Bakan Soylu: Usûl bilmeyen Kılıçdaroğlu boyundan büyük laf etmiş

İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde yok.” sözüne cevaben seçim kütüklerinde nasıl bir uygulama yapıldığını anlatarak "Belki öğrenir bu hataya tekrar düşmezsiniz" dedi.

GİRİŞ 12.08.2022 01:25 GÜNCELLEME 12.08.2022 09:42
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullanmıştı.

"BELKİ ÖĞRENİR BU HATAYA TEKRAR DÜŞMEZSİNİZ"

Sosyal medyadan açıklama paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Sn. Kılıçdaroğlu;
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz MERNİS üzerinden YSK'ya veri aktarımının teknik detaylarını basın açıklamasıyla anlatacak. Belki bu açıklamayı okursanız seçim kütüklerinde nasıl bir uygulama yapıldığını öğrenir ve bu hataya tekrar düşmezsiniz". ifadelerini kullandı.

İçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı: Bilgileri nasıl elde ettiğini açıklamalıİçişleri'nden Kılıçdaroğlu'na çağrı: Bilgileri nasıl elde ettiğini açıklamalı

FETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok' sözleriFETÖ taktiği ve Kılıçdaroğlu'nun “Elimizdeki seçmen bilgileri YSK'nın elinde yok" sözleri

Kılıçdaroğlu  yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yokKılıçdaroğlu yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklaması;

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun,

“Bizim elimizdeki seçmen bilgileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun elinde yok.” ifadeleri, bugün genel başkan yardımcıları tarafından yalanlanamadığı için düzeltilmeye çalışıldı.
Bu. CHP açısından sevindirici bir gelişme olabilir, hepimiz insanız ve hata yapabiliriz!
Bazen siyasette, konuşma şehveti ve güç zehirlenmesi ile bu tür durumlar yaşanabilir.

Bundan vazgeçmek de bir erdemdir.

CHP Genel Başkan Yardımcıları, bugün yaptığı açıklama ile CHP Genel Başkanı'nın ifade ettiği sözlerin doğru olmadığını, yani kendilerinde YSK'dan daha fazla bilgi olmadığını net bir şekilde ortaya koymuş, ellerinde bulunan bilgilerin YSK'nın siyasi partiler ile paylaştığı seçmen kütüğü bilgisi analizi olduğunu, ifade etmeye çalışmışlardır.
Aslında bu; "Bizim Genel Başkanımız yanlış bir cümle söyledi ve biz bunu tevil ediyoruz, düzeltiyoruz." demektir.

"CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KARDEŞİMİZE İKİ ÇİFT SÖZÜM VAR"

Keşke bunu, kamuoyunda seçmen listeleri konusunda büyük bir iddia ile şaibe oluşturmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu yapmış olsaydı ve çağrımıza cevap verip, "özür” dileseydi. Halkımız bilgedir, inanıyoruz ki bu yanlısı mazur görür, özrünü kabul ederdi.
Bu vesileyle Genel Baskanlarını düzeltme açıklaması yapan. CHP Genel Başkan Yardımcısı kardeşimize iki çift sözüm var:

TÜRKİYE İLK KEZ SEÇİME GİTMİYOR

Elbette Türkiye ilk kez seçime gitmiyor. YSK tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde seçmen kütükleri bir seçim döneminde seçime girmeye hak kazanan siyasi partiler ile 2 kez paylaşılır.

Siyasi partilere bu seçmen listesinin verilmesinin amacı kontrol etmeleri, varsa hataların düzeltilmesi ve seçim çalışmalarını yapabilmelerinin temini içindir.

Anlaşılıyor ki CHP, böyle bir çalışmayı ilk kez yapıyor.

Elbetteki partiler seçmen kütükleri üzerinden analiz, günümüzün deyimiyle veri madenciliği yapabilirler.

Belki Genel Başkan Yardımcısı kardeşimiz eski uygulamayı bilmiyor olabilir: bugün siyasi partilerin genel merkezlerine verilen listeler biz gençlik kollarındayken. ilçe seçim kurulu tarafından seçime girmeye hak kazanan siyasi partilerin ilçe teşkilatlarına gönderilirdi. Yine her ilçe teşkilatı, aynı usulle bu çalışmaları yapardı.

Bunun yanı sıra bütün seçimlerde seçmen listeleri askıya çıkar; muhtarlar, seçmenler ve siyasi partiler tarafından bu listeler kontrol edilir, adres yanlışlıkları vb. maddi hatalar varsa, düzeltilir.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU, BOYUNDAN BÜYÜK LAF ETMİŞ"

Anlıyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu, boyundan büyük laf etmiş, partisi de bugün yaptığı açıklamayla usûl bilmeyen Kılıçdaroğlu’nu kurtarmak için uğraşmıştır.

Sayın Kılıçdaroğlu;

Nüfus ve Vatandaşlık İsleri Genel Müdürlüğümüz MERNİS üzerinden YSK’ya veri aktarımının teknik detaylarını bir basın açıklamasıyla anlatacak.

Belki bu açıklamayı okursanız seçmen kütüklerinde nasıl bir uygulama yapıldığını öğrenir ve bu hataya tekrar düşmemiş olursunuz.

Hatırlayabildiğim kadarıyla bir zamanlar İBB adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu bilgiçliklerinden dolayı "Kağıttepe”de(!) kendine oy dahi kullanamamıştı.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 58
  • bayburtlu Ethem 1 yıl önce Şikayet Et
    yürüyen merdivenin iniş çıkış tarafını ayird edemeyen seçime girdiği yerden bi haber kemal boş konuşmaya devam ediyor
    Cevapla
  • Müslüman=Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşmuyor !!! Bilerek, isteyerek, planlı yalan söylüyor, . Malum cemaatten çok iyi ders almış. Allah sizin gibi vatan düşmanlarına fırsat vermesin. Amin
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP Yıllardır Türkiye'nin İlerlememesi İçin Elinden Geleni Yapıyor. Bütün İşi Yalan Dolan Kaos Peşinde Koçmak Yokluk İftira.
    Cevapla
  • Eyüp 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın canı sıkkın ya çok görmeyin gece uyuyamıyordur aday olacam mı olmayacam mı zor kafa birmilyon ne dediğini bilemeyebilir biraz empati
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    KK rezil olmaz, amacı doğruyu bilmek değil ki, kafası başka bir yalanda..
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu suçunu diliyle itiraf etmiş dokunulmazlığı kaldırılmalı ve yargılanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi