Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi kararı Resmi Gazete’de

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in "devamsızlık" gerekçesiyle milletvekilliğinin düşürülmesine dair TBMM kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 23.12.2022 03:56 GÜNCELLEME 23.12.2022 09:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda, "Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in 2022 yılında 5'i haziran ayında olmak üzere Genel Kurul'un 6 birleşimine özürsüz veya izinsiz katılmaması sebebiyle Anayasa'nın 84. ve İçtüzüğün 138. maddelerine göre milletvekilliğinin düşmesine dair Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon tarafından hazırlanan rapor, TBMM Genel Kurulu'nun 22 Aralık 2022 tarihli 43. birleşiminde kabul edilmiştir." ifadesi yer aldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör destekçiliğinden değil de devamsızlıktan. Bu işe üzülmemek, kahrolmamak, saç baş yolmamak elde değil. Bir de bu işin diğer tarafı var. Bakınız, şimdi biz Türkiye olarak İsveç-Finlandiya'ya afra tafra yapıyoruz değil mi ? Ben bir İsveç devlet yetkilisi olsam, Türk mevkidaşıma şöyle derim: "Arkadaş siz bize bu iş için afra tafra yapıyorsunuz ama peki fakat sizin ülkenizde bunların partisi faaliyetine nasıl devam edebiliyor, neden bunların milletvekillerine maaş ödüyorsunuz, neden seçim yardımında bulunuyorsunuz, neden şehirlerde parti örgütlenmelerine müsaade ediyorsunuz, bunların seçime girmelerine neden izin veriyorsunuz ?" Haksız mıyım abi, elin uşağı böyle demez mi ?
    Cevapla
  • mahmuthan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aym hdpkkli omer gergeroglunu cezaevinden çıkarıp tekrar vekil yaptı. insaallah bunuda yapmaz
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    çalışıyorum devlete haliyle vergim geçiyor bu her bir chdpkk lı hangi milletvekili varsa benden yana haram zıkkım olsun
    Cevapla
  • yetkililere çağrı 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim idam edilmeli diyorsunuz doğru bende aynıdüşüncelerdeyim fakat bu diğer maaş alan dhpkklıları ne yapacağız peki adamlar maaş almaya ve yakında seçim için hazineden birde para yardımı alacaklar bu nasıl iş ? anlmış değilim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Idam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli