Türk jetleri 140 km içeri girdi, Arap Pınarı bölgesi ilk defa vuruldu

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kılıç hava harekatında 89 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Hava harekatında, Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa vuruldu.

GİRİŞ 20.11.2022 17:26 GÜNCELLEME 20.11.2022 17:26
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nda toplam 89 hedefin imha edildiğini, arasında terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, terörü kaynağında yok etme stratejisi kapsamında, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın başlatıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat emrini böyle verdiCumhurbaşkanı Erdoğan harekat emrini böyle verdi

Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!

Bakan Akar ve komuta kademesi harekat merkezinde böyle görüntülendiBakan Akar ve komuta kademesi harekat merkezinde böyle görüntülendi

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir. ​Pençe-Kilit Hava Harekatı ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır. Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

ARAP PINARI BÖLGESİ İLK DEFA VURULDU

MSB'den operasyona ilişkin yapılan yeni açıklama şöyle:

"Pençe Kılıç Harekatı'nda muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'larla birlikte 70'e yakın hava aracı görev aldı. Suriye'nin kuzeyindeki Arap Pınarı ilk defa hava harekatıyla vurulurken, TSK'ya ait uçaklar eş zamanlı olarak Irak'ın kuzeyinde, sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil'deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etti."

KAYNAK: AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 206
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep merak ettigim nokta şudur.Neden illa ki şehit verdigimiz zaman bu yerler bombalanir.Karargahlar,silah depolari,egitim kamplari vs deniyor haberlerde.Peki sormazlar mi madem bunlarin yerlerini aylarca biliyorduk da illa ki taksimdeki patlama olunca mi vurulmasi gerekti.Yoksa abd ve avrupa ses cikarir izin vermez diye mi vurmadik.Biz yok etmeyince işte böyle büyüyorlar.Sonra da amerikayi sucluyoruz.Amerika dusmanliginin geregini yapiyorsa neden körleri sagirlari oynuyoruz.Apacik ortada amerika 1 numarali dusman.Dost ve muttefik demekle anca kendimizi kandiriyoruz.Dusmana ne oldugunu soyleyin ki yuzune karsi artik kandirdigini zannetmesin.
    Cevapla
  • türk 1 yıl önce Şikayet Et
    allah tayyip babadan razı olsun hepimize babalık yapıyor devletimize zeval gelmesin inşaallah hainlerin kökü kurusun askerimiz allaha emanet
    Cevapla
  • urfalimuslum 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kolaylık versin,kafirlerin tuzaklarını başlarına geçrsin amin
    Cevapla
  • AsilTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık rusya ve bass yönetimiyle ortak kara harekatı yapılıp temizlik yapılmalı..
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın izniyle gidemeyeceğimiz yer yoktur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı