Söke'deki orman yangını kontrol altına alındı

Aydın'ın Söke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına 11 uçak, 18 helikopter, çok sayıda arazözmüdahale etti. Ekiplerin yoğun çalışmasıyla yangın saat 09.30 sıralarında, tamamen kontrol altına alındı.

GİRİŞ 26.07.2022 09:58 GÜNCELLEME 26.07.2022 09:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

 Aydın'ın Söke ilçesinde dün başlayan orman yangını, tamamen kontrol altına alındı.

Argavlı Mahallesi'nin üst kesimindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde başlayan yangına ekiplerin müdahalesi gece görüşlü 3 helikopterin de desteğiyle devam etti.

Havanın aydınlanmasıyla 11 uçak ve 18 helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AA muhabirine, sabah saat 08.00 civarında yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi.

YANGIN TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin çalışmasıyla yangın saat 09.30 sıralarında, tamamen kontrol altına alındı.

Argavlı Mahallesi'nin üst kesimindeki ormanlık alanda, dün saat 18.00 sıralarında yangın çıkmıştı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, ilk incelemeye göre 50 hektarlık alanın zarar gördüğünü bildirmişti.

KAYNAK: AA, İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • selcuk bey 1 yıl önce Şikayet Et
    yangının cıktıgı yer ve detayları ıyı ıncelenmeli.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    '''Bir yaş kesenin başını kesrim.'' FATİH SULTAN MEHMET ''Ağaçsız toprak vatan değildir.'' KEMAL ATATÜRK Ve daha nice veciz sözler. Ormanı korumak her bireyin, hem devletin asıl görevidir. Ormana zarar verenlerin cezası en ağırından olmalı. Hafifletici sebep asla olmamalı.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Orman yakmanın cezası ölüm olmalı. Her sene ormanlar böyle yanarsa nasıl olacak? Bir ağaç kolay mı yetişiyor. Ormanlar azalırsa küresel ısınma ve kuraklık artar. Devletin başındakilere soruyorum niye idamı destekleyen sözler söyleyip idamı çıkarmıyorsunuz? Elinizi kim tutuyor
    Cevapla
  • Eda 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yakanları bulunca hapiste niye besliyoruz.onların yaptığı gibi dök üzerine benzini çak kibriti.insan hakkı diyecek olanlara da bu kadar aşağı bir mahluk insan olamaz diyeceksin.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve chpkk fetö itleri bu yangınların çıkış sebebi hiiiiiç boşuna kimse sebep aramasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?