Prof. Dr. Celal Şengör "Dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla ifadeye çağrıldı

Son dakika... Prof. Dr. Celal Şengör, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında "şüpheli" olarak ifadeye çağrıldı.

GİRİŞ 01.09.2022 12:11 GÜNCELLEME 01.09.2022 12:26
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Celal Şengör hakkında, 23 Mayıs 'ta katıldığı programda kullandığı sözler nedeniyle  "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

"ONLARIN HEPSİ MASAL"

"Bahse konu soruşturma ise Şengör'ün 23 Mayıs'ta katıldığı bir televizyon programında söylediği şu sözler nedeniyle başlatıldı:

"Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal kitap denilen aslında… Suriye din geleneği, Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır.Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz işte Musevilik, Hristiyanlık, arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar. O adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır'dan çıkış vardır meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı."

BAŞSAVCILIĞA GİDEREK İFADE VERECEK

Şengör,  "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Şengör'ün önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na gelerek ifadesini vermesi bekleniyor. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • Erdemli 1 yıl önce Şikayet Et
    Celal Şengör, senin bu seküler ve sözde akılcı okuma biçimini mutlaklaştırman ve tek yorum dayatmaların yok mu? Bence en doğmatik ve geri okuma şeklidir. Yanlışlığını ispatlayamadığın bi şeyin doğru olma ihtimalinin olduğundan bile bir habersizdi. Sen fanatik bir tarafgirsin.
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    celal şengör diye bir adamın yaşadığı masal ...ama celal şengör gibi bir insansı varlığın yaşadığı gerçek
    Cevapla
  • insan 1 yıl önce Şikayet Et
    işte tamda bu sebepten ekonomi kötü, dolar uçuyor. adam inanmıyor görüşünü söylüyor. kimene sizine banane. biraz insan olun insan.
    Cevapla
  • master 1 yıl önce Şikayet Et
    adam taşa topraga bakacagına tarih hocalıgına soyunuyor .ateistlerin yazdıgına inanıyor inançlıların söyledigine inanmıyor sorsanız dedesinin balıktan geldigini söyleyecek okadar halk gözüyle görmüş ardından gitmiş peygamberlere yok demek sacmalık ayrıca museviler hristiyanlar müsümanlar ayrı birer din ve hepside aynı Allahtan ve onun kurallarından bahsediyor .yani aslı olmasa her din aynı şeylerden bahsedermiydi. branşı olmayan insnaları başka branşlarda konuşturmamaları gereklidir. bu adamın jeolojiyle yer bilimiyle ilgilenmesi dini konuları da ilim sahibine bırakması gerekir
    Cevapla
  • MEHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam yer bilim okumamış mı ne halt etmeye inanmadığı dinler hakkın da konuşuyor programlara çıkartan din islam düşmanı mahlukalar suçlu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri