Batı'da 6'lı masa hüsranı... Son toplantı iyice gün yüzüne çıkardı

Yazar Oray Eğin 6'lı masanın anayasa değişikliği önerisinin halka dokunmayan içeriği, zamanlaması, yüzeyselliği ve buna karşın dış dünyada Erdoğan’ın yeniden kazanacağına dair giderek artan izlenimleri masaya yatırdı.

GİRİŞ 30.11.2022 13:40 GÜNCELLEME 30.11.2022 18:50
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

HaberTürk yazarı Oray Eğin CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi'nden (SP) oluşan 6'lı masanın 84 maddelik 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi' hakkında köşesinde çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

"SANKİ ÖZAL VE DEMİREL PARTİSİZDİ"

Fondaş medyada yere göğe sığdırılamayan ittifakın Anayasa önerisinde Cumhurbaşkanının rolünü eleştiren Eğin "Erdoğan sık sık kanun hükmünde kararnameler mi çıkarıyor, yeni anayasa bunu engelliyor. Erdoğan bütçeyi şahsen mi kullanıyor, bütçe elinden alınıyor. Erdoğan partili Cumhurbaşkanı mı, yenisi öyle olmayacak. (Sanki Özal ve Demirel partisizdi.)" ifadelerini kullandı.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU YANLIŞLIKLA ADAY OLUR DA SEÇİLİRSE..."

İttifak içindeki ekonomi ve dış politikada politikasında farklı bakış açıları olduğunun altını çizen Eğin "Türkiye’de de toplumun öncelikli endişesi ekonomi. Altılı Masa bu konuda kendi arasında da anlaşamadığı için için sessiz. Ali Babacan’la Bilge Yılmaz’ın ekonomiye bakışları farklı; Kemal Kılıçdaroğlu yanlışlıkla aday olur da seçilirse ekonominin dümenini kim ele alırsa ona göre kervan yolda düzülecek. Aynı durum dış politika için de geçerli. Aslında temel problemlerle ilgili uzlaştıkları hiçbir nokta yok, ama bir şey sunuyormuş gibi gözükmek için bu anayasa paketi gibi tali konularla vakit harcıyorlar. Seçmenden de yine de hiç yoktan iyidir demesini bekliyorlar." dedi.

"DIŞ DÜNYADA ERDOĞAN KAZANIR GÖRÜŞÜ HAKİM OLMAYA BAŞLADI"

Eğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomide Türkiye modeliyle ciddi pozitif geri dönüş aldığını ifade ederek "İktidar da hazırlıksız değil. Erdoğan’ın dünyayı şaşkınlık içinde bırakan ekonomi yönetimi düşük faizle büyümeyi artırmayı, ithal ürünlerin fiyatını yüksek tutarak cari açığı düşürmeyi başardı. Enflasyon uçtu ama bir yandan da Türk Lirası’nın dövize endeksini kırdı. ABD’de FED faiz artırdığında TL’de hiç oynama olmaması kimseye şaşırtıcı gelmiyor mu? Dış dünyadaki gözlemcilerin Türkiye’de Erdoğan’ın yeniden kazanacağına dair giderek daha fazla görüş belirtmeleri boşuna değil." dedi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 85
  • Bayburtsevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahınizniyle reisimizle kazanacağız
    Cevapla
  • Süheyl 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah kardeş
    Cevapla
  • ERZURUMLU / TELAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız her konuda samimi olduğu için olduğu için bu millet hep ona güveniyor birde Reisi bu kadar millet nezdinde değerli yapan en önemli faktör AYASOFYA gibi bağımsızlık sembolü olan bir mabedi bütün dünyayı karşısına alarak aslına çevirmesi bir diğer faktör ise ekonomide ki faizi düşürmesi bu hem iktisadi bir başarı hem de inancından taviz vermeyerek bu yolda devam etmesi şunu da söylemeden geçemiyeceyim müslüman bir insan kendini Yüce ALLAH'a cc teslim ederse Yüce ALLAH'da cc o kulunu korur. Uzun adam hep samimiyetinden kazanıyor. İnşaallah 2023'de yine kazanacak hem de muhalefetin üzerinden silindir gibi geçecek yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Yaşasın Cumhur ittifakı
    Cevapla
  • ANADOLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık sağ-sol, laik- dindar yok, MİLLİ ve GAYRİ MİLLİ var.. Sayın Aslı Baykalın Muhteşem tespiti çok önemli. En Azından bu düşünce Milletimizi uyandıracaktır. Kurnaz köşe yazıları akıl karıştırır sadece.
    Cevapla
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah nasip etmesin diyorum dahada bir şey demiyorum bu altılı masanın altısıda seçimlerde altında kalsın yoksa Güzelim Türkiyem bataklığa döner düşüncesi bile korkunç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi