Savcılıktan 'Celal Şengör' kararı

Katıldığı bir programda Hz. Musa ve Hz. İbrahim hakkında tuhaf sözler sarf eden ateist Prof. Dr. Celal Şengör hakkında takipsizlik kararı verildi.

GİRİŞ 01.11.2022 17:22 GÜNCELLEME 01.11.2022 17:41
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Habertürk TV ekranlarında katıldığı bir programda peygamberler aleyhine sözler sarf etmişti.

Program konuklarından Mehmet Önal'ın, Hz. İbrahim'in Harran'da yaşadığını belirterek, "Burası Hz. İbrahim'in yaşadığı yer. 75 yaşına kadar burada yaşıyor. Kutsal kitaplar Harran'ı işaret ediyor" ifadelerini kullanması üzerine araya giren Prof. Şengör, "Ben bunun saptamasını yapayım, o masal. Hocam masal o. Bunların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o 3 tane kutsal kitap denilen, Suriye din geleneği, Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Musa peygambere bakıyorsun, adamı da tarih bilmiyor, yok öyle birisi. Musevilerin kitabındaki Mısır'dan çıkış olayı da yok. Hocamın söyledikleri tamamen menkıbevi. Belge yok" demişti.

Celal Şönger'ün İslam'ı aşağıladığı o sözleri; 

SAVCILIKTAN KARAR

Büyük tepki uyandıran sözler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK, Şengör hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. Şengör, 6 Eylül'de soruşturma kapsamında ifade vermişti.

Savcılık, Şengör ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Savcılık kararında Şengör'ün ifadelerinde suç teşkil edecek unsur bulunmadığı savunuldu.

FATİH SULTAN'A DA DİL UZATTI

İslam karşıtı söylemleriyle adından söz ettiren Şengör, bir diğer konuşmasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) müjdesine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın Müslüman olmadığını söyleyerek infiale yol açmıştı. Şengör, tepkiler üzerine Maden Tetkik ve Arama Dergisi Danışma Kurulu'ndaki vazifesinden çıkarılmıştı.

TACİZ İTİRAFI MİDE BULANDIRDI

Şengör, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bir kız öğrencisini taciz ettiğini de canlı yayında açıklamış ve yine tepki toplamıştı. Şengör, “Yanımda duruyor. O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım. Bu, dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Babam bile böyle bir şey yapmadı dedi. Hah dedim eksik kalmış şimdi tamamlandı” ifadelerini kullanmıştı.

İTÜ Rektörlüğü, yaptığı açıklamada Celal Şengör hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Ancak rektörlük, soruşturmada neticesinde Şengör'e disiplin cezası gerekmediğine hükmetmişti.

KAYNAK: AJANSLAR VE HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 160
  • Rakım Felatun 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be Fatihe de laf atmış... Vay bea!
    Cevapla
  • Nazım 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yazıkki terör sevicisi ol ifade özgürlüğü var,faşist mülteci,kürt,arap düşmanı ol ifade özgürlüğü var, terörist ol yine var, lgbt yi savun ifade özgürlüğü var,halkın yüzde 90 ının değeri olan peygamberlere laf et haşa değerleri aşağıla ifade özgürlüğü var ama muhafazakar dindar müslümanların 100 senedir ifade özgürlüğü yok harf ınkılabı ile doğru bir eleştiri yaparsan linç yersin, hayatını karatırlar demokrasi,özgürlükler sadece dindara mı yok bu ülkede 100 senedir değişmedi bu ülkenin zencileri muhafazakar dini bütünler bunu anlamak görmek lazım
    Cevapla
  • Hasab 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi pisliğinde boğulsun rezil
    Cevapla
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diye gündeme alırlar'ki, Afrikada aclıktan ölen bebek ler dururken..? Senin dinin sana, benim dinim bana...! Kuran'da yazıyor, Alemin nasıl oluştuğu, Insanın bir pıhtıdan nasıl canlandığı, Dünya' ya geldigi ilk anda anne memesi ni aradığı..! Birilerinin nereden oluştuğu bizi hiç ilgilendirmez.
    Cevapla
  • Temelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam açıkça be ateistim diyor ve kanallarda kendine yer bulup ateizm propogandası yapabiliyor. Ateşi bol olsun. Mahşer gününde düşeceği durumdan aklı onu kurtarabilecek mi göreceğiz. Bununla birlikte islam şeriatını her platformda savunacak kişilere ihtiyacımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...