Teröristlerden hesap zamanı! Tüm Türkiye tek yürek

TSK, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe Kılıç Harekatı'nı başlattı. Tüm Türkiye tek yürek oldu, siyasilerden de destek mesajları geldi.

GİRİŞ 20.11.2022 14:10 GÜNCELLEME 20.11.2022 15:05
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldığını açıkladı. 

Bakanlıktan, gece saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir."

ERDOĞAN HAREKAT EMRİNİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere yönelik "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nın emrini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan harekata ilişkin bilgi aldı.

Pençe-Kılıç harekatında 89 hedef imha edildi!Pençe-Kılıç harekatında 89 hedef imha edildi!

Sınır ötesi hava harekatı dünya basınında: Türkiye misilleme yaptıSınır ötesi hava harekatı dünya basınında: Türkiye misilleme yaptı

Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!

Harekata tüm Türkiye destek verdi. Siyasilerden yapılan destek açıklamaları şöyle: 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Hainlere bedel ödetmeye devam edeceğiz.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop: Hiç kimse unutmasın ki; tarihimizin her bir sayfası, 'vatan uğruna bin can feda' kararlılığımızı kanıtlayarak yazılmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İstiklal için hesap zamanı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bir gece ansızın… Hesap vakti!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Suriye ve Irak’ın Kuzeyinde operasyon başlatan Kahraman Ordumuza başarılar diliyorum. Duamız, kahraman ordumuzun hedeflerine ulaşması ve muzaffer olması içindir. Ya Rabbi! Ordumuzun muhafızı, yâr ve yardımcısı ol…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Dualarımız; terör yuvalarını yerle bir etmek için harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve kahraman Mehmetçiğimizle… Rabbim ordumuzu korusun ve muzaffer eylesin!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Gece geç saatlerde başlayan sınır ötesi harekât için Türk ordusuna başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. İnşallah her şey bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak gelişir. Zorlu bir süreçtir, Allah kolaylık kılsın.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Ülkemize yönelik terör tehdidine karşı başlatılan sınır ötesi harekatta  kahraman silahlı kuvvetlerimize başarılar diliyorum. Rabbim Mehmetçiğimizi muhafaza eylesin.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: Terör saldırılarının hesabı soruluyor, gurur duyuyoruz.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Teröre nerede olursa olsun bedel ödetmeye devam ediyoruz. Pençe Kılıç Hava Harekatı ile bir kere daha gösteriyoruz; ülkemize göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin: Rabbimiz ordumuzu muzaffer eyle…

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Dün gece başlayan ve başarıyla icra edilen Pençe-Kılıç Harekatı’yla, teröristlere ait hedefler imha edildi. Terörün ve teröre hamilik yapanların Türkiye'yi istikrarsızlaştırma çabalarını boşa çıkarmaya, terörü kaynağında yok etmeye devam edeceğiz.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın “bir gece ansızın gelebiliriz” düsturuyla dün gece ansızın teröristlerin tepesine çöken ordumuz, bölgenin oyun kurucu gücü olduğunu bir kez daha göstermiştir. Rabbim kahraman Mehmetçiğimizi korusun ve muzaffer eylesin.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan: Allah ordumuzu muzaffer eylesin.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: Kahraman Türk Askerimizin ayağına taş değmesin.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey şanlı ordu, ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Ey şanlı ordu, ey şanlı asker Haydi gazanfer, umman-ı safter Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker Bir elde kalkan, bir elde hançer Serhadde doğru ey şanlı asker Derya da olsa her şey muzaffer Dillerde tekbir, Allah'u ekber Derya da olsa her şey muzaffer Dillerde tekbir, Allah'u ekber Allah'u ekber, Allah'u ekber Ordumuz olsun daim muzaffer Allah'u ekber, Allah'u ekber Ordumuz olsun daim muzaffer
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP BİTMİŞTİR !!! Zavallıların partisi..
    Cevapla
  • Ahmet Galatalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir cehape klasiği
    Cevapla
  • H.C 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşa var ol Türkiyem, yaşa var ol Reisimiz, Yaşa var ol Kahraman Mehmetçigimiz, Minnettarız şehitlerimize, kahramanlar ülkesini yaşatmak için can verir, gün bu gündür. Ülkemle, Aziz Milletimle, Cumhurbaşkanımla, Bakanlarımızla, ve Kahraman Mehmetçigimizle, bu ülkemin herbir neferiyle ne kadar Gururllansak inanın azdır. Rabbim hepsinden Razı Olsun İnşallah
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahraman Ordumuzu Rabbim Muzaffer eylesin.Her Türlü Tehlikeden korusun.Kahraman Ordumuzun Sonuna kadar yanındayız.Dualarımız Kahramanlarımızın üzerinedir.Kahrolsun alçak Teröristler.Yaşasın Büyük Türk ordusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!