Ekşi Sözlük'ün kripto para kumarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer aldılar

Ekşi Sözlük, kripto paranın kumar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Kullanıcılarsa Ekşi'nin tuzağını bozarak Erdoğan'ın haklı olduğunu ifade etti.

Ekşi Sözlük'ün kripto para kumarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer aldılar
Ekşi Sözlük'ün kripto para kumarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer aldılar
GİRİŞ 21.10.2022 19:03 GÜNCELLEME 21.10.2022 19:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ekşi Sözlük'teki algı operasyonları ve yanıltıcı bilgilerin ardı arkası kesilmiyor. Sürekli asparagas içeriklerle kullanıcıları yanlışa yönlendiren sözlük, "C.başkanı Erdoğan'ın kripto paraları kumar sanması" başlığını açtı.

KULLANICILAR ALGI OPERASYONUNU BOZDU

Başlığın altına yüzlerce entry "yorum" gelirken, kullanıcıların büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haklı olduğunu ifade etti. Öte yandan emtia karşılığı olmayan ve adeta kara para aklama mekanizması haline dönüşen kripto para birimleri gençliği ve zengin olma hayalleri kuran dar gelirlileri tehdit ediyor.

İşte o yorumlardan bazıları:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KRİPTO PARA VE BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİ HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI

Bugün partisinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığınca İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda düzenlenen Blokzincir İstanbul Programı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hassas bir dönemde düzenlenen Blokzincir İstanbul etkinliğinin ülke ve teknoloji sektörü için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, blokzincir teknolojisinin kamuoyunda popüler olmasını, kripto para alanındaki gelişmelerin sağladığını söyledi.

"HİÇBİR DAYANAĞI OLAMAYAN KRİPTO PARA KUMARLARI"

Tehlikeye işaret eden Erdoğan, "Gençlerimize, hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojisi gibi yeniliklerin geliştirilmesinin içinde yer alarak daha büyük ve mümbit mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum." dedi.

FİKRİ VE SINAİ HAKLARIN BLOKZİNCİR TEKNOLOJİSİYLE KORUNMASI

Dijital içeriklerin, fikri mülkiyet değerlendirmelerinin blokzincir teknolojisi üzerinden güvenceye alınmasıyla süreçte yeni bir evreye geçildiğini dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şayet bir benzetmeyle ifade edecek olursak, dijital varlıklar teknolojinin yakıtı, blokzincir ise teknolojinin vasıtasıdır, aracıdır. Bu teknolojinin gıda tedarik zincirlerinden bankalara, lojistik işlemlerinden sanat eserlerine kadar uzanan geniş faaliyet alanını cazip kılan asıl husus ve özelliği ise hızlı, verimli, güvenli ve düşük maliyetli işlem yeteneğidir. Türkiye yüzyılının hazırlıklarını yaparken böyle bir potansiyeli göz ardı edemeyeceğimiz açıktır. Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade, bizatihi bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmak yerine bizatihi kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz. Hedefimiz bu alanda da tüketici değil, tasarlayıcı, üretici, yön verici, takip eden değil takip edilen konuma ulaşmaktır."

TÜRKİYE'NİN SAVUNMADAKİ TEKNOLOJİK GÜCÜ

Erdoğan, ülkenin, teknolojinin diğer alanları yanında özellikle savunma sanayinde dünyaya örnek olacak başarılarıyla dikkatle takip edildiğini vurgulayarak, "İnsansız hava araçlarımız yazdıkları destanlarla adlarına şarkılar bestelenen efsaneler haline gelmiştir. Akıncı gibi daha ileri teknolojiye ve güce sahip hava araçlarımız dünyadaki savaş stratejilerini kökten değiştirme potansiyeline sahiptir. Yine insansız hava araçlarının üzerine iniş kalkış yapabileceği, bünyesinde insansız su araçları da taşıyacak Anadolu Amfibi hücum gemimiz, denizlerde benzer bir rol oynamaya hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR ÇAĞRISI TEKNOLOJİDEKİ ADALETİ DE KAPSAYAN BİR İTİRAZ"

Türkiye'nin hava savunma sistemleriyle füzelerle zırhlı araçlarla ve diğer pek çok teknolojik araçla bu alanda giderek güçlendiğini ifade eden Erdoğan, "Tarih boyunca, cesaret ve azmimiz yanında yenilikçiliğimizle, üretkenliğimizle, çalışkanlığımızla, dünyaya örnek olduğumuz gibi bugün de teknolojik atılımlarımızla benzer bir performans ortaya koyuyoruz." dedi. Erdoğan, "Artık bizim Tayfunumuz da var. Bunlar artık bir yerlere de işaret oluyor. Zevkle takip ediyorlar. Bunları çok daha ileri safhaya taşımanın gayretindeyiz. Yenilikçi ve ekonomimize değer katacak bu teknolojiyi küresel, insani yardımlarımızın etkinliğini sağlamaktan, iklim değişikliğiyle mücadeleye kadar geniş bir alanda kullanabileceğimiz düşünüyoruz. Bu heyecanla çalışmalarımıza hız veriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM kürsüsü başta olmak üzere pek çok platformda dile getirdikleri "Dünya 5'ten büyüktür" çağrısının sadece yönetim ve güvenlik alanını değil, teknolojideki adaleti de kapsayan bir itiraz olduğunu vurguladı.

"TEKNOFEST KUŞAĞI"

"TEKNOFEST kuşağı" dediği gençler sayesinde, sadece eksikleri hızla tamamlamakla kalmadıklarını, dünya çapında pek çok yeniliğin de altına imza attıklarını vurgulayan Erdoğan, "AK Parti'nin vizyonu ile gençlerimizin dinamizmi ve kabiliyeti bir araya geldiğinde neler olacağını ülkemizin son 20 yılına, bugününe ve vizyonuna baktığımızda rahatça görebiliriz." şeklinde konuştu.

"DİĞERLERİNDEN TEKNOLOJİ ADINA BİR ŞEY DUYDUNUZ MU?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de teknolojiye dair ne varsa hepsi gündeminde olan ilk ve hatta tek siyasi oluşumun AK Parti olduğunu kaydederek, "Diğerlerinden teknoloji adına bir şey duydunuz mu? Veya teknoloji adına bir şey gördünüz mü? Böyle bir dertleri yok. Ya bakıyorsunuz terörle iç içeler veyahut da terör bölgelerinde neler yapılıyor, bunları takip ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye kazandırdıkları eserlerin çoğunun aynı zamanda birer teknoloji harikası olduğunu belirterek, "Bugünkü programımızı da aynı anlayışın bir tezahürü olarak bu muhteşem salonda ve İstanbul'umuzun en önemli üniversitesinden bu değerlendirmeyi, bu açıklamayı yapıyoruz. Uluslararası katılımcıları, kamu ve özel sektörümüzün önde gelen temsilcileriyle buluşturacak bu etkinlik, ülkemizin teknolojik yenilikleri yakın takibinin bir göstergesidir." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'e tekme atan öğrenci tepki çekmişti: Ekşi Sözlük'te çok çirkin ifadeler!Kur'an-ı Kerim'e tekme atan öğrenci tepki çekmişti: Ekşi Sözlük'te çok çirkin ifadeler!

Ekşi Sözlük'te Hz. Muhammed ve mucizesine hakaretEkşi Sözlük'te Hz. Muhammed ve mucizesine hakaret


"ÇAĞIN ÖNÜNE GEÇİRECEK ADIMLARI ATMALIYIZ"

Bugünleri öngörerek TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünü, blokzincir teknolojisi çalışmaları için de görevlendirdiklerini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin bu alandaki ilk laboratuvarı da 2016 yılında orada kurulmuştu. Merkez Bankamız bünyesinde kripto parayla ilgili bir çalışma yürütülmektedir. Diğer bakanlıklarımız da kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili olarak bu teknolojiyi yakından takip etmektedir. Özel sektörümüzün blokzincir teknolojisi alanındaki faaliyetlerini de yakından izliyoruz. Önümüzdeki dönemde kamu kuruluşlarımızla üniversitelerimizle özel sektörümüzle bu alanda ülkemize katkı sağlayacak yeni projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Amacımız düzenlediğimiz bu etkinlikle blok zincir teknolojisinin idari, teknik, stratejik tüm yönlerinin iş sektörlerimize ışık tutacak şekilde tartışılmasını sağlamaktır. Elimizdeki imkanı her boyutuyla tanımadan fırsatları ve tehditleri değerlendiremez, dolayısıyla gereken altyapıyı oluşturma ve düzenlemeleri yapma yönünde sağlıklı adımlar atamayız. Siber dünya kavramı, siber uzaya doğru genişlerken Türkiye'yi diğer hususlar gibi bu alanda da çağın önüne geçirecek hazırlıkları yapmak görevimizdir."

Ekşi Sözlük ve CHP'nin skandal işbirliği: CHP'nin trol ağı ifşa edildiEkşi Sözlük ve CHP'nin skandal işbirliği: CHP'nin trol ağı ifşa edildi

Ekşi Sözlük'te İBB aleyhine yapılan yoruma sansür!Ekşi Sözlük'te İBB aleyhine yapılan yoruma sansür!

KAYNAK: HABER7, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kripto para denilen şey tam anlamıyla insanları sanal aleme hazırlayan ve bunuda normelleştiren bi unsur... Tonla para yatır bi gün gelsin bi hacklensin direk pert olursun...
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    kahrolasica dinsiz imansiz site...
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadıgım bu site niye kapatılmıyor
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Halkımız o siteye itibar etmese kendinden kapanır zaten. Ama bunun yerine diğer sözlükler eridi gitti. Birinin oturup o sitedeki yazarların nasıl sosyal mühendislik yaptığını ortaya koyması lazım.
    Cevapla
  • özkan 1 yıl önce Şikayet Et
    birşeyi anlamak için temeline inmek lazım.mesela kumar nedir?bir kişinin sevindiği ve diğer kişinin üzüldüğü herşey kumardır.kazanınca biri seviniyor düşünce biri üzülüyor kısacası kripto para kumardır.
    Cevapla
  • Doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanımda eksiklik var, bunu şöyle örneklendirelim, milli piyango, kazanın ödül alacağı ya da kaybedenin ödeyeceği mücadele (halı saha maçı, benzer oyunlar) vb
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mantıkla düşünürsen, elinde çok altını olan altın fiyatları artınca sevinir altın borcu olanda üzülür.
    Cevapla
  • Baho 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğana olduğunuz her muhalif yazı ve haberiniz erdoğanın doğru yolda olduğuna işarettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...