Son dakika... Bakan Koca: Ağustos daha iyi bitsin diye Temmuzdan “teşvik” geliyor

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Ağustos daha iyi bitsin diye Temmuzdan 'teşvik' geliyor." dedi.

Son dakika... Bakan Koca: Ağustos daha iyi bitsin diye Temmuzdan “teşvik” geliyor
Son dakika... Bakan Koca: Ağustos daha iyi bitsin diye Temmuzdan “teşvik” geliyor
GİRİŞ 19.08.2022 21:16 GÜNCELLEME 19.08.2022 22:55
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili sağlıkçılara yönelik yeni müjdeleri paylaşmaya devam ediyor.

"TEMMUZDAN TEŞVİK GELİYOR"

Bakan Koca, sosyal medya hesabından "Ağustos daha iyi bitsin diye Temmuzdan 'teşvik” geliyor.' ifadelerini kullandı.

Bakan Koca duyurdu: Bin 356 işçi alınacakBakan Koca duyurdu: Bin 356 işçi alınacak

Son dakika... Bakan Koca merakla beklenen müjdeleri açıkladı: Nöbet sayısı, taban ücret...Bakan Koca merakla beklenen müjdeleri açıkladı: Nöbet sayısı, taban ücret...

Bakan Koca müjdeyi verdi: Önümüzdeki günlerde, sözleşmeli kadro yaygınlaştırılacakBakan Koca müjdeyi verdi: Önümüzdeki günlerde, sözleşmeli kadro yaygınlaştırılacak

EK ÖDEME YÖNETMELİĞİ RESMEN KALDIRILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ek ödeme yönetmeliğine ilişkin "Performansa göre ek ödeme yönetmeliği tamamen kaldırıldı. Yeni yönetmelik, döner sermaye hak eden herkese taban ek ödeme getirdi" dedi.

Bakan Koca, Twitter hesabından ek ödeme yönetmeliğine ilişkin açıklama yaptı. Koca, açıklamasında performansa göre ek ödemenin kaldırıldığını belirterek, "Performansa göre ek ödeme yönetmeliği tamamen kaldırıldı. Yeni yönetmelik, döner sermaye hak eden herkese taban ek ödeme getirdi. Hastanelerimizde ise ayrıca, kaynak kullanım verimliliği, finansal sürdürülebilirlik ile çalışanların bireysel ve klinik iş yükleri, görev tanımları ve görev yaptıkları birim ile hizmetin elde edilme maliyeti dikkate alınarak, değişen miktarlarda teşvik ödemesi yapılacak. Sabit ödeme ve taban ödemesinden emeklilik primi kesilmiyor. Kesilmesinin emekliliğe zaten bir katkısı yok. Zira Haziran 2022'de çıkan 7411 Sayılı Kanunla doktorların emekli aylığı, 2008'den sonra göreve başlayanları da kapsayacak şekilde pirime bağlı olmaksızın artırıldı" ifadelerini kaydetti.

'YAPILAN HER ÖDEME KALEMİ AYRI AYRI OLACAK'

Bakan Koca, sağlık çalışanlarına yapılan ödeme kalemlerinin ayrı ayrı olacağını belirterek "Sağlık çalışanlarına yapılan her ödeme kalemi ayrı ayrı olacak, hiçbiri diğerinden mahsuplaşılmayacak. Bahsi geçen mahsuplaşma ifadesi, döner sermaye hesabı ile merkezi yönetim bütçesi arasındaki teknik bir hususla ilgilidir. Sağlık çalışanı ile pratikte bir anlamı yoktur" dedi.

"Taban ödeme olarak belirtilen kısmın çoğu genel bütçe sabit mahsuplaşmasına mı giriyor ?" sorusuna da açıklık getiren Bakan Koca, "Hayır. Böyle bir durum söz konusu değil. Eskiden performans ödemesi içinde döner sermayeden verilen sabit ek ödeme merkezi yönetim bütçesinden maaşa eklenerek verilecek. Ancak, mahsuplaşma, bu hesapların muhasebeleştirilmesi ile ilgili bir husustur; kişilerin geliri ile ilgisi yoktur" ifadesini kullandı.

Bakan Koca, açıklamasında "Yıllık iznin 12 gününde hiçbir kesinti olmayacak. Ayrıca hastalık nedeniyle raporlu olunan günlerde de kesinti yapılmayacak. Teşvik ödemesinden ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık çalışanları yararlanacak" dedi.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 68
  • cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktora ver saglik memuru ve hemşireler seyretsin sonra iş bekle geldi çalış bakan bey
    Cevapla
  • Lütfen 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuh artık ya yeter doktor senin kiyasin değil. Doktorların çoğu almıyor bu zıkkımı
    Cevapla
  • Dr Luk bitti 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş Dr ve hemşire şuan aynı parayı alıyor boş konuşmayın alttakileri destekleye destekleye Dr vb eğitimdeki personel rezil halde ... Ben Dr olarak göreve başladım cimere ilk yazım beni Dr değil anestezi teknikeri olarak çalıştırın oldu ... Bir sistemin içine nasıl edilir dersen bu günkü sağlık iş gelir dengesine bak ... Dr 4.5 milyon tazminata mahkum rdildi geçen gün bana böyle bir davaya muhatap olan başka bir sağlık çalışanı sınıfı gösterin ...
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkçılara % 500 zam verin ve bunu her ay gelenek haline getirin. Açlık sınırının altında yaşayan halkımıza Allah yardım etsin. Bu kadar da olmaz.
    Cevapla
  • Takipçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Millieğitim müdürlüğü den çalışan hizmetli hastanede çalışan hizmetli den 900₺ fazla alıyor.
    Cevapla
  • 606060 1 yıl önce Şikayet Et
    sağlıkçılar deyip duruyor sağlıkçılara bir şey yok kardeşim ne verdiyse doktorlara verdi sağlıkçı diyorsa anlayın ki doktorları kasdediyor .Bir sağlıkçı bir öğretmen den bir imamdan bir polis den en az 2000 lira az alıyor.
    Cevapla
  • Aly 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleme, hemşireler ögretmenlerin yaklaşık 1.5 katı maaş alıyorlar, kaldıki doktorlara yıllardır ilk defa gelirlerine yönelik bir düzenleme yapıldı..ülkede maaş adaleti yok desen neyse ona katılırım.
    Cevapla
  • 606060 1 yıl önce Şikayet Et
    eşim öğretmen maaşı 11000 ek dersle 15000 net maaşı değil hepsini söyle benim de hepsi 12800
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söyleme maaş+sabit+taban hemşire 12500/13000 alıyor öğretmen 10 bin alıyor.........doktor hastanedeyse biraz zamlı maaş aldı.....1.basamak hekime artış yok gibi
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada doktorlara yapılan zam eleştirilerini yapanlar eleştirilerini cimere yazsalar çok daha sağlıklı sonuçlar alacaklardır.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    zamanında Bimer e yazmış birisi olarak yazıyorum... istediğin yere yaz hiç bir şey yapılmıyor... fakir sesisi kimseye duyuramıyor... ama hep zenginler duyuluyor. fakir daha fakir zengin durumu iyi olan daha zengin oluyor.
    Cevapla
  • Taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Hastaneyi inşa eden mühendislere hastanenin sağlamlığını devam ettiren onarımlar yapan mühendislere zam yok, varsa yoksa doktorlara zam!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!