MSB, Asos Harekatı'nın görüntülerini paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde Asos’a gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin görüntüleri paylaştı.

GİRİŞ 30.09.2022 13:03 GÜNCELLEME 30.09.2022 13:31
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Şırnak’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, Asos’taki terör yuvalarının hava harekatıyla vurulduğu bilgisini paylaşmıştı.

Kandil’in de güneyinde yer alan bölgeye yapılan, uçakların sınır ötesine 140 kilometre girerek hedefleri imha ettiği harekatın detayları ortaya çıktı.

HİK UÇAĞI VE İHA'LAR GÖREV ALDI

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların gerçekleştirdiği harekat sonucunda teröristler tarafından üs olarak kullanılan Asos’taki barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları, sözde karargahın bulunduğu 16 hedef tahrip edildi.

Diğer harekatlarda olduğu gibi gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranılan harekatla sadece teröristler ve onlara ait hedefler vuruldu. Harekatta savaş uçaklarının yanı sıra tanker uçakları, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı ile İHA'lar da görev aldı.

ART ARDA PATLAMALAR

Yapılan istihbarat çalışmalarıyla hedeflerin belirlenmesinin ardından hava harekatı için düğmeye basıldı. Harekat emrinin verilmesiyle uçaklar yurt genelindeki 3 farklı üsten kalkarak, Irak sınırından 140 kilometre derinlikteki Asos’ta hedefleri tam isabetle eş zamanlı olarak vurdu.

İnsansız hava araçları ve tanker uçakların da bulunduğu 10’dan fazla hava aracının görev aldığı hava harekatında bölgedeki 16 hedef tahrip edildi. Uçakların havada yakıt ikmali yaptığı harekatla vurulan teröristlere ait hedeflerin bazılarında birbiri ardına çoklu patlamalar meydana geldi.

Ayrıca terör örgütünün sözde yöneticilerinin toplantı yaptığı bir yer de hava harekatıyla vuruldu.

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 90
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    bizi terör ile yıpratmak isteyenler, tam tersini yapıyor. Dünyanın en muharip ordusunu ve en güzel silahlarını yapmak zorunda bırakıyor bizi. Dünyanın en kalleş düşmanından, en korkak olanına kadar her türlü düşmana karşı ordumuzda bir birim var. teşekkürler amerika, avrupa, iran, rusya. nerede her kim düşmanımız var ise.
    Cevapla
  • Rizeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar insan değildir. Mehmed'im, onları bulduğu yerde gebertsin. Bir kişi bile bulursanız dağları başlarına yıkın.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Milletimize ve Devletimize zeval vermesin...
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    alaaaahu ekber ve lillahil HAMD.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan a değil sahiplerine duyurulur biz sizin gibi yılda 1 tatbikat yapan zavallı değiliz biz hergün asırlardır savaşmaya devam eden bilgi birikimi had safhada olan bir İslam ordusuyuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız