsın, konuya bak yoruma bak ne alaka.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü