Deprem sonrası AFAD'dan son dakika uyarısı

Düzce'deki 5,9'luk depremin ardından artçıların devam edeceğini açıklayan AFAD, "Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 23.11.2022 09:26 GÜNCELLEME 23.11.2022 09:43
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada, "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 74 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. deprem, Marmara, İç Aradolu ve Tarkya bölgelerinde hissedilirken merkez üssü Düzce'de bazı binalarda çatlaklar oluştu.

96 DEFA DAHA SALLANDIK

AFAD'ın son dakika açıklamasında Depremin ardından en büyüğü 4.3 olmak üzere toplam 96 artçı sarsıntının meydana geldiği bildirildi.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer Düzce'de meydana gelen depreme ilişkin, "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibarıyla bölgede herhangi bir olumsuz durum bulunmuyor. Saha tarama çalışmaları devam ediyor. Düzceli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" açıklamasında bulunudu.

DEPREM ÇEVRE İLLERİ DE VURDU

Düzce'de 12 Kasım 1999 depreminin yıl dönümünde sabaha karşı meydana gelen deprem geniş bir bölgede hissedildi. AFAD verilerine göre saat 04.08'de merkez üssü Düzce ili Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi. Düzce’de ve yakın çevredeki illerde depremin ardından vatandaşlar sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı. Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlamak sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu. Polise binalardan kopan beton parçalarının park halindeki araçların üzerine düştüğü yönünde ihbarlar geldi. Depremin ardından Düzce’de elektrik kesintisi yaşandı. Düzce’de polis, sağlık ve itfaiye ekipleri bölgeden gelen ihbarlara yönelirken, herhangi bir can kaybı olduğu yönünde bilgi gelmedi.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bizleri ülkemizi afatlardan felaketlerden korusun
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun güzel ülkem güzel Türkiyem Allah kötülerini yaşatmasın artçılara dikkat edilmeli söylentilere itibar etmeyiniz resmi açıklamalar önemli hasarlı yapılara özellikle uzun süreli girilmemeli 1 veya 2 haftalık süreçte artçılar sıklıkla gözlenecektir dikkat edilmeli Allah esirgesin malesef aktif deprem kuşağındayız tümüyle hazırlıklı olmak zorundayız geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Gecmiş olsun düzce geçmiş olsun türkiyem allahim korusun hertürlü afattan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rabim korktuklarimizda emin eylesin turkiyeyemi geçmiş olsun
    Cevapla
  • Atakan 1 yıl önce Şikayet Et
    50 Saniyeye yakın sürdü açıklamalarda 9 saniye deniyor ama yalan, haber sunucuları ve gamerların depreme canlı yayında yakalandığı kamera kayıtları var
    Cevapla
  • Haniye 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuc. Deprem oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak