PKK katliam yaptı, Diyarbakır Barosu Türkiye'yi suçladı

Diyarbakır Barosu, terör örgütü PKK'nın Irak'ın Dohuk şehrine saldırması sonucu 8 sivilin ölmesinden Türkiye'yi sorumlu tutarak "TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir." açıklamasını yaptı.

PKK katliam yaptı, Diyarbakır Barosu Türkiye'yi suçladı
PKK katliam yaptı, Diyarbakır Barosu Türkiye'yi suçladı
GİRİŞ 20.07.2022 22:51 GÜNCELLEME 30.07.2022 13:10
Bu Habere 257 Yorum Yapılmış

Irak'ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesinde bir dere kenarına terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı.

Irak'ta yürütülen "Türkiye yaptı" algı operasyonuna destek veren Diyarbakır Barosu sosyal medya hesabından "Kürdistan Federe Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir. Roboski’de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan’a başsağlığı diliyoruz." açıklamasını yaptı.

SÖZDE "ERMENİ SOYKIRIMI" İDDİALARINI DA KABUL ETMİŞLERDİ

Baro daha önce de "Büyük felaketin acısını paylaşıyoruz" başlığı altında 24 Nisan'da yayımladıkları bildiriyle sözde 'Ermeni Soykırımı' iddialarını kabul etmiş Türkiye'yi hedef almıştı.

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 257
  • çilingir 1 yıl önce Şikayet Et
    kapatılmalı ve yargılanmalılar
    Cevapla
  • Ercan 34 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın gitsin baro ne ne ota yarar kapat gitsin
    Cevapla
  • Gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Demekki bunlarda pkkli
    Cevapla
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    teröristler
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Derhal devlet baroyu tasfiye etmeli bune terbissizlik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak