Göç İdaresi Başkanlığı: 3 bin 643 iş yeri tabelası TSE standartlarına uygun değil

Göç İdaresi Başkanlığı: Denetimlerde 19 bin 309 iş yerinin yabancılar tarafından işletildiği, 15 bin 666 iş yeri tabelasının TSE standartlarına uygun olduğu, 3 bin 643 iş yeri tabelasının TSE standartlarına uygun olmadığı tespit edilmiştir

Göç İdaresi Başkanlığı: 3 bin 643 iş yeri tabelası TSE standartlarına uygun değil
Göç İdaresi Başkanlığı: 3 bin 643 iş yeri tabelası TSE standartlarına uygun değil
GİRİŞ 18.06.2022 16:39 GÜNCELLEME 18.06.2022 16:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığınca, denetim komisyonları ile gerçekleştirilen iş yeri tabela denetimleri sonucunda bugüne kadar 19 bin 309 iş yerinin yabancılar tarafından işletildiği, 15 bin 666 iş yeri tabelasının Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standartlarına uygun olduğu, 3 bin 643 iş yeri tabelasının TSE standartlarına uygun olmadığı tespit edildi.

Göç İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'de kullanılan tabelalar için kuralların TSE tarafından "TS 13813 standardı" ile belirlendiği hatırlatıldı.

Yabancı dilin yer aldığı tabelalara ilişkin hususların da söz konusu standart ile belirlendiğine işaret edilen açıklamada, bu kapsamda yabancı dilde ifadenin yer aldığı tabelalarda, yabancı dildeki ifadelerin Türkçe ifadelerin yüzde 25'ini geçmeyecek büyüklükte puntolarla yazılması gerektiği kaydedildi.

- 1815 İŞLETMEYE VERGİ KAYDI OLMADIĞI İÇİN İDARI YAPTIRIM

Açıklamada, söz konusu standardın uygulanmasının denetlenmesine ve ayrıca vergi levhası olmaksızın işletmelerin oluşturduğu haksız rekabetin önüne geçilmesine ilişkin 4 Kasım 2021 itibarıyla 81 ilde vali/kaymakamların koordinasyonunda, il göç idaresi müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve ilgili STK temsilcilerinin katılımı ile hem il hem ilçe düzeyinde denetim komisyonları oluşturulduğu belirtildi.

"Denetim komisyonları ile gerçekleştirilen denetimler sonucunda bugüne kadar 19 bin 309 iş yerinin yabancılar tarafından işletildiği, 15 bin 666 iş yeri tabelasının TSE standartlarına uygun olduğu, 3 bin 643 iş yeri tabelasının TSE standartlarına uygun olmadığı tespit edilmiştir" bilgisinin yer aldığı açıklamada, söz konu tabelalara ilişkin uygulanan idari süreçlerin ardından 2 bin 151'inin standartlara uygun hale getirildiği, diğer tabelaların süreçlerinin ise devam ettiğini bildirildi.

Açıklamada, "1815 işletmeye vergi kaydı olmadığı için idari yaptırım uygulanmıştır. Ankara'daki iş yerine ait tabelaya yönelik işlem, kolluk kuvvetlerince yürütülen bu denetimler kapsamında gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Burger king, mc donalds gibi firmalarda hiç Türkçe ifade yok. Onlara beden işlem yapılmıyor.
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle tüm yabancı dildeki tabelalar Türkçe olmalı. Ayrıca vergi kaydı ve ödeme kontrolü ciddi yapılmalı. Haksız rekabet. Ondan sonra da insanlar Suriyelilere tepki duyuyor.
    Cevapla
  • Mmmmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırf Arapça yazı olduğu için millet tepki veriyor hans Natali gorgio olsaydı kimse tepki vermedi iki yüzlü insanlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vergi de verseler iyi olacak . Vergisz ticaretle ülkeyi sömürüyorlar çöl bedeviler
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynısını "Louis Vuitton", "U.S. Polo Assn", "LC Waikiki", "English Home", "Apple", "Happy Center" gibi yabancı dilde olan tüm tabelalar için de istiyoruz!
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    marka rumuzlu sen ermeni agop dilaçarın( Hagop Martayan) neslindenmisin
    Cevapla
  • marka 1 yıl önce Şikayet Et
    marka isimlerini latince yazsınlar araplar da. yahu bir de düzene iştirak edin ya. ne arapçısınız böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor