İBB'den adrese teslim ulaşım ihalesi

İstanbullunun kanayan yarası haline gelen toplu ulaşım sisteminde her gün yanan, kaza yapan ve arızalanan otobüsler vatandaşın can ve seyahat güvenliğini tehlikeye atmaya devam ederken, İBB bir skandala daha imza attı.

GİRİŞ 29.09.2022 08:24 GÜNCELLEME 29.09.2022 09:24
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

İBB yönetiminin adrese teslim ihaleleri yeni dönemde de devam ediyor. 2019-2022 yılları arasında maliyeti 2 milyar 114 milyonn TL olan İETT'nin bakım ve onarım ihalelerini CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın Mali Müşaviri olduğu Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye veren yönetim 2023 yılı İETT ihalesinin ilkini yine aynı şirkete verdi.

2019-2022 yılları arasında 2 milyar 114 milyon TL'lik 15 İETT ihalelerinin CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşaviri olduğu Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye verilmesiyle başlayan skandallar serisi bu yıl da devam etti.

76 MİLYON 180 BİN 500 TL'YE İHALEYİ ALDI

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) 2 Ağustos tarihinde ihale otobüsler için bakım ve onarım ihalesine çıktığını duyurdu. 1 Eylül tarihinde gerçekleşen ihalenin sonucu ise dün açıklandı. İhaleyi kazanan firmanın değişmediği CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın Mali Müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş 2022-2022 yıllarını kapsayan ilk ihalesini 76 milyon 180 bin 500 TL'ye aldı.

9 FİRMA DOKÜMAN SATIN ALDI 1 FİRMA GEÇERLİ TEKLİF SUNABİLDİ

İETT tarafından yapılacağı duyurulan ihalenin ardından 9 firmanın ihale dokümanını indirdiği görüldü. İhalenin yapıldığı gün 2 istekli firmanın teklif verdiği ihaleye Karabat'ın Mali Müşavirliğini yaptığı firma geçerli teklif veren tek firma oldu. Diğer istekli firmanın dosyalarının eksik olduğu iddiasıyla ihaleden el çektirilmesi sonrasında Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş bir kez daha İBB'den İETT otobüslerinin bakım ve onarım ihalesini almayı başardı.

İETT YANIYOR

İBB Meclisi 2021 Yılı Denetim Raporunda ortaya çıkan sonuçta, İstanbul'da toplu taşımanın alarm verdiği belgeleriyle ortaya çıktı. Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar tarafından mecliste okunan denetim raporunda İETT Genel Müdürlüğü'nden alınan resmi belge ve evraklardan İETT otobüslerinin sadece 2021 yılında 158 bin 657 ayrı kazaya karıştığı ve çeşitli arızlar bildirdiği tutanak altına alındı.

1 AYDA 378 ARAÇ ARIZA NEDENİYLE GARAJA ÇEKİLDİ

Mercedes marka araçların bakım ve onarım işinin Mercedes-Benz Türk A.Ş'ye verilmeyip, CHP İstanbul Milletvekili Karabat'ın Mali Müşaviri olduğu firmaya verilmesinin ardından 1 Aralık 2021 ila 31 Aralık 2021 arasında Capacity model araçlardan 134 tanesi arıza kaydı sebebiyle Edirnekapı garajına döndüğü, Conecto model araçların da 244 tanesinin arıza kaydı sebebiyle Hasanpaşa garajına döndüğü, toplamda 378 aracın 1 ay içinde seferden çekildiği rapor edildi.

İSTANBULLUNUN ÇİLESİ BİTECEK GİBİ DEĞİL

İhale sonucu sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İBB Meclis üyesi Erdem Kertişçi, "İstanbul halkına kötü bir haberi üzülerek vermek istiyoruz. Maalesef İETT bakım ihalesini aynı firmaya tekrar verdi. O yüzden İstanbul halkının çilesi bitecek gibi görünmüyor..." dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • böyle 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet niye denetlemiyor? devletin denetleme kurumları niye var? sadece para açısından değil, işbilirlik ve işin yürütülmesi açısındanda.
    Cevapla
  • melikşah 1402 1 yıl önce Şikayet Et
    chp zihniyetinin özü bu "çalar, çırpar,ülkeyi düşmanlara şikayet eder, halkdan yana görünür emperyalist ülkelerden icazet alır demokrasi den bahseder halkın vergilerine çöken ihale yapar vurur polis diye bağırır
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı yalancı yalancı pinokyo pinokyo pinokyo rintintin
    Cevapla
  • melikşah 1402 1 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin istanbul halkı herşey daha güzel olacak
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle beceriksiz kötü bir başkan Ekrem İBB tarihine başkan olarak geçecek bu İstanbul'a ZÜL değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!