SON DAKİKA DEPREM: İstanbul'da kaç büyüklüğünde deprem oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi!

SON DAKİKA DEPREM: 16 milyondan fazla insanın yaşadığı İstanbul, yeni güne depremle uyandı. Sabah saat 4:08 sularında başlayan sallantı, 4:09'a kadar sürdü. Peki İstanbul'da kaç büyüklüğünde deprem meydana geldi? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verileri!

SON DAKİKA DEPREM: İstanbul'da kaç büyüklüğünde deprem oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi!
SON DAKİKA DEPREM: İstanbul'da kaç büyüklüğünde deprem oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi!
GİRİŞ 23.11.2022 19:49 GÜNCELLEME 23.11.2022 19:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA DEPREM: On milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul'da 23 Kasım Çarşamba günü sabahına depremle uyanıldı. Düzce merkezli olduğu tespit edilen deprem, çevre illerde de hissedildi. Eskişehir; Tekirdağ, Bolu, Sakarya ve Kocaeli gibi Marmara Bölgesi şehirlerinde yaşayan vatandaşlar gece vakti sallantıyla uyandı. Peki İstanbul'da ve diğer illerde kaç büyüklüğünde deprem oldu?

Düzce depremi sonrası bölgeden son durum!Düzce depremi sonrası bölgeden son durum!

SON DAKİKA DEPREM: AFAD'IN İSTANBUL VERİLERİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada depremin Düzce ili Gölyaka ilçesinde meydana geldiği ve 5,9 büyüklüğünde yaşandığı belirtildi. Ayrıca 4:08 sularında gerçekleştiği de aktarıldı. İstanbul'da diğer vilayetler gibi bu sarsıntıdan etkilendi.

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM VERİLERİ

İstanbul'da faaliyet gösteren Boğaziçi Üniversitesi kurumu Kandilli Rasathanesi, depremin Düzce'nin Gölyaka ilçesine bağlı Sarıdere hattında yaşandığını aktardı. İlk belirlemede 6.0 büyüklüğünde olduğu düşünülen deprem, daha sonra 5,9'a düşürüldü. Kandilli de depremin 4:08:14 saatinde yaşandığını aktardı.

Son dakika: Düzce'de şiddetli deprem! İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Çanakkale sallandıSon dakika: Düzce'de şiddetli deprem! İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Çanakkale sallandı

O AÇIKLAMALAR GÜNDEME GELDİ!

Düzce'de meydana gelip civar şehirlerde hissedilen depremin akabinde gözler Profesör Doktor Naci Görür'ün açıklamalarına çevrildi. Görür, olası İstanbul Depremi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Marmara'da beklenen depremin 1999 yılından itibaren her an olmak kaydıyla 30 sene içerisinde olma olasılığını yüzde 64 olduğu bilimsel olarak açıklandı. 1999'dan bu yana 23 sene geçti, yüzde 64 olasılık 2029'a kadar olduğuna göre, biz işin son evresine geldik. Marmara'nın altındaki Kuzey Anadolu'nun bir bölümü olan fay kırıldığı takdirde minimum 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde deprem üretir"

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir."

GOOGLE'DAN DEPREM PAYLAŞIMI

ABD menşeili arama motoru Google, Düzce'de meydana gelen depremle ilgili aşağıdaki paylaşımı yaparak etkilenen ülkelere de yer verdi.

Buna göre Bulgaristan; Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan, UK ve Ukrayna gibi ülkelerin bu depremden etkilendiği aktarıldı. Depremin de Aydınpınar'da yaşandığı ileri sürüldü.

 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence ocak gelmeden deprem olur oda yedi yi gecmez .Asıl Yunanistan'da bomba etkisi yaratır belkide yarısı sular altına gömülür.
    Cevapla
  • Özgür ARSLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Birleşik Kırallık da etkilenmiş google göre. Garip bir durum.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sen koru bizi. Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi