Başkan Erdoğan'dan müjde üstüne müjde! Öğretmen ve öğrencilere iyi haber

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından merakla beklenen kararları açıkladı. Başkan Erdoğan, öğretmen ve öğrencileri sevindirecek gelişmeyi duyurdu.

GİRİŞ 22.08.2022 20:11 GÜNCELLEME 22.08.2022 21:34
Bu Habere 265 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, kırsal kalkınma desteklerinden yararlanan üreticilere, öğrenci ve öğretmenlere müjdeli haberi duyurdu.



BAŞKAN ERDOĞAN: ÖĞRETMENLERE MÜJDEYİ VERMEK İSTİYORUM...

Öğretmenlere müjdeyi veren Başkan Erdoğan, "Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Öğretmen Meslek Kanunu ile uzman ve baş öğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans ve doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaflar. Diğer öğretmenlerimize, 'sınavı boykot çağrısı' yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclis'imize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak, onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak tarafı yoktur." diye konuştu.

YARDIMCI KAYNAK KİTAP MÜJDESİ: ÜCRETSİZ OLACAK

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren kararı duyuran Erdoğan, ''Okullar açıldığında basımını ve dağıtımını tamamladığımız ücretsiz ders kitaplarımızın yanı sıra yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak öğrencilerimizin masalarında hazır edeceğiz. Kaynak kitaplar ücretsiz olacak.'' dedi.

Kabine gündemindeki bazı hususlarla ilgili bilgileri paylaşan Erdoğan, 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlıkların yoğun şekilde devam ettiğini, son 19 yılda kesintisiz şekilde sürdürülen ücretsiz ders kitaplarının basımı ve dağıtımının tamamlandığını aktardı.

Eskiden parayla kitap alınamadığını, bulunamadığını, üst sınıflardaki ağabeylerinden teksir notlarını bile satın alamadıklarını anlatan Erdoğan, şimdi kuşe kağıtta basılı kitapların ücretsiz şekilde, her eğitim öğretim yılının başında, sıraların üzerinde öğrencilerin önüne koyulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl bir iyileştirme daha yaparak ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakları da öğrencilerin masalarında ücretsiz hazır edeceklerini bildirdi.

Dağıtılan yardımcı kaynak tutarının bu yılkilerle 130 milyonu bulduğunu aktaran Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının tüm okulların temizlik, kırtasiye küçük onarım ve atölye gibi ihtiyaçlarına yönelik bütçeleri bu yıl doğrudan okullara gönderdiğini de belirtti. Erdoğan, temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişinin de okulların açılmasıyla görevlerine başlayacağını söyledi.

Temel eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında 3 milyarlık bütçe kullanarak okullarda çok önemli iyileştirmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, okul öncesi eğitimin de yapımı tamamlanan yaklaşık 1200 yeni anaokuluyla güçlendirildiğini, yıl sonuna kadar bu sayının 3 bine tamamlanacağını kaydetti. Erdoğan, bu nedenle 1 Eylül'de atamaları yapılacak 20 bin öğretmenin 7 bin 500'den fazlasının okul öncesi öğretmenliğe tahsis edildiğini bildirdi.

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİNDEN YARARLANAN ÜRETİCİLERE MÜJDE!

Kırsal kalkınma desteklerinden yararlanan üreticilerin yararlandığı destek tutarında önemli bir artışa gidildi. Yatırım tutarı 5,5 milyar lirası hibe olmak üzere 10 milyar liraya yükseltildi.

Başkan Erdoğan açıklamasında, ''Bir müjde de kırsal kalkınma desteklerinden yararlanan üreticilerimize. Projelerin alınmaya devam ettiği kırsal kalkınmada, 4 binin altında kalan desteklenecek proje sayısını 7 bin 714’e, yatırım tutarını da 5,5 milyar lirası hibe olmak üzere 10 milyar liraya yükselttik.'' ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 265
  • Eşitlik 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadrolu iscilerle,gecici iscilerde ayni isi yapiyor,maaslari esitleyin hükümet
    Cevapla
  • Wanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Iki yıl yüksek lisans yapacağına öğretmen kardesim iki ay sınava çalışsa yeter ..diğer 22 Ay (En iyi ihtimalle) da keyfine bak..
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim izletilen videolar üniversitelerde 4 yıl boyunca veriliyor. Öğretmenlerden 500 sayfayı ezberlemeleri isteniyor. Öğretmen zaten mezun olurken uzman olarak mezun oluyor. Git aslını bir öğretmenden öğren öyle yorum yap.
    Cevapla
  • @dertli 1 yıl önce Şikayet Et
    Ücretli öğretmenlerin ssk primleri ay içinde 13 15 gibi yatırılıyor ayrıca maaşları düşük kadrolu öğretmenlerin yaptığı işi yapmalarına karşılık hakettiklerinin çok çok altında ücret veriliyor 85 bin ücretli lütfen artık duyun kadro talebimiz maaş iyileştirmeleri ve özlük haklarımızın tanınmasını talep ediyoruz Sayın Cumhurbaşkanım...
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadrolu öğretmenler hakettiginden fazlasini aliyor.kadrolulatdan alip ucretlilere ver sayin cb adaletli olun.ikisi de ayni isi yapiyor..
    Cevapla
  • Erl ZDMR 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz istisnayiz demekki bizim tayin işi olmadı.
    Cevapla
  • Tuğçe Kader 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen meslek kanunu bir yandan iyi olabilir ama fazlasıyla eksikler var özellikle sınav konusu her konuda olduğu gibi adaletsiz ayrıca yüksek lisans ve doktoraya teşvik edilsin deniliyor fakat Ne yüksek lisans ta ne doktora da ne akademisyenlikte ne de öğretmenlikte kadro yok önce bu alanlarda kadro açın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler