Düzce depreminde ilk acı haber geldi: Bakan Koca ve Soylu'dan son dakika açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5,9'luk deprem sonrası paniğe kapılan bazı vatandaşlar evden atladı. Düzce'de meydana gelen deprem esnasında düşen kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

GİRİŞ 23.11.2022 12:56 GÜNCELLEME 23.11.2022 15:42
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Son dakika deprem haberi:  İstanbul ve çevresinde hissedilen deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan paylaşıma göre, Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde bir kişi hayatını kaybederken, 68 kişi de yaralandı.

ACI HABER GELDİ

Düzce'de meydana gelen deprem esnasında düşen kişi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Çilimli ilçesi Pırpır köyünde yaşayan Hikmet Çelebi (47), merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 ve Çilimli ilçesinde 4,7 büyüklüklerindeki deprem esnasında evden çıkmaya çalıştı. Dairenin çıkışında dengesini kaybeden Çelebi, düşme sonucu kafasını merdivene çarptı. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıyı Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Çelebi, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

YARALI SAYISI 68'E ÇIKTI

Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Toplam 68 yaralımız var. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti grup toplantısı öncesi Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar toplam 68 kişinin yaralandığını belirten Bakan Koca, “Yaralılarımızdan birisinin durumu ağır. Entübe durumda ve solunum cihazına bağlı. Birinci kattan düşmüş. Afganistan uyruklu. 28 yaşında bir kişi. Beyin kanaması var. Toparlayabileceğini umuyoruz. Toplam 68 yaralımız var. Yaralıların 26’sı hastanede yatış yapılarak takip ediliyor. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi” ifadelerini kullandı.

Son dakika: Düzce'de şiddetli deprem! İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Çanakkale sallandıDüzce'de şiddetli deprem! İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Çanakkale sallandı

SOYLU'DAN DEPREM BÖLGESİNDE AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

8 BİN BİNADA HASAR TESPİT

İçişleri Bakanı Soylu: "8 bin konutta özellikle Gölyaka’da hasar tespit çalışması yapılacak."

Daha sonra deprem bölgesine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, incelemelerde bulundu:

"Ağır hasarlı bina ihbarı gelmedi. Artçı sarsıntılar devam ediyor. 70'den fazla deprem meydana geldi. Az hasarlı ve orta hasarlı binalarda durmamak gerekiyor. Depremin ardından sayın Cumhurbaşkanımıza sürekli bilgi veriyoruz. Düzce'de bir elektrik kesintisi var. Bunların önemli bir bölümü kontrollü kesintiler. Mahalle mahalle, yavaş yavaş kontrollü bir şekilde veriliyor."

BAKAN KURUM: TÜM VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun" ifadelerini kullandı.

BAKAN YANIK: EKİPLERİMİZ KYK YURTLARI VE TOPLANMA ALANLARINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da "Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin etkilerini azaltmak amacıyla 5 araç 20 meslek elemanından oluşan 10 Psikososyal Destek Ekibi görevlendirdik. Ekiplerimiz KYK yurtları ve toplanma alanlarında vatandaşlarımıza destek verecek" açıklamasında bulundu.

DÜZCE'DE BAZI BİNALARDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Depremin merkez üssü Düzce'de bazı binalarda ve merdivenlerde çatlaklar oluştuğu öğrenildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, depremin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Depremden etkilenen bir markette ise reyonlarında bulunan malzemeler yerlere saçıldı.

Düzce Adliyesi'nin çatısından kopan parçalar sokağa savruldu

 

 

 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 144
  • aha 1 yıl önce Şikayet Et
    kırılma van dan başladı vana dikkat
    Cevapla
  • ACI GERÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzce depremi haberlerini izlerken görsel medyada gördüm.Adliye binasının dış cephe ısı yalıtımları düşmü birde ne göreyim müteahhit inşaatı yapan gafil kaba sıva yapmadan tuğlanın dışına ısı yalıtımı yapıştırmış yani malzemeden çalmış devletin kontrol mühendisleri de buna onay vermiş.Bu sorumluları bulun gereğini yapın lütfen
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse Korkup Pencerelerden ,Balkonlardan atlamasa kimseye bir şey olmayacak..çünkü Düzce 1999 Depreminden sonra Binalarını güçlendirdi.Hasar bir iki bina dışında yok denecek kadar az.
    Cevapla
  • M serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kişinin Ölmesinden mi çok korkuyordunuz nazarınız ne kadar dar demekki. yazık size bugün Düzce'de onlarca Düzce çevresinde yüzlerce Türkiye'de belki binlerce on binlerce insan öldü Düzce'de ölen de ecelinden öldü diğer ölenler de ecelinden öldü. insanların ölmesinden değil cehenneme gitmesinden korkmalısınız. Hey gidi dar nazarlılar hey!!!
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzce halkına geçmiş olsun Allah beterinden korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı