Meteoroloji'den İstanbul başta olmak üzere 17 il için uyarı! Kuvvetli yağış, dolu ve hortum...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 17 il için sel, kuvvetli dolu yağışı, şiddetli rüzgar ve hortum gibi olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Ayrıca Ankara ve İstanbul valilikleri tarafından oluşabilecek olumsuz hava durumlarına karşı sosyal mecralardan uyarı mesajları yayınlandı. İşte Meteoroloji'nin uyardığı o 17 il...

Meteoroloji'den İstanbul başta olmak üzere 17 il için uyarı! Kuvvetli yağış, dolu ve hortum...
Meteoroloji'den İstanbul başta olmak üzere 17 il için uyarı! Kuvvetli yağış, dolu ve hortum...
GİRİŞ 15.08.2022 15:17 GÜNCELLEME 15.08.2022 15:17
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 il için sarı alarm verdi! Yapılan açıklamada başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale'nin doğusunda, Batı Karadeniz'de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'da, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın görülebileceği, buna bağlı olarak sel ve su baskını gibi olumsuzlukların yaşanabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı. İşte detaylar...



Meteoroloji'den yapılan açıklamadan sonra, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

İSTANBUL VE ANKARA VALİLİĞİ UYARDI!

İstanbul Valiliği sağanak yağış sonrası yaşanabilecek olumsuz durumlar öncesinde vatandaşları uyardı. Yapılan paylaşımda, "Meteoroloji'ye göre; yarın ilk saatlerden itibaren İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.


Ankara Valiliği de İstanbul Valiliği gibi vatandaşları uyardı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "15 Ağustos Pazartesi günü ilk saatlerden itibaren görülecek sağanak yağışların ilimizin kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.


İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden yayınlanan, sarı bölgeli 17 il ve harita üzerindeki yerleri.



Mehmet İrfan Sevinç Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Mehmet İrfan Sevinç
YORUMLAR 15
  • ameleçavuşu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dabi dabi...
    Cevapla
  • metin x 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sefer doğrudur inşaallah. ...gecen ki yalan oldu imamoğlu tatile gidemedi
    Cevapla
  • Tamir Eden. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Haberci Arkadaşlar. İnsanları haber yapalım derken korku tüneline sokuyorsunuz , insan bu haberi okuyunca ataisti bile yağmasın diye dua etmeye başlıyor. Biraz abartmaları esnetirsek aklı başında önlemini alır , zaten akıllı telefonlara aklımı kiraya verdik. Bu kıt Aklımızla afallıyoruz. Selametle kalalım. Yüce yaradan bizlere hayırlı faydalı bereketli yağmur yağdırmasını nasip müyesser etsin.
    Cevapla
  • ibb 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem tatil hazirliklarina baslamistir.
    Cevapla
  • sabırsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem tatile :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor