Kuduz tanısından dolayı ölen çocuğun dedesi konuştu!

Kuduz tanısıyla tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybeden Mustafa Erçetin'in köyünde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kuduz tanısından dolayı ölen çocuğun dedesi konuştu!
Kuduz tanısından dolayı ölen çocuğun dedesi konuştu!
GİRİŞ 09.11.2022 21:24 GÜNCELLEME 09.11.2022 22:09
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İlçeye bağlı Göldüzü köyünde başıboş köpeklerin ısırması sonucu kuduz tanısıyla kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesine hayatını kaybeden Erçetin'in yakınları ve komşuları aileye taziyede bulunarak acısını paylaşıyor.

Torununu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Yılmaz Erçetin, AA muhabirine, başıboş köpekler yüzünden bir çocuğun yaşamını yitirdiğini söyledi.

Köpeğin torununu ısırdığından haberinin olmadığını anlatan Erçetin, "Köyün 2 kilometre uzağında köpek ısırmış. Bu durumu öğrendiğimde hemen acil servise götürdüm. Adilcevaz'daki doktordan Allah razı olsun, bize çok yardımcı oldu. Sonra çocuğu Hacettepe'ye kaldırdılar. Bugün torunumu kaybettik. Yarın cenaze uçakla Muş'a gelecek, köyün mezarlığında defnedeceğiz." diye konuştu.

Erçetin'in sınıf arkadaşı Menderes Oruçlu ise "Köyümüzde 3 vaka bulundu. Arkadaşımın durumu çok ağırdı. İki kişi kurtuldu. Arkadaşım bugün hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Köyümüzde çok köpek var. Korkuyoruz, toplanmalarını istiyoruz." dedi.

Arkadaşı Emin Oruçlu da çok sevdiği arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Köpek ısırmasıyla kuduz olan çocuk hayatını kaybettiKöpek ısırmasıyla kuduz olan çocuk hayatını kaybetti

Köpeğin ısırdığı 3 çocuğun Ankara'ya gittiğini dile getiren Oruçlu, "Mustafa'nın durumu çok ağırdı. Diğer arkadaşlarımız iyileşti ama o kurtulamadı. Öğretmenlerimiz, sınıftaki arkadaşlarımız büyük üzüntü duydu, hepimiz ağladık. Bu köpeklerin toplanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yarın defnedeceğiz"

Göldüzü Köyü Muhtarı Halis Oruçlu, köyde 600 hanenin bulunduğunu aktardı.

Çevredeki başıboş köpeklerin tehlike oluşturduğunu ancak buna bir çare bulamadıklarını ifade eden Oruçlu, şöyle konuştu:

"Köyden 3 çocuk yaralıydı, 2'si iyileşti, biri hayatını kaybetti. Olaydan sonra yetkililer geldi. Köyler karantinaya alındı. Hayvanları aşıladılar. Köylülerin yarısı da aşı oldu. Köylüler olarak Mustafa Erçetin'in hayatını kaybetmesine çok üzüldük. Cenaze Ankara'dan Muş'a gelecek. Köy mezarlığı hazırlanıyor. Yarın defnedilecek."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Adilcevazlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Adilcevaz belediye başkanı tüm uyarılara rağmen ilçede kol gezen köpekleri ne toplatıyor ne de önlem alıyor. Bu günah ona yeter.
    Cevapla
  • Beytullah yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu can orada ki yerel yönetimin ayıbı dir.. Askeri yöntemle mücadele şart... Sokakta hayvanı olan evine alsın. Sahip çıksın. Hiç bir şey insan canindan önemli değil. .. Herkes harekete geçmelidir. ..
    Cevapla
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler yakaladıkları köpekleri köylere bırakıp kaçıyor bir süre sonra bu hayvanlar yabanileşip aç kalıyor ve koyun sürülerine ve insanlara saldırmaya başlıyor bizim köyün arazilerinde de var insanlar yalnız gitmeye korkuyor
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Avrupa'dan çok çok ileri olduğumuz nadir konulardan birisi bu hayvan hakları olsa gerek bundan dolayı memleketin köpeklerinden başka hiçbir sorunu ile ilgilenmeyene çağdaş, ilerici laik düşünceli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yahu azıcık araştırın Avrupa bu işi nasıl yapıyor, adamların sokaklarında başıboş gezen köpek, kedi olmaz var ise hemen ilgili birimler bu hayvanı alır güzelce besler temizliğini yapar hayvanın albenisini arttırır ve barınaklarda bu hayvanların sahiplenilmesi için belli bir süre verir. Bu sürenin sonunda hayvan sahiplenilmez ise hayvan uyutularak itlaf edilir.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    yerleşim yerlerinde sahipsiz hiç bir evcil hayvan olmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı
Karadeniz'de doğal gazdan sonra petrol heyecanı! İller açıklandı