Sahte doktorun yeni fotoğrafları ve bir sonraki hedefi ortaya çıktı

Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın, yeni hedefinin Ankara Şehir Hastanesi olduğu ve inandırıcılığını artırmak için, Çerkezköy'de sahte kaşe, kimlik kartları yaptırdığı belirlendi.

Sahte doktorun yeni fotoğrafları ve bir sonraki hedefi ortaya çıktı
Sahte doktorun yeni fotoğrafları ve bir sonraki hedefi ortaya çıktı
GİRİŞ 22.12.2022 02:37 GÜNCELLEME 22.12.2022 02:40
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Çerkezköy Devlet Hastanesindeki sahte doktor olayında yeni fotoğraflar ortaya çıktı. Fotoğraflarda sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın (21) ameliyatlarda yer aldığı ve ameliyata girmeden önce hastane personeli tarafından giydirildiği görüldü.

Özkiraz’a hastanedeki personel tarafından doğum günü kutlaması düzenlendiği, boynunda yaka kartı ile hastane acili önünde gece nöbetlerine kaldığını ima eden fotoğraflar ortaya çıktı.

Bakanlık duyurdu! 'Sahte doktor' skandalında cezalar belli olduBakanlık duyurdu! 'Sahte doktor' skandalında cezalar belli oldu

Bir sonraki planı Ankara Şehir Hastanesiymiş

Olaya ilişkin ortaya çıkan yeni bilgilere göre, sahte doktorun Çerkezköy Devlet Hastanesinden sonraki durağı için planlar yaptığı anlaşıldı. Sahte doktor Özkiraz'ın bir sonraki hedefinin ise Ankara Şehir Hastanesi olduğu öğrenildi. Özkiraz'ın, gitmeyi planladığı Ankara Şehir Hastanesinde inandırıcılığını artırmak için, gitmeden önce Çerkezköy’de sahte kaşe, kimlik kartları yaptırdığı ve ameliyat başında video hazırlatmaya çalıştığı öğrenildi.

Sahteliğe sahtelikle başlamış

Özkiraz, hazırladığı sahte TUS sonuç belgesindeki Temel Tıp Bilimleri testinde 115 doğru, 5 yanlış; Klinik Tıp Bilimleri testinde ise 107 doğru, 12 yanlışla kendini üstün başarılı olarak göstermeye çalışmış.

Çerkezköy Adliyesinde mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Ayşe Özkiraz’ın, Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, "özel belgede sahtecilik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve "yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı Kanun'a muhalefet" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumun üniversite açılması ile ne alakası var ki buradaki bayan sahte evraklar ile doktor kimliğine bürünmüş keşke yapmasaydı çok ciddi birşey yaşından sebep diye düşünüyorum ama çok yanlış cezası çok ağır bence ya yatmamalı yada çok az yatmalı
    Cevapla
  • şeyho 1 yıl önce Şikayet Et
    daha bunlar iyi günlerimiz her köşebaşında bir üniversite açılırsa bakkal dükkanı gibi daha neler görürüz
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    hakimler üst sınırdan ceza vermeli hep alt sınırdan ceza veriyorlar. gelinine 17 yaşından itibaren tecavüz etmiş birine alt sınırdan ceza verip iyi hal indirimi yapmış hakimin biri. Bu sapkınlıkta nasıl bir iyi hal bulduyda.. Allah o tür hakimlere basiret versin. Bunun hesabını elbette Allahın huzurunda verecek.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun oynayanlar belli . Oyuna gelenlere ne demeli. Her ikiside sorumlu çünkü Allah'ın cc verdiği beyini akılı kullanmak gerekirdi. Suistimal edenler bedelini ödedi ,öder, ödeyecekler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların hayatını tehlikeye atmaktan da eklenmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!