Halkın yüzde 72,2’si Başkan Erdoğan’ın Cemevi ziyaretinin doğru bir adım olduğu fikrinde

Areda Survey, Ağustos ayı araştırmasına göre Türk halkının yüzde 72,2’si Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cemevi ziyaretini olumlu olarak değerlendirdi.

GİRİŞ 08.09.2022 14:45 GÜNCELLEME 08.09.2022 14:53
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Areda Survey, 23-27 Ağustos 2022 tarihleri arasında 26 ilde toplam 2000 kişi üzerinde gerçekleştirdiği araştırmasında Erdoğan’ın Cemevine ziyareti konusunda toplumun tutumunu masaya yatırdı. Araştırma bulgularına göre dört katılımcıdan yaklaşık üçü Cumhurbaşkanının ziyaretini olumlu olarak değerlendirdiği görüldü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cemevlerine yönelik provokasyonun ardından Ankara Hüseyin Gazi Cemevi ziyaretinde Alevi Dedeleri ile bir araya geldi. Araştırma şirketi Areda Survey, bu konu üzerine katılımcılara “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cemevi ziyaretini nasıl karşıladınız?” sorusunu yönelterek, Türk halkının bu konu hakkındaki görüşlerini gözler önüne serdi. 

Araştırma sonuçlarına göre, Erdoğan’ın Cemevi ziyareti doğru bir adımdı diyenlerin oranı yüzde 72,2 iken yanlış bir adımdı diyenlerin oranın ise yüzde 27,8 olduğu ortaya çıktı. 

İçişleri ve Kültür bakanlıklarından ortak çalışma: 8 ilde yeni cemevi açılacakİçişleri ve Kültür bakanlıklarından ortak çalışma: 8 ilde yeni cemevi açılacak

Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi Öz: Kaos planına karşı daha sıkı sarılalımErdoğan'ın ziyaret ettiği cemevinin dedesi Öz: Kaos planına karşı daha sıkı sarılalım

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam ülkede iç savaş çıkarmak isteyenlere iyi bir darbe vurdu. Helal olsun. Böyle CM kimseye nasib olmaz. Rabbim sağlıklı uzun ömür versin. 2023 seçimlerinde de düşmanlarının hezimetini görmeyi hem ona hem bize nasib etsin. Amin.
    Cevapla
  • Vatandaş. 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim 2 bin yıllık tarihimizde emevide abbaside selçukluda Osmanlı'da cemevi diye bir şey mi vardı ısındıra ısındıra yavaş yavaş dini bölmeye çalışıyorlar....
    Cevapla
  • Bir Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş niyet onlardan sadece ve sadece mikser yani karıştırıcı siyasal anlamda anarşist olur.
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Orası kültür evi ise amenna.. sakın ibadethane filan denmesin... değil çünkü. az da olsa dinini bilen, İslam tarihinde cemevi ibadethane olarak anılmamış ve kullanılmamıştır.
    Cevapla
  • KORAY 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bu ülkeye böyle bir lider bir daha gelmez kıymetini bilelim. Allah sağlık uzun ömür versin.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte | CANLI
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!