SİHA'ları hedef alması tepki çekti! İşte Türker Ertürk'ün kabarık sicili

Emekli Amiral Türker Ertürk'ün katıldığı bir programda yerli ve milli SİHA'ları hedef alması tepki çekti. Sözleriyle tartışılan Ertürk'ün Montrö Bildirisi'nden hükümete darbe tehdidine kadar kabarık sicili tekrar gündeme geldi.

GİRİŞ 06.12.2022 13:56 GÜNCELLEME 06.12.2022 15:57
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla sürekli gündem olan CHP Üyesi emekli Amiral Türker Ertürk, dün akşam katıldığı bir televizyon programında bu kez de dünyanın gıpta ile baktığı yerli ve milli SİHA'ları hedef aldı. CHP'li Türker Ertürk'ün bu açıklamaları geçmişte imza attığı darbe iması, PKK/PYD'yi sınır Türkiye'nin hudut komşusu istemesine kadar birçok skandalını tekrar hatırlattı. 

'BUGÜNE KADAR YAPILMAYAN NEYİ YAPTILAR'

Tele1 TV'ye konuk olan Ertürk, terörle mücadelede büyük rol oynayan, Azerbaycan-Ermenistan ve Rusya-Ukrayna savaşındaki başarılarıyla dünyanın dikkatini çeken Bayraktar SİHA'larını hedef aldı. Ertürk programda "SİHA'da iyi şeyler yapılıyor. Tabii ki gurur duyarız ama merak ediyorum yani bugüne kadar yapılmayan neyi yaptılar? Neyi yaptınız Allah aşkına, motoru mu sen yaptın boyası mı senin? Her şeyi dışarıdan alıyorsun onu da bir şekilde birleştiriyorsun. Bir de iktidara yakınlığı olmasa bu başarı gelir miydi? Bir de öyle değerlendirelim" ifadelerini kullandı.

MONTRÖ BİLDİRİSİNE İMZA ATTI

SİHA'ları hedef alan Türker Ertürk, Montrö Sözleşmesi bahanesiyle hükümet aleyhine gece yarısı bildiri yayınlayan 103 emekli amiralin arasında yer almıştı. 4 Nisan 2021 gecesi saat 03.00'te yayınlanan bildiri nedeniyle CHP'li Ertürk ve diğer emekli denizciler hakkında dava açılmıştı. Montrö Davası kapsamında 12 yıl hapis istemiyle yargılanan Ertürk, 24 Şubat 2022'de ifade vermişti. 

Son dakika haberi: Darbe imalı bildiriye soruşturmaSon dakika haberi: Darbe imalı bildiriye soruşturma


THKP-C LİDERİ MİHRAÇ URAL'LA POZ VERDİ

CHP'li Ertürk'ün teröristlerle çekilen fotoğrafları da ortaya çıkmıştı. Ertürk, 2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının sanıkları arasında yer alan ve 2016 yılında öldürülen THKP-C Acilciler örgütünün lideri Mihraç Ural'la poz vermişti. 


"SINIRIMIZDA PYD OLSUN"

Emekli Amiral Ertürk, terörün Türkiye sınırlarından temizlenmesi için başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'na karşı çıkmıştı. O dönem bir televizyon programına konuk olan Türker Ertürk, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD'nin bulunmasını savunarak "O bölgede radikal İslami örgütler olacağına iyi ilişkilerimizi geliştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olduğu federatif bir yapı içerisinde Kürtler olsun daha iyi. Laik yapısını da zaten biliyoruz PYD'nin." demişti. 


HÜKÜMETE DARBE TEHDİDİ

Skandalları bunlarla sınırlı kalmayan Ertürk, KRT TV ekranlarında katıldığı bir programda, "AK Parti hükümetini devirmeleri gerektiğini, aksi halde dış güçlerin Türkiye'ye müdahale edeceğini" iddia etmekten geri kalmadı. Hükümeti düşürememeleri durumunda olacaklar konusunda bir senaryo anlatan emekli amiral, "Eğer biz demokratik girişimlerle bu iktidarı düşüremezsek Türk halkını da cezalandırabilecek uluslararası girişimler yapılacak" tehdidinde bulunmuştu.

DEMİRTAŞ'A ÖVGÜLER

Türker Ertürk, Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın "Türkiye için bir şans olduğunu" dile getirmişti. CHP'nin fonladığı iddia edilen Halk TV'de katıldığı ptogramda emekli amiral Ertürk, "Demirtaş’ın Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum. Demirtaş niye şans Türkiye için? HDP’nin Türkiye’nin partisi olma yolunda ciddi hamleler yaptı. Bundan sonra da yapabilir, bunun emarelerini görüyorum." ifadelerini kullanmıştı. 

CHP'li emekli Amiral Ertürk'ten HDP'ye ve Demirtaş'a güzelleme!CHP'li emekli Amiral Ertürk'ten HDP'ye ve Demirtaş'a güzelleme!


LİONS İLE YAKIN İLİŞKİLİ

Ertürk, 21 Eylül 2020 günü 'Dünya Barış Günü' kapsamında Altın Aslan Lions Kulübü'nde düzenlenen bir etkinliğe davet edilmişti. Ertürk'ün konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin haberi de Lions Kulübü'nün resmi internet sayfasında paylaşılmıştı.

ABD merkezli Lions Kulübü, masonik bağlantılarıyla biliniyor.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 185
  • YILMAZ 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar da sanki TSK içine zamanında yerleştirilmiş ve generallik seviyesine kadar yükseltilmiş Terörist mi yoksa Vatan Haini mi modunda tipler. Hangisi daha uygundur karar vermek çok zor, neyse ne haydi her ikisi de olabilir, yakışır adının -soyadının başı-kıçı zekice yer değiştirilmiş bir YPG/PKK sevici generalimize.
    Cevapla
  • Nazmi 10 ay önce Şikayet Et
    ZAVALLI TURKER,secim sonuçları çoooooook acıttı galiba,Hala sağa sola saldırıyor...!!!!!!O SIHALAR Bugün PKK,yi , Y
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere adı ermeni olduğunu saklıyamamış son yıllarda ermemi yahudi rum tohunları gerçek kimliklerini türklü isimlerden seçtikleri ayan beyan belli olmıya başladı nedeni ise bu kod adları taşıyanlar ülkenin milli değerlerine saldırmayı sahiplerinden aldıkları emir doğrultusunda havlamaya başladılar şu ceza hukuku ile anayasa bir değişse ülke nufusuna adı türk ırkı ermeni yahudi rumları kendi ülkelerine yada idam yoluyla bir temizlersek biraz olsun müslüman Türk milleti huzur bulacak inşaAllah O Günleride Göreceğiz
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bunu bu kanallarda izleyen bir avuç insan var. Bu millet düşmanını haber yapıp değer vermeyin. Eminim bu kişi komutan ikende Türkiyeyi kurtardığını zannediyordu. Önemsiz bir konuşmacı. Millet neyin ne olduğunu bilir bu tür düşmanlara prim vermez. Sizde vermeyin.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahıs bu ülkede komutanlık yapmış vay be neredeymişiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki