Semra Güzel'in yakalandığı operasyonda 'fuhuş' detayı

HDP'li Semra Güzel'in, yakalandığında yanında bulunan F.D.'nin, insan kaçakçısı C.T. ile konuşması üzerine MİT tarafından takibe alındığı ve fuhuş yaptığı kadına yurt dışına gideceğini söylediğinin tespiti ile yakalandığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 08.09.2022 13:48 GÜNCELLEME 08.09.2022 13:57
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında, Adıyaman'da 2017 yılında etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Boran'ın cep telefonunda birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkınca fezleke hazırlanarak, dokunulmazlığı kaldırıldı ve 24 Mart 2022'de yakalama kararı çıkarıldı. Firari Güzel, 2 Eylül'de MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak gerçekleştirdiği operasyonda, otomobille Edirne'ye giderken yakalandı.

HDP'li Güzel'in yakalandığı operasyonun detayları da ortaya çıktı. Buna göre MİT, HDP'li Güzel ile birlikte yakalanan F.D.'nin, PKK/KCK ve FETÖ/PDY üyelerini yurt dışına kaçırmaya aracılık eden kişi ve şebekelere yönelik yürütülen istihbari çalışmalar kapsamında bir süredir takip altında tutulan insan kaçakçısı C.T. ile irtibata geçtiğini belirledi. Örgütsel bağlantıları çerçevesinde teknik ve fiziki takibe alınan F.D.'nin ayrıca fuhuş şebekesi içinde yer alan çok sayıda kişiyle de irtibatı bulunduğu belirlendi. F.D.'nin, kaçış girişiminden önce İstanbul'daki otelde fuhuş yaptığı yabancı uyruklu kadına yurt dışına gideceğini söylediği tespit edildi. F.D.'nin hareketliliğinin saptanması üzerine MİT ve emniyet birimleri tarafından operasyon için düğmeye basıldı ve Semra Güzel ile F.D., İstanbul çıkışında yakalandı.

Semra Güzel ile yurt dışına kaçmak üzereyken yakalanan F.D.'nin, daha önce de Yunanistan'a kaçmak için girişimde bulunduğu öğrenildi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 25
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa bak şimdi üzüldüm hakkaten.. hani hazır kalkmışken önce yapıp sonra yakalansaydı çok şeymi istiyorum yaa :)))))
    Cevapla
  • Burhan Adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gerçek açığa çıkınca hapishanede intihar eder bu aşağılık terörist, müstahak.
    Cevapla
  • Hüsnü Başmak 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk imhasına eş zamanlı olarak pkk şehir yapılanması KCK, Dhkp-c, Mlkp, Pys....ve iş birlikci fetö imhasıda elzemdir zaman kaybetmeden.
    Cevapla
  • Nöbetci eczane 1 yıl önce Şikayet Et
    Sermaye kaçamadan yakalanmışmı oluyor haberin özeti bu mu yani
    Cevapla
  • hhüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dağda terörist, şehirde fuhuşçu, arazide uyuşturucu ekerler. Bunlar ne ayak ya hu. Köklerini kazıyalım bir an önce inşallah memleketimizden. Allah güvenlik ve istihbarat güçlerimize yardım etsin. amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı