'Instagram hesabı askıya alındı' hatası nasıl düzeltilir? On binlerce kişi hesabını kaptırma tehlikesi yaşadı!

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram'da henüz kaynağı bilinmeyen bir hata meydana geldi. Hata sonucu on binlerce insan, hesaplarının askıya alındığı gerçeğiyle yüzleşti. Peki bu hata nasıl düzeltilir?

'Instagram hesabı askıya alındı' hatası nasıl düzeltilir? On binlerce kişi hesabını kaptırma tehlikesi yaşadı!
'Instagram hesabı askıya alındı' hatası nasıl düzeltilir? On binlerce kişi hesabını kaptırma tehlikesi yaşadı!
GİRİŞ 31.10.2022 17:34 GÜNCELLEME 31.10.2022 17:34

Facebook, Twitter ve Snapchat'le birlikte Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram'da beklenmedik bir hata meydana geldi. Son dönemde sık sık çöktü haberleriyle gündeme oturan uygulama, bu kez 'hesabın askıya alınması' uyarısıyla on binleri endişelendirdi. Peki bu hata nasıl çözülür? İşte, Instagram'ın kişisel hesapları askıya alma sebebi ve çözümü!

NEDEN INSTAGRAM HESABI ASKIYA ALINIYOR?

Kişisel veya ticari amaçlı kurulmuş bir Instagram hesabının askıya alınmasının birden fazla gerekçesi olabilir.

Fakat uygulamanın politikasında yer alan bilgilere göre, kopya içerikler; telif, olağan dışı hareketlilik, müstehcen paylaşımlar ve diğer kullanıcıları DM yoluyla rahatsız etmek öne çıkan sebepler arasında.

Eğer Instagram Yetkilileri, bu politika kurallarından birine dahi uyulmadığını tespit ederse hesabı askıya alabilme hakkına sahip.

'INSTAGRAM HESABI ASKIYA ALINDI' HATASI NASIL DÜZELTİLİYOR?

Siz de Instagram hesabınıza girdiğiniz andan itibaren askıya alınma hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu hatayı düzeltebilmek için tek bir fırsatınız bulunuyor. O da konuyu Instagram Yardım Merkezi'ne taşımanız. 

Uygulamada da yer alan bu bölümü ziyaret ederek şikayetinizi belirtebilir, güçlü bir dosya oluşturarak hemen sonuç alabilirsiniz.

Şikayetiniz sonucunda Instagram Yetkilileri harekete geçer ve hesaptaki son faaliyetleri inceler.  Eğer şikayetinizdeki gibi herhangi bir olumsuz davranışta bulunmadıysanız, hesabınız yeniden eski haline döndürülür. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak