Konya GastroFest 1 Eylül’de başlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya GastroFest’i 1-4 Eylül tarihleri arasında Türkiye’den önemli şeflerin katılımıyla gerçekleşeceklerini belirterek tüm lezzet tutkunlarını Konya'ya davet etti.

Konya GastroFest 1 Eylül’de başlıyor
Konya GastroFest 1 Eylül’de başlıyor
GİRİŞ 29.08.2022 11:28 GÜNCELLEME 29.08.2022 11:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Konya Büyükşehir Belediyesi bu yıl 1-4 Eylül tarihleri arasında Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçekleştirilecek Konya GastroFest için hazırlıklarını tamamladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu yıl ikincisi düzenlenecek Konya GastroFest’in yine yoğun katılımla gerçekleştirileceğini belirtti. Turizmin önemli destinasyonlarından birisi haline gelen gastronominin, Türkiye’de son dönemlerde hızla yükseldiğini ifade ederek, bu manada Konya yemek kültürünün tanıtılması adına önemli faaliyetler yürüttüklerini söyleyen Başkan Altay, "Konya'da Yemek Bir Medeniyettir düsturuyla Konya mutfağının özgün değerlerini ve sofra kültürünü tanıtmak için gayret gösteriyoruz. Zengin mutfak mirasımızı daha geniş kitlelerle buluşturmak ve gastronomi turizmini geliştirmek amacıyla düzenleyeceğimiz festivalimizde Konya’nın coğrafi ürünlerinin tanıtımı yapılacak, yerel şef ve aşçılarımızın lezzetleri misafirlerimize tattırılacak. Türkiye’den önemli şeflerin katılacağı bu festivalimize tüm lezzet tutkunlarını davet ediyorum." dedi.

KONYA HER MEVSİM GÜZEL BİR ŞEHİR

Konya’nın, Türkiye’nin her yerinden uçakla, yüksek hızlı trenle ve karayoluyla kolay ulaşım ağına sahip bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Altay, "Konya’da Mevlana Türbesi’nden Nasreddin Hoca Türbesi’ne, Bilim Merkezi’nden Tropikal Kelebek Bahçesi’ne, Panorama Müzesi’nden Japon Parkı’na, Sille’den Kilistra’ya, Alaaddin Tepesi’nden İnce Minare’ye, Meram Bağları’ndan Yerköprü Şelalesi’ne kadar görülecek çok yer var. Konya’mızın ilçeleri de çok değerleri eserleri barındırıyor. Beyşehir, Akşehir, Seydişehir, Hadim, Ereğli, Karapınar, Ilgın, Cihanbeyli gibi ilçelerde de çok sayıda güzellik bulunuyor. Şehrimize gelen misafirlerimize buraları da görmeleri tavsiyesinde bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

GASTROFEST 1-4 EYLÜL’DE

Konya Gastronomi Festivali, 1 Eylül Perşembe günü saat 14.00’de Ateşbaz-ı Veli Türbesi’nden dua ile festival alanına getirilen tuzun Toyga Çorbasına eklenmesiyle başlayacak. 4 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek Konya GastroFest’te yüzlerce lezzetin yanında; paneller, söyleşiler, yarışmalar, müzik dinletileri, workshoplar yapılacak, çocuklar için özel alanlar oluşturulacak.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Biraz mantık 1 yıl önce Şikayet Et
    İslâmi dayanışma oyunlarında bol bol istavroz çıkaran ve vücudunu teşhir eden bayan sporcu gördük. Bravooo.
    Cevapla
  • Mümine 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitmeyi düşünüyorum, Konya da güzel etkinlikler yapılıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İlla bi çamur atan kulp takan olur sen boşver başkan kervan yürür
    Cevapla
  • Vysl 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke açılışı stadımızda yapsaydın!
    Cevapla
  • ... 1 yıl önce Şikayet Et
    Gezdim gördüm güzel bir şehir belki yine giderim hızlı trenle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı