Kalın: Tehdit varsa izin istemeyiz

Suriye'nin kuzeyinde yönelik kara harekatı öncesi Rusya ve İran'ın Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yakıp yakmadığına ilişkin soruya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın cevap verdi.

Kalın: Tehdit varsa izin istemeyiz
Kalın: Tehdit varsa izin istemeyiz
GİRİŞ 04.12.2022 20:01 GÜNCELLEME 04.12.2022 20:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar merkezli Al Jazeera kanalında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin İstanbul İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısına karşılık Suriye ve Irak'ın kuzeyine yönelik düzenlediği hava saldırılarına değinen Kalın, havadan veya karadan bu teröristlerin peşinden gidileceğini söyledi. Kalın, İstanbul'daki terör saldırısının arkasında YPG/PYD'nin olduğuna dair ellerinde açık deliller olduğunu, bombayı yerleştiren teröriste yardım edenlerin de gözaltına alındığını hatırlattı.

Sözcü Kalın, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonda PKK, PYD/YPG unsurlarını vurduğuna, ABD veya Rus güçlerini hedef almadığına işaret ederek, "ABD'li müttefiklerimize, ABD'lileri, sivilleri, Rusları, İranlıları ya da diğerlerini hedef almayacağımız, bizim hedeflerimizin özellikle PKK, PYD/YPG unsurları olduğu mesajını gönderdik." değerlendirmesinde bulundu.

İZİN İSTEMEYİZ

Rusya ve İran'ın Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yakıp yakmadığına ilişkin soruya Kalın, "Ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kaldığımızda izin istemeyiz, sadece müttefiklerimizle koordine ederiz." ifadesini kullandı.

Kalın, 2019'da ABD ile varılan mutabakat doğrultusunda Washington yönetiminin PYD/YPG unsularını Türkiye sınırından 30 kilometre uzağa uzaklaştırması gerektiğinin ancak bu anlaşmanın ihlal edildiğinin altını çizdi.

Sahada birçok şeyin yapıldığının görülmesi gerektiğini ifade eden Kalın, bunlardan birinin de Esed rejiminin Suriye'de PKK, PYD/YPG ve diğer elementlere karşı açık bir duruş sergileyip sergilemeyeceği olduğuna dikkati çekti.

Kalın, ABD, Avrupa ve birçok Arap ülkesi başta olmak üzere neredeyse tüm dünyanın unuttuğu bir dönemde Ankara'nın meşru Suriye muhalefetini unutmadığına ve desteklemeye devam edeceğine vurgu yaptı.

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 12
  • mtk 1 yıl önce Şikayet Et
    Halep Şam hatta Suriye ve Irak tamamı
    Cevapla
  • İzinDeğilMüsaade 1 yıl önce Şikayet Et
    İzin istemezsiniz ha...? Peki yana yakıla istediğiniz nedir ?
    Cevapla
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    50km şimdi 30 a mı düştü yarın vaz gecersiniz
    Cevapla
  • tur.na 1 yıl önce Şikayet Et
    güneydoğu sınırımız 36. paralele kadar inmeli ırak ve suriyeyi 36.paralelin güneyine indirmeliyiz.
    Cevapla
  • Vatannn 1 yıl önce Şikayet Et
    40km olmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."