Son dakika: Düzce'de şiddetli deprem! İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Çanakkale sallandı

Düzce'de; 1'i ağır 35 kişinin yaralandığı 5,9'luk deprem meydana geldi.Deprem İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda şehirde hissedilirken, konuyla alakalı çok sayıda açıklama yapıldı. İşte Düzce'deki 5.9'luk depreme dair tüm bilgiler.

GİRİŞ 23.11.2022 04:17 GÜNCELLEME 23.11.2022 10:15
Bu Habere 296 Yorum Yapılmış

Son dakika deprem haberi:  İstanbul ve çevresinde hissedilen deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan paylaşıma göre, Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Düzce Gölyaka'daki depremin ardından 70 artçı deprem meydana geldi.

Saat 04.08’de gerçekleşen ve merkez üssü Gölyaka olan deprem, aralarında İstanbul’un da bulunduğu birçok ilden hissedildi. 

Düzce'de deprem: Bakan Soylu ve Bakan Koca'dan yaralı sayısına dair açıklamaDüzce'de deprem: Bakan Soylu ve Bakan Koca'dan yaralı sayısına dair açıklama

AFAD'DAN AÇIKLAMA 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, "Düzce ili Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" ifadeleri kullanıldı.

AFAD'dan yapılan son dakika paylaşımında, "Gölyaka ilçesinde saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir" açıklamasına ver verildi.

FUAT OKTAY: TÜM KURUMLARIMIZ ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve ilgili tüm kurumların çalışmalarını yürüttüğünü belirtti.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzce'de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm kurumlarımız çalışmalarını yürütmektedir. Temennimiz can ve mal kaybının olmaması. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü afetten korusun." ifadesini kullandı.

BAKAN KOCA: 35 YARALIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca daha sonra yaptığı açıklamada, "YENİ BİLGİLER: Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor" dedi.

SAKARYA BELEDİYE BAŞKANI: CİDDİ BİR HASAR VE CAN KAYBI YOK

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "AFAD koordinasyon merkezine doğru gidiyorum. Şu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybı yok. Sakaryamızda yaşayan bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depreme alışkınız. 99 depreminde de belediye başkanıydım. Depremle yaşayan bir bölgedeyiz. O günden bugüne ciddi tedbirler alındı. Yatay yapılaşmaya gidildi. Biz hazırlıklıyız. Ekiplerimiz hazırlıklı. Devamlı eğitimler görüyoruz. Aman daha dikkatli olalım. Her zaman sizlerle beraberiz" diye konuştu.

Düzce Adliyesi'nin çatısından kopan parçalar sokağa savruldu

BOLU VALİSİ: PANİKLE ATLAYANLAR OLDU

Bolu Valisi Erkan Kılıç, depremin hissedildiği kentte sağlık ekiplerinin, deprem anında panikle balkondan atlayan birkaç ihbar aldıklarını kaydetti. Kılıç, "Saha çalışmalarına yeni başladık, araştırıyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun" dedi.

VALİ YERLİKAYA: İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ, TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce'nin Gölyaka ilçesi merkezli depremin ardından kentte 112 ve AFAD merkezine gelen herhangi bir olumsuz ihbar bulunmadığını bildirdi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: BİRİMLERE İNTİKAL EDEN OLUMSUZLUK YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'da da hissedilen Düzce'nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili, "İlimizde, birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Allah ülkemizi afetlerden muhafaza eylesin" dedi.

BURSA'DA DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medyada hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Düzce Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Bursa’mızda da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde ilimize an itibariyle tespit edilen bir olumsuz durum yoktur'' ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İhtiyaç halinde vatandaşların 153 numaralı telefondan belediye ekiplerine ulaşabileceğini" belirterek, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Düzce'de deprem sonrası halk sokaklara çıktı

İMAMOĞLU: İSTANBUL'DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Düzce depremi sonrası yaptığı açıklamada, "Depremde İstanbul’da AKOM’a iletilen herhangi bir olumsuz durum mevcut değildir. Depremin etkili olduğu tüm illerdeki gelişmeleri takip ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun" dedi.

MANSUR YAVAŞ: KÖTÜ HABER YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da da hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, "İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara'nın herhangi bir bölgesinden kötü Haber almadık" dedi.

Düzce'de deprem sonrası halk sokaklara çıktı

70 ARTÇI SARSINTI KAYDEDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'ye gitti. Burada kısa bir açıklama yapan Soylu, 30'u 4'ten büyük toplam 70 artçı sarsıntı meydana geldiğini söyledi. Bunların en büyüğünün 4,7 olduğu kaydedildi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü: Düzce'de saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 296
  • TOROSKAPLANI01 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün kendimi suçladım hatalıyım 1998Adana depremini yaşadım evimizde bir deprem çantası hazır etmedim bence olmalı ilave olarak sayın okurlar beton demir gibi yapı malzemeleri maksimum25 yıl zaman aşımınyla nem iklim etkileri sıcaklık etkileri ile özelliğini yitirmektedir evimiz inşaa hali ile 30 senelik tadilat oldu usta demiri eliyle büktü evimiz eskimiş artık imdat demekte adeta eski yapılara dönüşüm yenilenme acilen gerekiyor geçmiş olsun ölen vatandaşımıza Allahtan rahmet aile ve yakınlarına sabır başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
    Cevapla
  • İhsan Başerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adalet sarayı binasını yapan firmaya ve denetleyenlere verin cezayı yazık ya adam sıvasız binaya tuğlanın üzerine basmış mantalomayı Allah tan mesai saatlerinde olmamış. Bir diğeri KYK yurt binaları daha yeni binaların içinde kapılar yerinden çıkmış yazık günah yetim malı
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Allaha şükür tedbir insanları korudu.. 23 yıl geçti İstanbul hala çok geride... Üsküdar belediyesi kentsel dönüşüme karşı...Ne diyelim...
    Cevapla
  • AdanaLıKardeşiniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun aktif deprem kuşağında yaşıyoruz malesef Allah acılar kötülerini yaşatmasın amin.Deprem anlık bir hadise o an unutulmuyor 98Adana depreminden edindiğim deneyimle artçılara dikkat edilmeli iki haftalık süreçte sıklıkla gözlenecektir tabiki düşük şiddetde artçıların olması gayet iyi durum enerji boşalımı yönüyle söylentiler dolaşır itibar gösterilmemelidir resmi ve deprem konusunda yetkili şahısların açıklamaları dikkate alınmalıdır Zonguldak Ereğli ilçesinde asker arkadaşımla azönce görüştüm telefonda etkin hissettiklerini belirttiler depremi kendileri yüzeye yakın olmasıda etken bu durumda geçmiş olsun yaralılara acil şifalar dilerim .
    Cevapla
  • Denizci 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabii ki de tatbikatların faydası var. Ve olmalı da... 99 depremini Karamürsel de geçirdim. Ama uyumuştum sonrasında fark ettim. Şimdi Ankara da hissettik depremi Allah beterinden korusun AMİN. Teheccüd kılıp dua ettik. Allah kabul etsin. Allahtan başka sığınacak başka yol mu var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...