Kuyumcu cinayeti sanığının ifadesi ortaya çıktı: Bıçağı av için almıştım!
Kuyumcu Fatih Nergis'i dükkanında boğazından bıçaklayarak öldürdükten sonra bilezik çalan Onur Adıgüzel'in ifadesi ortaya çıktı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, kuyumcu Fatih Nergis'i dükkanında boğazından bıçaklayarak öldürdükten sonra bilezik çalan Onur Adıgüzel'in (23) tutuklu yargılanmasına başlandı. Psikolojisinin bozuk olduğunu iddia eden Adıgüzel, "Rahmetli, tezgaha bilezikleri koydu. Ben de bıçağı çıkarıp, rahmetliye doğru salladım. Üzerimdeki bıçağı 1-2 ay önce ava gitmek için almıştım" dedi. Duruşma, Adıgüzel'in akıl sağlığı raporunun beklenmesi için ertelendi.
Olay, 11 Mart günü saat 19.00 sıralarında, Millet Caddesi'ndeki kuyumcu dükkanında meydana geldi. İş yerine giren Onur Adıgüzel, iddiaya göre, alışveriş bahanesiyle Fatih Nergis'ten bilezik istedi. Bu sırada cebinden çıkardığı bıçakla Nergis'i boynundan ağır yaralayan Adıgüzel, çaldığı bilezikle kaçtı. Bu anlar ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İhbarla iş yerine gelen sağlık ekipleri, Nergis'i Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri de 450 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü seyretti ve Onur Adıgüzel'i saklandığı evde yakaladı; çalınan bilezik ile olay sırasında kullanılan bıçak da evdeki aramada bulundu. Gözaltına alınan Adıgüzel, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Fatih Nergis ise hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen haziran ayında hayatını kaybetti.
3 SUÇTAN CEZA İSTENDİ
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Sanık Onur Adıgüzel hakkında, 3 farklı suçtan dava açıldı. Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede; Adıgüzel hakkında 'bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahla yağma' suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis, '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan da 3 aya kadar hapis cezası istendi.
'MASKEYİ YÜZÜM ÜŞÜDÜĞÜ İÇİN TAKTIM'
Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkarılan sanık Onur Adıgüzel ve Fatih Nergis'in şikayetçi yakınları ile taraf avukatları, duruşmada hazır bulundu. Savunmasında pişman olduğunu dile getiren Adıgüzel, "Böyle bir olayın olmasını istemezdim. Uzun zamandır psikolojik tedavi görüyorum. İlaçlar kullandım. Zaman zaman psikolojik bunalımlar geçiriyorum. Olay günü de bunalımdaydım. Ne yaptığımı bilmiyorum. Hatırladığım kadarıyla bir kuyumcuya girdim. Rahmetli, tezgaha bilezikleri koydu. Ben de bıçağı çıkarıp, rahmetliye doğru salladım. Neresine geldiğini bilmiyorum. Bana sandalye fırlattı. Kesinlikle öldürme kastım yoktu. Yerden bir şey alıyordum. Dışarı çıkınca bu şeyin bilezik olduğunu fark ettim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Üzerimdeki bıçağı 1-2 ay önce ava gitmek için almıştım. Yüzümdeki maskeyi de tıraş olduğum ve yüzüm üşüdüğü için takmıştım" dedi.
AKIL SAĞLIĞI RAPORU BEKLENECEK
Mahkeme heyeti, verdiği ara karar ile Onur Adıgüzel'in tutukluluk halinin devamına hükmederek, sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilip, akıl sağlığı raporu aldırılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
-
FaTiH 2 yıl önce Şikayet Etbu gibi haberleri okuyunca delirecek gibi oluyorum. rahmetlinin ailesi per perişan halde yaşama tutunmaya çalışırken bu katil 5-6 sene hapis yatıp daha sonra hayatına devam edecek... hükümetimiz artık vatandaşın sesini duysun, İDAM istiyoruz İDAMM...Beğen
-
misafir8 2 yıl önce Şikayet Etsalıverilmiş mi? önemli olan o. savcı idam ister iki yıla çıkar zaten çok çalsaydı belki hırsızlıktan salıverilirdi. kuyumcu yaşasaydı zaten kimse aramazdı bile. muhtemelen adli kontrol şartıyla serbest kalırdı. İki gün önce seri katil polise ateş açmasa kimse arayıp sormayacak bile. Yaşasın ortaçağdaş roma hukuk sistemi.Beğen Toplam 3 beğeni
-
abdullah 23 2 yıl önce Şikayet Etzalime merhamet mazluma zulümdür.katillere acımayın,zalimlere acımayın ,yarın acınacak hale düşeceksiniz.allah c.c katile kısas uygulayın diyor siz besliyorsunuz.takdir sizin cezanızıda çekersiniz haberinzi olsun.Beğen Toplam 6 beğeni
-
davut doğru 2 yıl önce Şikayet EtNe kadarda rahat yalan söylüyor. Inanan var mı acaba?Beğen Toplam 6 beğeni
-
Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet EtEee Ülkemizde Allah'ın Kanunu Şeriat Olsa Bu Gibi Olaylar Olmaz Vesselam Doğru Degilmi ??Beğen Toplam 5 beğeni