Ukraynalı modelin ölümüyle ilgili davada karar verildi

İstanbul Sancaktepe'de balkondan düşerek hayatını kaybeden Ukraynalı fotomodel Anzelika Srabiants ile ilgili davada karar açıklandı. Yargılamada Burak E. beraat etti

GİRİŞ 12.12.2022 14:09 GÜNCELLEME 12.12.2022 14:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sancaktepe'de 10 Haziran 2021'de Ukraynalı fotomodel Anzelika Srabiants'ın (33) balkondan düşerek ölümüyle ilgili yargılamada, sanık Burak E. beraat etti.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Burak E. getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkında verdiği mütalaada sanık hakkında yeterli delil olmadığını ve şüpheden sanık yararlanır ilkesini göz önüne alarak beraatını talep etti.

"BEN SUÇSUZUM"

Sanık Burak E. savunmasında, "Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Ben ilk başta maktulenin elini balkonda göremedim. Sonrasında balkonda asılı olduğunu görünce telefonu bırakarak kendisine koştum. Tutup çekmeye çalıştım. Bu sırada kemerimi çıkarıp, bu şekilde çekmek isterken, elimden kayıp düştü. O sırada kendisi biri bize yardım etsin diyordu. O da benim ona yardımcı olduğumun delilidir. Ben suçsuzum. Beraatımı talep ederim" dedi.

Sanık Burak E.'nin avukatı Çağrı Çetin, "Müvekkil 18 aydır tutukludur. Tahliyesini ve beraatını talep ediyorum" dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında yeterli delil olmadığını belirterek beraatına karar verdi. Sanık Burak E. kararla birlikte tahliye edildi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ukraynalı foto model Anzelika Srabiants'ın Sancaktepe'de 10 Haziran 2021 tarihinde sevgilisi Burak E.'nin balkonundan düşerek öldüğü anlatılıyor.

İddianamede Burak E.'nin 'Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    içimizde onlarca sabıkası olan hakimin serbest bırakıp suçlarına devam eden binlerin içine biri daha katılmış çok mu yeterli delil ne demek yetersiz delil olmaz mı karanlıkta etrafta başka biri mi olacaktı yok artık
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu şahsın masum olduğuna inanmıyorum kadının biraz arkası olsaydı durum farklı olurdu Ukrayna dan buraya kendini pencereden atmaya mi gelmiş bu kadın Ukrayna da penceresi yüksek bina yokmuymuş hadi ki burda işini üç kuruş satılık insanlara hallettirdin çıktın dışarı bakalım mahkeme-i kubrada ne yapacaksın
    Cevapla
  • halıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    "ne kadar para yedirdi de beraat aldı acaba" diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suçsuzum diyecek gereken en ağır ceza verilmeli
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadını at balkondan suçsuzum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır