CHP belediyeciliğinin geldiği son nokta: Çocuk parklarına bile göz diktiler

Daha önce denize sıfır oyun alanlarını bir otele peşkeş çekmeye çalıştığı iddia edilen Bodrum Belediyesi, şimdi de çocuk parkı, basketbol sahası ve tenis kortlarını rant kapısı yaptı.

CHP belediyeciliğinin geldiği son nokta: Çocuk parklarına bile göz diktiler
CHP belediyeciliğinin geldiği son nokta: Çocuk parklarına bile göz diktiler
GİRİŞ 08.11.2022 11:01 GÜNCELLEME 08.11.2022 11:01
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

31 Mart 2019'daki yerel seçimlerle Türkiye'nin birçok noktasında belediye yönetimlerini ele geçiren CHP, 3 yılda batırdığı kurumlarda "satış" yarışına girdi. Hizmet üretmeyip konsere, eğlenceye ve heykele harcadıkları para neticesinde yönetemedikleri bütçeyi denkleştirmek için arsa ve taşınmaz gibi belediyeye ait mülkleri satma yoluna giden CHP'li başkanlar, şimdi de çocuk parklarına göz dikti.

PARA YOKSA SPOR YOK

Muğla’nın Bodrum ilçesinde daha önce denize sıfır oyun alanlarını bir otele peşkeş çekmeye çalıştığı iddia edilen belediye, şimdi çocuk parkı, basketbol sahası ve tenis kortlarını rant kapısı yaptı. Halka açık çocuk parkları, içinde basketbol sahası ve tenis kortları bulunan spor alanları özelleştirilerek kiraya verildi. Artık Bodrumlular, belediyenin spor kompleksleri ve sosyal alanlarından yararlanabilmek için ücret ödeyecek.

AYLIK 15 BİN TL İÇİN...

Yeniasır gazetesinden Adem Ülker'in haberine göre; Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras'ın başlattığı bu uygulama sonucunda Torba Mahallesindeki içinde çocuk parkı da olan spor tesisleri özel bir şirkete kiraya verildi. Edinilen bilgiye göre, özel bir şirketle yıllık 180 bin lira olmak üzere 5 yıllığına anlaşıldı. Yani aylık sadece 15 bin TL.

Kiraya verilen 1600 metrekarelik yeşil alanda, çocuk parkının yanı sıra vatandaşların da ücretsiz olarak yararlandığı spor tesisi, tenis kortu, basketbol sahası, soyunma odası ve tuvalet bulunuyor. Yeni uygulamadan sonra vatandaşlar bu tesisleri kullanabilmek için para ödemesi yapmak zorunda.

TEPKİ SONRASI ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA

Tepkiler üzerine Bodrum Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Tenis kortları dışındaki oyun ve spor alanları ihale kapsamı dışındadır, halkın kullanımına her zaman açıktır" denildi. Belediyenin açıklamasıyla ihale belgesinin çakışması dikkat çekti. Belgede kiraya verilen yer, "Spor tesisi, tenis kortu, basketbol sahası, soyunma odası ve tuvalet" olarak belirtiliyor.

YEŞİL ALANA DA BETON

CHP'li Aras önceki yıl yine Torba'da yeşil alan olarak bağışlanan yeri sağlık ocağı yapılması için devretmiş ve bu karar da tepki çekmişti. Araziyi bağışlayan aile, kendilerine sorulmadığını belirterek, "Belediye bize haber vermedi olan biteni öğrendiğimizde çok geç olmuştu. Bizler yeşil alanları korumaya çalışırken belediye yeşil alanları betona çeviriyor. Yeşil alanları betona çevirme kararı alanları affetmeyeceğiz" diye açıklama yapmıştı.

ÇOCUK PARKINI SÖKTÜ, İTİRAZ ÜZERİNE GERİ ADIM ATTI

İddiaya göre Yalıkavak'ta bir otelin sahibi hemen önlerinde denize sıfır çocuk oyun parkını restoran haline getirmek için Aras'la görüştü. Aras teklifi kabul etti ve parktaki oyun aletlerini bir gecede söktü. Yalıkavaklı aileler durumu öğrenince hem Aras'a hem de otel yöneticilerine büyük tepki gösterdi. Aras geri adım atmak zorunda kaldı ve oyun aletlerini tekrar parka yerleştirdi.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 21
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    chp batıyorsun çöküyorsun bitiyorsun
    Cevapla
  • müsafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bodrumlular memnun demekki. yoksa seçmezlerdi. takip edin bir sonraki secimi. aynı aday aday olsun yine secilir
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımızı helal temiz ortamlar ile korumalıyız. Deniz kenarları para ticaret çıkar oldu hatırlatırım. Tüm deniz kenarı turistik olmamalı. Bu gidişat gidişat değil. Özellikle deniz kenarında şeytanın pazarı olması zulümdür. Kadınlar kızlar ayrı erkekler oğlanlar ayrı plajlarda yüzsünler. Her şey Allah'ın cc Melekleri tarafından kayıt altına alınıyor. Zina , alkol ,günah haram eğlence içki, tesettürsüzlük vs hepsinin hesabını Allah'a cc vereceksiniz. Lafın kısası Allah'ın cc dünyasında Allah'ın cc dediği olur.
    Cevapla
  • adanali 1 yıl önce Şikayet Et
    adam heykel dikecek yer kalmadi belki heykel diker
    Cevapla
  • isa 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sahte çevreci
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…